CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Ibu Tergamam Kena Bayar Gula-Gula Timbang RM40

  [Copy link]
Post time 10-10-2023 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 10-10-2023 03:05 PM
sejenis x tahu estimate berat akan selalu terkena..... 100g tu ringan jah...
klu harga per kg tu ber ...

mawi ekin terkena macam ni kah kot. kedai2 seafood kan display harga per 100g
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2023 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-10-2023 06:18 PM
X geli ke mkn benda2 timbang mcm ni? Lg2 gula2 dah la x kenyang

iye berisiko cicak masuk terselit, terberak, tgn pegang penyedok tu lepas korek idung etc
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 03:54 PM | Show all posts
kepompong replied at 10-10-2023 03:41 PM
mawi ekin terkena macam ni kah kot. kedai2 seafood kan display harga per 100g

biasanya gini la....jenis x reti nak agak...lepas tu mulut tak nak tnya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
A-Are replied at 10-10-2023 02:08 PM
Samalah, xsilap dulu2 xigt bila, meB dlm belas tahun lepas, beli tutti frutti boleh pilih jeli jel ...

Iols Bukan setakat jeli..
Cornflakes..buah2 semua ambil
Hahaha..
Lawak plak.bila fikirkan..
Mmg skali tu je pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk borong2 jajan ni kedai eco sudah la..xkuasa zaman2 mahaldahni nk beli cekelat timbang kilo pulak..xberagak beetoiiii..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-10-2023 08:07 PM
Gula2 timbang sejak bila tak mahal dek?

Fresh cutting fruit yg boleh pilih nak letak serbuk asam..kuah rojak tu pun keemaaaiiinn lg mahai..tiap kali lalu aii jeeliiing ja sambil flip shawl beli pelam lemak kat pasar pagi 2-3bijik..balik sendiri kupas.hiris nipis2  tumbuk garam gula cili padi lepas tu tabur serbuk asam cap rimau tu pun dah heaven masuk peti ais kejap bg sejuk.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-10-2023 04:57 PM | Show all posts
shernazz replied at 10-10-2023 04:26 PM
Iols Bukan setakat jeli..
Cornflakes..buah2 semua ambil
Hahaha..

Now bila teringat makan llao llao...lebih krg je rasa n harga mampu milik
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 10-10-2023 08:37 AM
Fresh cutting fruit yg boleh pilih nak letak serbuk asam..kuah rojak tu pun keemaaaiiinn lg mahai. ...

Orang kita nak tiru macam buah timbang kat Telen, Vietnam.

Masalahnya situ boleh la dapat mur2. Buat kat Malaysia tuuu diaaaa rega T20 dia boh!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2023 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-10-2023 05:06 PM
Orang kita nak tiru macam buah timbang kat Telen, Vietnam.

Masalahnya situ boleh la dapat mur2.  ...

Kan..kat Padang Besaq pun tuhari aii p pun takdak la murah mana pun .huhuu..tapi cicah dia sedap la .dapat 2jenis cicah .yg jenis serbuk asam & colek siam tu. Tapi cenonet ja dlm bekas kecik..tu pun rega rm10 sebekas
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
A-Are replied at 10-10-2023 04:57 PM
Now bila teringat makan llao llao...lebih krg je rasa n harga mampu milik

Tuti fruiti tuu aii terkena betoi laa masa sekolah. Kawan ajak p makan masa outing katanya dia beli sebekas seploh hinghit ja boleh boleh topping macam2..nasib baik laa aii sejenis tak suka letak cacamarba..letak coklat sauce.. coklat rice lepas tu m&m dekat rm20 jugak kena..huhuu .nasib baik bawak duit lebih.sejak tu kalau kawan aii ajak p makan eskrem kami kata kat dia eskrem mcd sudah la..boleh pilih nk sunday strawberry @ coklat
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 05:36 PM | Show all posts
shalalat replied at 5-10-2023 09:55 AM
Yg anak retis jual berbotol2 tu candy kedai eco je pon.pelik nape beratus botol orang beli

anak sapa tu jual
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 05:36 PM | Show all posts
shernazz replied at 5-10-2023 10:05 AM
Sejak Makan tuti Frutti Ni...circa 2011
Lepas tu kan...
Llao llao.pung iols tak pergi tau

llao llao tu pun sedap, cubalah lah beli
harga dah fix, so dont worry akan terkena
small (1 topping) rm13.90
medium (3 topping) rm17.90
large (3 topping) rm20.90
topping boleh pilih antara crunchs, fruits & sauces
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 07:50 PM | Show all posts
orkid_amani replied at 10-10-2023 05:16 PM
Tuti fruiti tuu aii terkena betoi laa masa sekolah. Kawan ajak p makan masa outing katanya dia bel ...

kan...dulu2 rm20 tu da kira mahal sangat da tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 07:51 PM | Show all posts
edoraixora replied at 10-10-2023 05:36 PM
llao llao tu pun sedap, cubalah lah beli
harga dah fix, so dont worry akan terkena
small (1 toppin ...

Kan, better harga fix mcm ni...semuaorang reti bajet2...thats y lepas tu tutti fruitti banyak ttop franchise...saper suruh scam org
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 5-10-2023 05:52 AM
Rengsa nengok orang yang bahasakan diri guna nama
Kalau depan boss macam mana ye?
“Lina dah siapkan ...


macikkk.. iols bahasakan diri kat laki guna nama. sebagai contoh, sukiyah (bukan nama sebenar) sayang abg. hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemonadelover replied at 5-10-2023 12:41 PM
Haribo sour sedap. Lg yg perisa cherry.yg tetimbang ni pernah beli sekali dkt 30 gak. Baik beli ha ...

iols suka yg perasa cola..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2023 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 10-10-2023 09:00 PM
macikkk.. iols bahasakan diri kat laki guna nama. sebagai contoh, sukiyah (bukan nama sebenar) say ...

Hahahaha

Halaaaa shomel lah pulak

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 5-10-2023 09:19 AM
Kalau yogurt yg pemes tu harga ikut bekas ye?
llao llao tu, tak penah beli tp tgk hrga dia takda  ...

Manis tu kalau u ambik topping macam2 mmg la akan manis, yogurt tu tk manis pun macam makan yogurt biasa je la
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 5-10-2023 10:05 AM
Sejak Makan tuti Frutti Ni...circa 2011
Lepas tu kan...
Llao llao.pung iols tak pergi tau

llao llao tu fixed price harga ikut size bekas tutti fruiti sekarang pun dah fixed price tkde timbang2 dah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 5-10-2023 01:59 PM
ye la noksss dah minta ampunn kat tokey atas tu terfitnah ingatkan bankrup habis semua lenyap ...

Betul lah kaka pernah lenyap dulu circa 2013 ke 2014 now dah revive semula. Konsep small medium large cup dah skang.. topping pun dah fixed price rasanya takde timbang2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:12 PM GMT+8 , Processed in 0.064020 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list