Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
56706
View
609
Reply

Kekerapan Syampu Rambut

  [Copy link]

Author: KumbangPolkaDot       Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2011 02:59 PM | Show all posts
kalau jenis rambut gugur pastu syampu tetiap hari lagi banyak gugur dia kan
KumbangPolkaDot Post at 17-1-2011 14:57



   kalau tak syampu lagik banyak yang gugur {:3_83:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 02:59 PM | Show all posts
tiap2 hari.....baru ler rambut pon wangi.......
tudung_bawal Post at 17-1-2011 11:53



    rajin nya..tak kering ke rambut cmtuh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:00 PM | Show all posts
tetiap harilahkan....keje aircond rambut kering...
ribena84 Post at 17-1-2011 12:16



    iols kalau selalu dlm aircond rambut dan kulit kepala jadi berminyak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:01 PM | Show all posts
da jwab no 2..kulit kepala cpt berminyak..
alladeen Post at 17-1-2011 13:16



    kenapa tak tetiap hari jah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:03 PM | Show all posts
rambut skrg panjang harus 2-3hari syampoo...
tp kalau rambut pendek paras baru ku syampo hari2.. tp ...
Azmanja Post at 17-1-2011 13:35



    pakai perapi lepas syampu tu ke lepas mandi yg leave on punya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:03 PM | Show all posts
Seminggu sekali je...
BlueRose99 Post at 17-1-2011 13:38



    avvy tu uols ke? kalau seminggu sekali syampu dgn rambut yg panjang cmtu tak gatal ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:05 PM | Show all posts
actually, ai ikot mood kalo nak bersyampooo,..kalo kuat berpeluh sgt terpaksa jugak syampu rambut pa ...
tweenfly Post at 17-1-2011 13:46



    syampu sebelah pagi n malam tu makna nya tetiap kali mandi syampu la kan?
rajinnya..mesti rambut tak panjang sgt nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:05 PM | Show all posts
kalau pakai sabun mandi jek..itu boleh dikira bersyampu jugak ker...
akula203 Post at 17-1-2011 14:00



    ni salah satu contoh yg tak syampu rambut
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:06 PM | Show all posts
kenapa tak tetiap hari jah?
KumbangPolkaDot Post at 17-1-2011 15:01



    iols malas nk cuci tetiap ari
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:06 PM | Show all posts
ada je..cmni ha
KumbangPolkaDot Post at 17-1-2011 14:56



    actually pernah jumpa dulu stail gini, nak termuntah, dah ler naik bas, pastu diambilnyer taik lembu dilumurkan dikepala!
sebahagian dari ibadah ler kot! busuk jangan cakap! Bas plak penuh macam sardin, masyaalah !
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:08 PM | Show all posts
Reply  KumbangPolkaDot


    mungkin
figurae Post at 17-1-2011 14:58



    tudia..boleh duduk ke tak syampu rambut
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:08 PM | Show all posts
haah, kalau berpeluh mmg kena syampu tetiap hari..tapi iols penah jumpa org yg tak syampu  ...
KumbangPolkaDot Post at 17-1-2011 14:54



    errr hazab tak bau masam ke? lagi satu..kalau dah berpeluh..biar lama sket mesti kepala gatal..kalu tak syampu...tak gatal ke kulit kepala?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:08 PM | Show all posts
kalau tak syampu lagik banyak yang gugur
cik.panda Post at 17-1-2011 14:59



    pulak..pakai syampu apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:09 PM | Show all posts
iols malas nk cuci tetiap ari
alladeen Post at 17-1-2011 15:06



    pastu kalau hari yg tak cuci tu berminyak tak gatal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:09 PM | Show all posts
ada baca kat mana ntah...taktau jugak sapa yang ckp...jangan syampu hari-hari rambut rosak...kalau nak jugak..selang selikan..harini syampu +perapi..esoknya lumur perapi je..then bilas..lusanya syampu+perapi..tulatnya perapi jah..camtuh la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:09 PM | Show all posts
dulu 2,3 hari sekali sbb rambut gugur maha byk. skrg, terpaksa cuci tiap2 hari guna syampu treatment.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:09 PM | Show all posts
kan..wonder jugak..sbb penah baca tips kat mana tah, katanya syampu rambut tetiap hari tak ...
KumbangPolkaDot Post at 17-1-2011 14:59



    yup tepat.....chinta pun bace ttg ni....
penerangannye...
biar kulit kepala kite neutral...n kuarkan minyak sendiri yg lebih sihat utk rambut......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:10 PM | Show all posts
actually pernah jumpa dulu stail gini, nak termuntah, dah ler naik bas, pastu diambilnyer  ...
lizaliza Post at 17-1-2011 15:06



    tudia ..dapat bayangkan kotor dan busuknya cmne
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:11 PM | Show all posts
Reply 30# KumbangPolkaDot


    mesti la lepas basuh rambut..... letak perapi dalam 3minit pastu bilas...
mesti rambut pastu lembut dan ringan je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:11 PM | Show all posts
errr hazab  tak bau masam ke? lagi satu..kalau dah berpeluh..biar lama sket mesti  ...
siputsedut Post at 17-1-2011 15:08



    kan..pastu bila gatal2 tu kulit kepala jadi kotor + berdaki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:12 PM | Show all posts
ada baca kat mana ntah...taktau jugak sapa yang ckp...jangan syampu hari-hari  rambut rosak. ...
siputsedut Post at 17-1-2011 15:09



    iols kalau rajin wat cmtu tapi iols malas nak pakai perapi tu sbb kena bilas lama2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:13 PM | Show all posts
dulu 2,3 hari sekali sbb rambut gugur maha byk. skrg, terpaksa cuci tiap2 hari guna syampu treatment ...
MinyakAngin Post at 17-1-2011 15:09



    syampu apa tu? kalau tgk rambut gugur banyak2 ni memang takut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:17 PM | Show all posts
yup tepat.....chinta pun bace ttg ni....
penerangannye...
biar kulit kepala kite neutral ...
chintacanduri Post at 17-1-2011 15:09



    penah baca jugak, jangan manjakan rambut sgt..means hari ni guna syampu anti dandruff, esok guna syampu hair fall control pulak..kena selang seli gittew
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 03:18 PM | Show all posts
aku guna brand audace. beli kat farmasi. guna syampu dgn tonic. ok gak la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2011 03:20 PM | Show all posts
aku guna brand audace. beli kat farmasi. guna syampu dgn tonic. ok gak la..
MinyakAngin Post at 17-1-2011 15:18



    ye ke..mmg doctor suh guna yg tu ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067144s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list