CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 11328|Reply: 45

Aku seorang pendosa. masihkah ada peluang aku ke syurga?

  [Copy link]
Anonymous
Anonymous  Post time 17-11-2023 09:59 AM |Read mode


salam mimin,

iols nk buat pengakuan yg iols ni pendosa. banyak kali buat benda terlarang. segan nak sebut huhu... x tahu la couple lain semua pernah buat x.

now rs nyesal sgt2 sebab jahil sgt waktu bercinta tu. ada ke peluang untuk orang macam iols masuk syurga sekali pun dah tobat?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2023 10:52 AM | Show all posts
maksud ko pernah kongkek? bukan aku nak cakap biasa tapi ramai je kot pernah terkongkek masa couple. nak ngaku dengan tak je.. bertaubat lah pasti ada peluang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Taubat yg sungguh-sungguh. Jangan buat dah. In shaa Allah, Allah Maha Pengasih. Semoga terus diberi taufik dan hidayah utk buat baik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Chuols watpe tu? X pe ruang taubat masih terbuka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu berdosa kongkek tu....kau berdosa pd Allah je ...dosa pd Allah ni, sebesar mana pun Allah ampunkn, janji kau bertaubbat....lain le berdosa pd org....kau bunuh org ke...mkn duit org ke... guris hati org ke....kau kena cari org tu & mintak maap....Allah just perati je.....

Byk² istighfar & buat solat tasbih......
Solat tasbih ni Allah cepat ampunkn dosa tak kira besar ke kecik....dosa syirik, tak tau le aku ...
Janji kau buat je....Allah terina ke tak....tu lain cite ...yg tak buat dosa mcm yg kau buat tu pun blm tentu dpt masuk syurga....tambah² klu dia byk mnyakitkn hati org....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by namr at 18-11-2023 04:45 PM

selagi ko tak masuk lubang kubur selagi tu ada ruang tuk taubat..kang dah masuk kubur menyedal tak guna dekk.oleh itu cepat2 tinggalkan dosa tu n taubat sebenar benar taubat dan jangan ulangi perbuatan zina itu lagi , eh Yakin lah tuhan terima taubat tu kalau ko benar2 menyesal..tuhan tu tak jahat dek, kita yg jahat dgn diri sendiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-11-2023 05:02 PM | Show all posts
emang klu buka thread ni jd anonymous eaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita bukan malaikat, rasul atau nabi. Sememangnya kita ni pendosa kerana kita ni manusia biasa.
Bertaubat bersungguh-sungguh dan beribadah la sepenuh jiwa. Allah SWT Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2023 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita semua tak terlepas dr dosa. Bila dah bersedia, pelan2 berubah jadi a better person & Muslim. Saya sendiri pun masih belajar untuk jadi a better person & Muslim gak. So moga kita berjaya, Amin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertaubat lah sama2.. & kalo boleh, kawen la.. hentikan zina2 ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 05:43 PM | Show all posts
Pendeknya conpession.

Buat la taubat,Allah suka hamba yang suka bertaubat. sebab kita ni memang diciptakan lemah, x kuat macam para malaikat dan makhluk2 Allah yg lain.

Mana TT, moh le respons.
TT dgn partner sama lagi ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 07:58 PM | Show all posts
pintu taubat sentiasa terbuka..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Inn Shaa Allah.. pintu taubat masih terbuka. Hidup mesti diteruskan & jgn ulang lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2023 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 18-11-2023 07:52 AM
Klu berdosa kongkek tu....kau berdosa pd Allah je ...dosa pd Allah ni, sebesar mana pun Allah ampunk ...

Solat tasbih ka solat taubat?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 12:31 PM | Show all posts
Sis/Bro,

U olls bertaubat nasuha dan Allah tu maha pengampun. Ai ada cerita..

Masa zaman uni, ai ada roomate yang datang dari keluarga baik-baik. Roomate ai ni pun baik sangat, bertudung bawal tutup dada, tiap-tiap malam usai maghrib dia mesti akan mengaji. Pendek kata memang wanita solehah la. Muka pun putih cantikkk sangat. Ai olls tahu dia ada boyfriend askar masa tu.. selalu la jugak cerita pi dating bagai. Satu hari tu, ai sorang je tak balik kampung masa cuti. So ai tinggal sorang kat bilik dan kebosanan. Tiba-tiba mata ai tertancap ke diary roomate ai ni. Ai curious, sebab roomate ni memang suka tulis diary dan bila kita lalu belakang dia, dia akan tutup-tutup apa dia tulis. Ai tahu apa ai buat adalah berdosa tapi ai tak terdaya melawan curiosity yang melonjak-lonjak. Ai pun baca diary roomate ai ni.

Ai sangat terkejut, sebab dalam diary dia penuh dengan tulisan tentang pengalaman dia berdating. It's very detail tho. Dating kat air terjun and both buat 'kerja tangan' dalam air. Dating kat hotel and watch p**n together and repeat the same action. Ai tahu ai berdosa menceroboh ruang privacy orang lain tapi i share ni untuk jadikan sempadan ye.

Roomate ai ni pun akhirnya tak kahwin pun dengan boyfriend dia. She's married to someone else dan dikurniakan anak2 yang comel2. Allah tu maha baik sis. U rasa menyesal dan sedar bahawa u pendosa pun menunjukan yang Allah izinkan untuk u terima hidayah. Taubat dan jangan ulangi ye sis. Semoga u kuat melawan godaan nafsu dan bertemu jodoh yang baik-baik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 05:22 PM | Show all posts
shahirakay replied at 20-11-2023 12:31 PM
Sis/Bro,

U olls bertaubat nasuha dan Allah tu maha pengampun. Ai ada cerita..

busy body nya you baca diary org...get a life
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2023 05:55 PM | Show all posts

u tak perlu malu tt.. u just have to face it - agus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 06:02 PM | Show all posts
ramai je orang jahil masa remaja.. hanyut bercinta. couple belum kahwin tinggal serumah pun bersepah sekarang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 20-11-2023 05:22 PM
busy body nya you baca diary org...get a life

sampai sekarang busy body sebab tu berkuntum kat cari. chuolls pun sama la khennnn busy body
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 05:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-11-2023 09:39 PM
Solat tasbih ka solat taubat?

Solat taubat pun blh....solat tasbih yg terbaik....

Solat tasbih ni Allah ampunkn dosa kecik & besar , dosa yg sengaja & tak sengaja .....
Ada ulama kata dosa dgn org pun Allah ampunkn....(aku dgr ustaz bgtau lah)....

Tapi nk buat solat tasbih ni bkn mudah ....nmpak mcm senang je ....4rakaat....nk ngabiskn 4rakaat tu, mcm² dugaan.....(aku lah, mgkin dah berumur ni tenaga & fokus kurang dah).....
Kekdg baru dpt dua rakaat, tetiba je dtg sakit perut yg memulas².....dah pi toilet, ingt nk sambung 2 rakaat lagi, dah subuh pulak ...

Aku blh buat solat hajat 12rakaat, campur tahajud 2, taubat 2, total 16 rakaat....relax je tak le rasa penat....tapi bila buat solat tasbih.... dia punya letih lain mcm ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 182368 Replies : 3103
BERENANG LAUTAN MERAH, HARAPKAN HASIL BERBEZA...
kruzamanBERENANG LAUTAN MERAH, HARAPKAN HASIL BE
Views : 11271 Replies : 19
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 55926 Replies : 142
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28736 Replies : 97
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 21117 Replies : 44
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91957 Replies : 819
Bantah penjualan saham MAHB kepada BlackRock, Aktivis M Mythreyar teruskan mogok lapar lebih 80 jam
YgBenarBantah penjualan saham MAHB kepada Black
Views : 10899 Replies : 1
Al-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
chaconAl-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
Views : 4170 Replies : 4
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 25862 Replies : 13
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38311 Replies : 300

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.059917 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list