CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3202|Reply: 10

Tukar Password M2U, Valid Sehari Je, Hari Lain Invalid

[Copy link]
Post time 21-2-2011 10:20 AM | Show all posts |Read mode
Salam mod & semua warga O&C,

sori kalo terpkasa buka benang khas utk ni. sebab nak quick repsonse, so kalo boleh takmo kene merge atau sambung dari thread M2U/internet banking.

Masalahnye gini, nape bile aku tukau password dekat M2U (ikut procedure, siap kene amik TAC no.), new password (1) tuh cuma valid sehari jer? maksudnye gini, dah set up & verified new password (1), try log out & log in balik, ok. kiranya dalam sehari tuh tak de masalah. Tapi, bile esoknya or hari2 lain, log in guna new password (1) tuh jadi invalid. terpaksa follow procedure 'forgot password' & ulang balik step buat new password (2).

Then the cycle comes again, new password (2) tadi plak pun sama jer. valid hari tuh saje, next day & onwards, jadik invalid. so kene follow procedure 'forgot password'. nape gini yer?

Try call MBB susah nk angkat call (customer care).

Ape pandangan korang ye. risau ah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2011 10:25 AM | Show all posts
Hmmmmmm....aku tak pernah tukar password....cuma pernah tukar contact no utk TAC htr through HP...itupun kena tukar kat ATM mesin...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-2-2011 10:30 AM | Show all posts
Reply 2# medangmru


oo ye ke medang...aku bukan ape, over time, rasanya nk gak tukar password to enhance security. tapi gini plak jadinye. ke, nak tukau password kene guna ATM card? kalo camtuh, nape ade function change p'word dlm M2U kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2011 11:09 AM | Show all posts
eh xeh..elok jer aku tkr mybank 2u aku punya..kekal slamanya la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-2-2011 11:30 AM | Show all posts
Reply 4# otomen_taro

oo..ye ke..bila ko tukar? nape jadi camni ye...perlu ke aku call customer care tnaye or gi bank terus.?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2011 11:35 AM | Show all posts
kalau sal on9banking ko p bank xguna..depa kan bg ko gagang tepon dan ckp ngan maybank 2u custemor serbis gak..aku da pnh dulu..aku tkr  3 4bln lps la
kalau ko da reg sume dan finish nk tkr psswd xyah p atm..len la maybank2u ko kena blok..wajib p atm..depa kan reset dulu psswd pastu p atm untuk reg tac kt atm
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2011 11:37 AM | Show all posts
bek ko call jer..mcm aku slalu swipp card mybank mmg aku kan cek statmnet lam mybank2u.kalau mcm prob mmg aku call depa untuk tnya..cpt jer depa angkt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-2-2011 11:50 AM | Show all posts
Reply 6# otomen_taro


bro, aku br je dpt pass through customer care line. seb bek ade officer angkat. so, aku dah citer prob nih. die mintak mcm2 verification sume...die pun tak penah face prob cam nih..katanye, nothing i can do except guna kaedah forgot password. pastu kata die kalo susah2 call je dorg sekali lagi mintak MBB reset the whole account, so aku kene gi atm & re-do tac & p'word.

tengok sok camne, kalu still jadik lagi mmg aku nk mintak bank reset whole account aku lah.

neway, thanks for ur replies. appreciate em.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2011 11:52 AM | Show all posts
depa mmg sng suh kita call..bkn depa byr pon..depa ingt call free ka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-2-2011 11:57 AM | Show all posts
Reply 9# otomen_taro


hahaha...don't trust girls bank people. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2011 09:44 PM | Show all posts
saya pon ader pengalaman terlupa password... (sbb jarang guna on9 banking ),cara saya,
saya terus ke kaunter mbb kat cawangan umah saya...pastu saya bg tahu saya lupa pasword..macam besa dorang bg angka giliran..so,menunggulah kejap kat bank tue..bila tiba giliran saya,saya bagi tahu dkt staff tue,saya lupa pasword...terus dia buat laen...n then bagi pasword bru....so saya balik umah just tukar balik pasword yang dia bagi dengan pasword bru kita....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:38 PM GMT+8 , Processed in 0.072452 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list