CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Friska

[Tempatan] Firma guaman maling RM500,000

  [Copy link]
Post time 7-1-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 7-1-2024 11:39 AM
asamfish replied at 7-1-2024 11:28 AM
huhhh...ada hati nak kawen lagi walau dah kertu....by the way, mcm mana you boleh terbabit dgn dia ...


I kenal dia kat board BFT (beauty fashion tips) ... ada telegram grup utk discuss skincare...

Dalam 6 bulan kenal camtu, dia start bgtau kisah sedih properties bisnes merudum etc la tak dan rolling duit.. pastu dia nak pinjam duit aiols dalam sebulan je katanya sbb client mintak duit sedangkan payment dari developer buat agreement belum masuk lg, tunggu clear check je..  

Skali lepas dpt duit.. terus lenyap 5 tahun ghosting i sbb i mintak bayar hutang tu.. bila i bising kat forum, dia guna kuncu2 dia utk serang maki i.. contoh BFF tilljahannam dia acikgomen tu la.. skang dah lenyap sbb bergasak dengan seribulan berebut jantan kertu   
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2024 11:49 AM | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 11:33 AM
I kenal dia kat board BFT (beauty fashion tips) ... ada telegram grup utk discuss skincare...

Da ...

huhhh....dlm forum dulu kemain berdegar2 dia membantai org!  bila menulis, kemain mcm dia professor serba tau!  patut la lama tak nampak nama tu....padan muka dah jatuh kedana....sedangkan you yang dia tipu, semakin maju jaya!

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 10:20 AM
Masa i kena scam dgn lawyer jobless n*raidil06 tu.. i mmg buat report polis and report to bar coun ...

Celakanye Lawyer tu...patutlah dia gigeh nak ajak meols melancong dulu...rupanya kaki scammers.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 11:54 AM | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 10:20 AM
Masa i kena scam dgn lawyer jobless n*raidil06 tu.. i mmg buat report polis and report to bar coun ...

eh hari tu sapa ckp dia bukan lawyer
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 11:55 AM | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 11:31 AM
Sbb deme dapat lesen pegang duit orang.. mmg kelabu mata ler...

Aku dgn husband BIASA sangat jum ...

oh....my....jahatnya!  ini mcm kes loyer2 kat satu badan ngo yang beli jongkong konon pelaburan, tapi guna duit penderma!  thanks for the info!  it's straight from the horse's mouth! selalu dok syak2 je...

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 10:20 AM
Masa i kena scam dgn lawyer jobless n*raidil06 tu.. i mmg buat report polis and report to bar coun ...

Wahh boleh mcm Tu pulak..baik takyah Ada Majlis peguam bagai semua tuh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-1-2024 11:57 AM | Show all posts
asamfish replied at 7-1-2024 11:55 AM
oh....my....jahatnya!  ini mcm kes loyer2 kat satu badan ngo yang beli jongkong konon pelaburan, t ...

Aman Palestine ka?

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mimi_ayu replied at 7-1-2024 09:37 AM
Dh report ke bar council xkan bar council senyao je..follow up la..claim insurance n professional in ...

Patutnya bar council kena buat report polis dan sama sama cari sampai lubang cacing kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2024 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 11:31 AM
Sbb deme dapat lesen pegang duit orang.. mmg kelabu mata ler...

Aku dgn husband BIASA sangat jum ...

Sialnya lawyer macam nih ..
Kudos to kaka @green~tea to reveal the dark side of puak puak nih..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 10:16 AM
Habis2 bar council cuma tarik je lesen legal practice tu..

Law firm masih boleh jual ke lawyer l ...

Lepas tu..maybe ada kot those yg ada degree lawyer bgtau reason sekian sekian taknak practice lar...pas tu apply keje lain mcm ptd, admin officer etc etc..of course lar employer akan hired those applicants from laws background..sbb kononnya course yg susah kannn...hakikatnya..adoiiii
Hopefully those employer yg nak recruit those graduan from degree laws..Kena buat background check ye..lagi strict patutnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 7-1-2024 11:54 AM
eh hari tu sapa ckp dia bukan lawyer

Dia lawyer lah.. grad UM... lahir tahun 1974.. dah 50 laa skang... tua bangka pun hidup merempat menyewa bilik je lah mampu..

Lepas lesen practice legal tu kena tarik dek BAR council.. dia & new husband anak ikan tu meniaga pokok2, pasu, rak2 dekat shoppee... pas bisnes lingkup, dia duk sambung scam orang jadi REN pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 7-1-2024 11:54 AM
Celakanye Lawyer tu...patutlah dia gigeh nak ajak meols melancong dulu...rupanya kaki scammers.{:s ...

Laaahhhhh.. kau pun pernah kena cubaan scam dek sheols keeeeee..


Hati2 tau.. kalo ko pegi.. memang ko kena kelepet lah bela dia hujung rambut sampai hujung kaki.. lepas tu dia akan bongak dalam forum konon tai tai ratu forum ramai org sanggup tabur duit sbb PUJA dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 7-1-2024 11:49 AM
huhhh....dlm forum dulu kemain berdegar2 dia membantai org!  bila menulis, kemain mcm dia professo ...

Sheols tu mmg sembang, menulis berdegar2... sbb narcissist.... tak pernah kalah.. merata2 dia claim dia RATU FORUM CARI..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:31 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 10:14 AM
Alah.. kes sama lah dengan ex forumer ex lawyer yang dah kena tarik lesen tu.. forumer n*raidil06... ...

@noraidil_06 ???

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 02:20 AM
Masa i kena scam dgn lawyer jobless n*raidil06 tu.. i mmg buat report polis and report to bar coun ...

Dulu masa dia akrif berporom, dia rajin tulis kalau ada masalah pindah milik tanah ke faraid, contact dia. Dia boleh bagi khidmat nasihat foc untuk kawan2 porom. Nasiblah iols tak terperdaya. Mula2 rasa nak contact dia tapi was2 sebab kita kat porom ni kan anon. Tapi dulu dia ada kawan poromer yg rajin puji dia cantik. Tak ingat sapa. Pastu korang ada letak gambar dia, biasa je lah orangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:37 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 11:33 AM
I kenal dia kat board BFT (beauty fashion tips) ... ada telegram grup utk discuss skincare...

Da ...

sebut lawyer, terus meols teringat kisah cuols....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2024 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 7-1-2024 12:36 PM
Dulu masa dia akrif berporom, dia rajin tulis kalau ada masalah pindah milik tanah ke faraid, cont ...

Sapa puji dia cantik????? Mata beliyau dah kena cungkil ke????


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 7-1-2024 12:31 PM
@noraidil_06 ???

Chuolzzzahh kenal dia ke??

Dah kena kongkek tak?? Dia suka kasi free
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 7-1-2024 12:10 PM
Lepas tu..maybe ada kot those yg ada degree lawyer bgtau reason sekian sekian taknak practice lar. ...

Mcm my current company hired bdk tu sbb ada background law konon2 bagus la. Iols nk tengok je nanti apa jadi
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2024 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-1-2024 09:14 AM
Alah.. kes sama lah dengan ex forumer ex lawyer yang dah kena tarik lesen tu.. forumer n*raidil06... ...

Laaaaa gini ke kisahnya si mod noraidil? Mana hang kenal dia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 03:36 AM GMT+8 , Processed in 0.267011 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list