Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
14471
View
22
Reply

ATV ADVENTURE RIDE

[Copy link]

Author: shiraloveyou       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2011 09:00 PM | Show all posts |Read mode
baru2 ni aku ternampak aktiviti ni dkt 1 blog ni..ATV adventure ride...sewa motor ni dalam rm100 untuk 2 jam++..aku try carik thread pasal aktiviti ni kat sini tapi takde..so,kepada sesapa yang pernah lakukan aktiviti ni,sila share kt sini harga,lokasi2 aktiviti ni..

p/s:sesapa yang tau kt mana lokasi aktiviti ni kt area shah alam,tolong share sekali ye...









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 10:39 AM | Show all posts
bagus2.. so sapa peminat aktiviti ni keep update la ye
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 09:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 10:43 AM | Show all posts
penah terbaca dalam blog linda onn...cari2 jap..dah jumpa pon..jap tepek

kredit to
http://linda-onn.blogspot.com/2010/05/bikers-atviers-weekend.html









Kalau u all pun nak rasa gak betapa enjoy nya main ATV ni, tak jauh pun dari kota KL (utk org KL lah)..Kat Kemensah belakang Zoo Negara je. U all boleh call bossnya bro Mas 0123775005 ...hehe.. free promotion ni.. Mas! 25 percentttt! :-)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2011 05:21 PM | Show all posts
dekat area jalan kebun, kota kemuning, shah alam  tu aku ada nampak signboard kecik tulis ATV, tp tak pernah lak try tengok arah dia.. tatau kot ada ATV ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2011 06:37 PM | Show all posts
kalo nak beli ATV nih sebijik berapa ye??hahah
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2011 07:44 AM | Show all posts
yg linda pegi tuh..
kt blakang zoo negara tuh..
kg kemensah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2011 05:53 PM | Show all posts
thanx guys.. more info.. cth tempat, harga, etc2
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2011 08:55 AM | Show all posts
pergh linda onn.. best tgk main benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2011 06:23 PM | Show all posts
dekat area jalan kebun, kota kemuning, shah alam  tu aku ada nampak signboard kecik tulis ATV, tp ta ...
akira_nagasaki Post at 3-3-2011 18:21

Salam.

Ada tempat tu. dekat dengan kem bumi Jati. dari Shah Alam, ikut LKSA dalam 20 minit. dah pernah try main ATV kat situ. dari situ kami dibawa ikut jalan kelapa sawit, hutan, kampung orang asli, lalu tepi tasik..sedar tak sedar dah sampai sempadan Jenjarom.huhuhuhu..aktiviti ambil masa dalam 5 jam (pakej yang paling mahal dalam RM 250++ kalau tak silap). ada pakej untuk beginner sekadar main ATV dalam trek yang disediakan.

Tips keselamatan; sentiasa pastikan kaki anda rapat ke 'body' ATV semasa menuruni bukit atau rasa macam nak jatuh. Ia boleh mendatangkan kecederaan..

Tips kendalian; macam menunggang skuter (brek di tangan) cuma minyak kena tolak tuil..ni untuk auto.

kalau nak dibandingkan dengan Kemensah, kat sini ATV terhad (less than 10). tu pun masa tahun lepas.tak tau kalau la ni nak ditambah.

Secara keseluruhan memang best..  nak ulang main ATV lepas abis bz..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2011 06:26 PM | Show all posts
kalo nak beli ATV nih sebijik berapa ye??hahah
rikelmat Post at 3-3-2011 19:37


bergantung pada jenama dan cc..yang murah kalau tak silap RM3000 dah boleh dapat. yang mahal plak macam jenama YAMAHA..  memang cun. aku ingat nak beli satu tapi kena ada pickup (mcm Hilux) untuk mudah bawak ke trek.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2011 11:44 PM | Show all posts
bergantung pada jenama dan cc..yang murah kalau tak silap RM3000 dah boleh dapat. yang mahal pla ...
katakpuruz Post at 6-3-2011 18:26



   haa...betol gak tuh..nanti bukan saje 3000 tuh..dah jadi 80 lebih la..ATV + hilux..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2011 04:24 PM | Show all posts
my hb tgh wat buggy n atv trek ni kat janda baik...opening nti i'll inform...starting ni jln kat trek dulu...still dlm planning lg utk redah hutan n sungai...mudh2n dpt sambutn....trek kat ats bukit..so,,klu de rezeki akn di besrkn lg trek supye bole turun naik bukit....hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2011 11:47 AM | Show all posts
pernah try ATV kat kemensah, area zoo negara.. rm 150 utk few hrs ( x ingat) tp lalu trek hutan ke air terjun..
pas tu leh lepak2/mandi2 kt situ & balik
mencabar gak sbb kene naik bukit curam, tp mmg berbaloi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2011 10:18 AM | Show all posts
keep update guys. good thread.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 02:28 PM | Show all posts
Package

Package A
1/2 hour ride at ATV base training track.         

RM 50.00

Package B
1-1 1/2 hours offroad ride to 7-tiers Waterfall
The favourite trail by all..... imagine being greeted by the view of a stunning waterfall, hardly exploited by man.

RM 100.00

Package C
1 1/2 - 2 hours offroad ride to Sofea Jane Waterfall
A very enjoyable and ideal ride for nature lovers... At the end of the journey, take a dip in the cold water.

RM 150.00

Package D
2 - 2 1/2 hours offroad ride to Bukit Tabur / Dam
Ride uphill and downhill to enjoy magnificient view of Kuala Lumpur and Kelang Gate Dam.

RM 200.00

Package E
3 - 4 hours offroad ride to Bukit Tabur / Dam / Sungai Liza / Dataran Mas / Bukit Lalang
This ultimate journey takes you on steep hills, rough terrains, river trail and bumpy muddy holes - requires self- confidence and teamwork.

RM 300.00

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 02:30 PM | Show all posts
lupa lak..bertempat Kg. Kemensah, Hulu Kelang, Kuala Lumpur..
aku pun x pernah try..
tgh2 cari maklumat nak try aktiviti ni...
jum ramai2..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:51 PM | Show all posts
lupa lak..bertempat Kg. Kemensah, Hulu Kelang, Kuala Lumpur..
aku pun x pernah try..
tgh2 cari mak ...
pendekar_laut Post at 16-4-2011 02:30 PM



    tq yer..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 09:00 PM | Show all posts
Reply 18# karambunai


    jum lh pg rmai2..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 11:35 PM | Show all posts


Uploaded with ImageShack.us

salam.

tak tau mana nak cari ATV yang macam ni..YAMAHA grizzly.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094438s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list