CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7844|Reply: 84

JTBC : DOCTOR SLUMP [PARK HYUNG-SIK, PARK SHIN-HYE, YOON PARK]

  [Copy link]
Post time 29-1-2024 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 29-1-2024 09:16 AM



Doctor Slump (Korean: 닥터슬럼프) is an ongoing South Korean television series written by Baek Sun-woo [ko], directed by Oh Hyun-jong [ko], and starring Park Hyung-sik, Park Shin-hye, Yoon Park, and Kong Seong-ha [ko]. It premiered on JTBC on January 27, 2024, and airs every Saturday and Sunday at 22:30 (KST). It is also available for streaming on TVING in South Korea, and on Netflix in selected regions.


Synopsis
It is a romantic comedy series about the hate turned to love relationship of Nam Ha-neul (Park Shin-hye) and Yeo Jeong-woo (Park Hyung-sik) who had promising prospects in their careers, but fell into a slump due to different circumstances. Ha-neul and Jeong-woo were high school rivals who despised each other and parted ways after high school. But when they are forced to quit their jobs as doctors they end up living together in a rooftop room.


CAST
Main
  • Park Hyung-sik as Yeo Jeong-woo: a plastic surgeon who was popular but suffered from a medical accident.
  • Park Shin-hye as Nam Ha-neul: a straight A student who became an anesthesiologist after a lot of struggles but runs out of the hospital after being burntout by a medical professor.
  • Yoon Park as Bin Dae-yeong: a plastic surgeon who has an 'alone' rivalry with his well-known college classmate Jeong-woo.
  • Kong Seong-ha [ko] as Lee Hong-ran: an anesthesiologist and Ha-neul's best friend.
  • Oh Dong-min [ko] as Min Kyung-min: Jeong-woo's friend and Ha-neul's senior who is the youngest professor in the anesthesiology department.


Supporting


Ha-neul's family
  • Jang Hye-jin as Kong Wol-seon: Ha-neul's mother.
  • Yoon Sang-hyeon [ko] as Nam Ba-da: Ha-neul's younger brother.
  • Hyun Bong-sik [ko] as Kong Tae-seon: Ha-neul's maternal uncle.
People of Yeongwon High School
  • Jeong Ji-sun [ko] as Han Sang-chul: Jeong-woo and Haneul's homeroom teacher during their third year of high school.
  • Park Won-ho [ko] as Kim Mu-geun: Jeong-woo's friend since high school.
  • Kang Sang-jun [ko] as Son Chan-yeong: Jeong-woo's friend since high school.
Others
  • Song Ji-woo [ko] as Do Hye-ji: a nurse at Bin Dae-young Plastic Surgery.
  • Kim Jae-beom [ko] as Kang Jin-seok: an anesthesiologist who went into surgery together with Jeong-woo and dropped him into the abyss due to a medical incident.
Extended
  • Kim Jung-hwan as Dr. Woo: Ha-neul's fellow classmate.
  • Oh Ryoong as Kim Sang-geun: Ha-neul's superior who is an anesthesiologist professor.
Special appearances
  • Park Won-sang as Nam Man-seok
  • Lee Seung-joon as a psychiatrist (episode 1–2)
  • Jang In-sub as Jeong-woo and Dae-yeong's friend (episode 1)
  • Cha Yong-hak [ko] as prosecutor (episode 1)
  • Jeon I-soo
  • Kim Il-joong [ko]
  • Kim Ha-eun [ko]






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2024 10:59 AM | Show all posts
klu tyg kt netflix ni, lambert lg la nk nengoknya
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2024 05:30 PM | Show all posts
2 episods pembukaan...so far so good..nak tgk park hyung sik benonya..hehehe

2 watak utama nam ha neul (park shin hye) and yeo jeong woo (park hyung sik) rival time sekolah..sbb dua2 pandai..dua2 nak nombor satu...kelakar time jeong woo dpt 2nd place dia siap lembik terduduk...and abis sekolah masing-masing jadi doctor...
jumpa balik bile jeong woo kena tuduh bunuh patient dia..and haneul plak mengalami kemurungan..

iols tak sabar nak tau pasal kes jeong woo yang tetiba patient dia bole mati plak time operation..padahal nak buat bedah kelopak mata je..doctor bius dia tu jahat...

lagi satu yg menarik watak dae yong tu..tak tau dia jahat ke baik...tp mcm baik..

looking forward la drama ni..menambah list ongoing iols yg dah sedia penuh sepanjg minggu..heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2024 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupun meols tak suka PSH, tapi meols luv PHS. So mungkin la meols sanggup hadap lakonan heroin dia yang tak besr demi nak tengok mamat ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2024 09:11 AM | Show all posts
tgk sbb PSH....rasa2 semua drama dia lisa tgk
wpun sebenarnya x laa minat dia
tp bila dia berlakon best

tp muka dia kat drama nih nmpk laa juga tua tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2024 10:47 AM | Show all posts
walaupun iols xmnt PSH...tp drama dia pinochio tu iols bole ulang2 tgk lg..myb sbb iols bias ngn LJS...tp PSH ni salu kan dpt hero best...so mmg tak langsung tgk jgak la dia...hehehehe...

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-1-2024 01:11 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 31-1-2024 10:47 AM
walaupun iols xmnt PSH...tp drama dia pinochio tu iols bole ulang2 tgk lg..myb sbb iols bias ngn LJS ...

aah hero dia semua best...masalah dgn PSH ni, dia kalau part sedih2 ni dia tak berapa memberi gitu...
tapi dia still better drpd shin se kyung...yg tu memang porcelain doll...


tgklah bila iols dah abiskan drama2 lain yg tertunggak, maybe iols try tgk jugaklah citer ni...

walau tak minat hero & heroin, pelakon2 lain mcm ok je...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2024 03:50 PM | Show all posts
xyla73 replied at 31-1-2024 01:11 PM
aah hero dia semua best...masalah dgn PSH ni, dia kalau part sedih2 ni dia tak berapa memberi gitu ...

shin se kyung tu mmg takleh nak buat apa tahap dia...drama baru dia captivating king iols nak tgk sbb JJS tapi x start2 lagi sbb kena hadap dia...hehhehe





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2024 07:55 AM | Show all posts
sis baru sampai ep 3.
tapi citer ni lawak oke.
budaya kene buli dek senior ni mana2 pon ade kan kat tempat keje.
belum lagi kene jadi boodh dipergunakan dengan yg ade kabel besor
n how the parents nyer expectation dan jugak apa2 je kene jaga nama baik n aib family supaya x efek plak kat org dlm famili.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2024 03:13 PM | Show all posts
episod 3 & 4

lawak la jeong woo  dalam cite ni...dalam pada nak hadap bicara kes dia tu...dia dpt jgak la lupakan sekejab bile ada ha neul..haneul pun sama...padahal masing2 ada masalah...tp diorg ada each other utk support each other...

iols terbahak bile sekali lagi kaki jeong woo longlai terduduk balik dr shopping dgn haneul..hahaha..kemain dia ingat dia tu cinta pertama haneul (which is i rasa betul)

perkembangan kes patient mati lum byk lagi...tp ada plak hujung2 tunjuk lelaki tu...tak tau sapa tu...doctor bius tu ke?

and pasal family jeong woo pun tak pasti sapa...just mak dia penah call ckp jgn rosakkan nama bapak dia...ni pun misteri..

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 10:55 AM | Show all posts
dah start tgk sampai epi 2...
so far sgt2 ok...so i decide utk terus tgk citer ni..
ada kelakar, ada healing...
seteru kuat zaman sekolah tak sangka pulak tetibe boleh tinggal kat tempat yg sama...

Park Hyung Sik nampak kurus pulak dlm citer ni...
dlm Happiness tu nampak chubby...
Park Shin Hye dah nampak kertu sikit lepas beranak ni...

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok jgk sbb ada P hyun sik.
Tak minat sgt p shin hye tp ok la pairing n setakat ni tak la sakit mata sgt. Lg teruk masa pairing cerita futuristik tu apa tajuk lupa.
Doctor yg baik dgn jeongwoo tu yg jahat kan? Kyung min ke? Sbb preview ada tunjuk sipi2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2024 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 9-2-2024 02:26 PM
Tengok jgk sbb ada P hyun sik.
Tak minat sgt p shin hye tp ok la pairing n setakat ni tak la sakit m ...

Kyung Min ni red flag betul…tak boleh nak husnuzon kat dia…
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2024 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak boleh tido so pulun abiskan tgk sampai episod terkini…so far best, recommended utk siapa yg nak tgk something light…

Jeong Woo & Ha Neul ni jadi comfort to each other…diorg ni actually suka sama suka tapi terpaksa pendam especially Jeong Woo sebab masing2 ada beban masalah yg masih belum selesai…tapi boleh rasalah ada rama2 dlm badan ni tiap kali scene diorg…lagi satu iols acknowledge yg Park Shin Hye ada byk improvement dlm drama ni…

Lawak pulak masa Ha Neul punya blind date tu…boleh pulak blind date dia tu ingat dia Hong Ran…apa tak tanya nama dulu ke sblm jumpa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2024 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-2-2024 07:14 AM
Kyung Min ni red flag betul…tak boleh nak husnuzon kat dia…


Tu la. Baru lps tgk epi 5..makin nampak red flagnya. Dia ni mcm jeles n nak jatuhkan jeongwoo kan.

Sian plak haneul tanya tp jeongwoo friendzone kan dia haha. Blh pulak family tu bbq kat rooftop time tu . Aduhaiii lawak tp sian.

Hong ran n kawan jeongwoo baru nak kenal haha. Lambat lg la haneul n jeongwoo nak keje sama2 as doctor.




Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2024 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hong Ran dgn Dr. Bin Da Yeung tu lawak giler…Hong Ran tak sengaja tersubscribe Da Yeung punya channel…bila dah perasan tersalah subscribe, depan2 tu jugak dia unsubscribe…abislah the only Da Yeung punya channel  subscriber
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2024 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni mengembalikan nostalgia drama2 lama yg best2 dulu…the reason kenapa kita tgk kdrama…kalau pasal cinta tu memang tulus, datang dari lubuk hati yg paling dalam gitu…camtulah Jeong Woo & Ha Neul punya relationship…they don’t deny that they have feeling for each other tapi akur kena simpan dulu feeling tu sebab ada benda lagi penting kena selesaikan dulu…

Ingatkan Lee Sung Kyung buat cameo jadi ex gf Jeong Woo…rupa2nya cuma perasan sendiri je
Jeong Woo buat baik kat dia time sekolah dulu sebab dia buat jahat kat Ha Neul sorang je…hehe, pompuan memang cepat perasan…even Ha Neul pun perasan ingat Jeong Woo luah perasaan kat dia masa karoks tu…
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2024 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni jugak so relatable utk org yg study hard jadi harapan keluarga sampai jadi burnt out…bila dah lepas study, kena kerja bagus2 pulak kalau tak nanti org mengata…hidup kena penuhi expectation org lain sampai lupa nak jaga diri sendiri…dpt pulak co-worker kaki buli…so jadi top student pun hidup tak selalu indah sbnrnya…

I prefer this drama among those yg tgh on air skrg sebab it’s relatable…dialog2 dia tu mcm mengena betul…
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2024 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-2-2024 04:52 PM
Hong Ran dgn Dr. Bin Da Yeung tu lawak giler…Hong Ran tak sengaja tersubscribe Da Yeung punya chann ...

Comel je hing ran n member jeong woo ni...kang ada yg date dok mwnangkap insects...member jeong woo yg ni walau depan2 mcm dia jealous dgn jeong woo...tp dia baik je sebenarnya...kyung min tu mcm duri dlm daging
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2024 09:52 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 13-2-2024 11:05 PM
Comel je hing ran n member jeong woo ni...kang ada yg date dok mwnangkap insects...member jeong wo ...

kyung min ni mmg nampak kdg mcm baik...kdg mcm dia yg sbnarnya sabotaj jeong woo...yg geram dia cakap yg jeong woo tak layak gembira....eeeh....iols yang sentap yeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.453536 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list