Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
22290
View
21
Reply

Butang bungkus

[Copy link]

Author: rinacomel79       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2011 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Ada sapa-sapa tau tak kat mana ada jual mesin untuk buat butang bungkus berserta headnya sekali.
Mesin ni lebih kurang macam press machine, tapi special untuk press butang.
Dah lama saya cari. Nak tempah kat kedai sebiji2 memang leceh, kalau ada mesin tu sendiri kan best..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2011 11:51 AM | Show all posts
gi cari kat kedai mesin jahit...kalau tak silap aku...harga 250 kot...cuma acuan dia je mahal...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2011 03:24 PM | Show all posts
gi cari kat kedai mesin jahit...kalau tak silap aku...harga 250 kot...cuma acuan dia je mahal...
aura77 Post at 8-3-2011 11:51


Dah try cari dah, memang takde.. kedai mesin jahit x jual, kedai jual barang jahit pun tak jual.. Risau ni time dekat-dekat nak raya, mesti banyak nak pakai butang tu untuk kurung moden/kebaya.. queue mesti berderet-deret semata-mata nakkan butang tu..

Kalau order kat kedai jahit pulak penyakitnye, kain yang kita bagi untuk buat butang selalu hilang, alasan dorang kain dah banyak dey..tak perasan lak akak dah tercampur2.. ape la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 03:13 PM | Show all posts
ai buat kat kedai jahit je... but ada kedai yg x buat butang bungkus nih!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2011 11:44 PM | Show all posts
owh tools butang bungkus,
body rm280, mould dia boleh pilih apa saiz yg nak.
tak silap harga mula dari rm120-rm180
- sy guna untuk butang langsir 1 mould rm180 sbb butang dia besau.
- utk casing dia pun x sure brape harga. satu pack di jual tak silap quantiti 500pcs.
memang nak kene prepare. sbb time raya, sesak nak tempah butang.
nak2 butang langsir beratus2 biji sekali tempah.
sekali p, amoi kata esok ambil, p esok, dia kata mai esok lagi... huhuhuuuu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 09:41 AM | Show all posts
owh tools butang bungkus,
body rm280, mould dia boleh pilih apa saiz yg nak.
tak silap harga mula ...
naiz Post at 26-3-2011 23:44



naiz je yg paham mende ape yg saya cari, makasih banyak..
ramai yang suggest pegi tailor upah butang bungkus, sebenornye bukan nak cari butang tu, nak cari mesen..
naiz beli kat mana ye? memang merata dah pegi..tapi amoi/nyonya/apek tatak jual mesen, suma jual butang aja..
raya dah dekat ni, ramai tempah kebaya butang bungkus..adoooi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 11:33 AM | Show all posts
ciannya tak jumpa lagi...tapi memang betul cikgu kelas menjahit saya beli...kat kedai mesin jahit,kedai tu kat bukit mertajam penang......mungkin tak semua kedai jual kot...rajin2 la gi meronda...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 04:41 PM | Show all posts
ciannya tak jumpa lagi...tapi memang betul cikgu kelas menjahit saya beli...kat kedai mesin jahit,ke ...
aura77 Post at 28-3-2011 11:33



sedih..tak jumpa2 lagi.. sapa2 kesian boleh tolong belikan
dah try goggle, memang ada yang jual, tapi kat china nun..
deal thru email, tapi fening dengan english dorang, tunggang terbalik, risau salah paham jek
prefer beli dari local supplier kalau ade, dah tentu satu mesia, bila ada problem takyah risau kena bukak dictionary..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 04:38 PM | Show all posts
rina, boleh jengok link nie kalo betul lah ini benda yg di kau cari2 ituww... he.he.hee...

kalau nak naiz belikan pm yek. insyallah bleh aje... lg pun mould dia byk saiz. so kene bgtau apa saiz yg rina nak. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 04:38 PM | Show all posts
http://naizworld.blogspot.com/2009/06/tools-butang-bungkus.html
ini link blog naiz. ada info butang bungkus ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2011 05:22 PM | Show all posts
rina, boleh jengok link nie kalo betul lah ini benda yg di kau cari2 ituww... he.he.hee...

kalau  ...
naiz Post at 29-3-2011 16:38



mekasih naiz..luv u..muahh3x
check pm ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2011 05:23 PM | Show all posts
ini link blog naiz. ada info butang bungkus ni...
naiz Post at 29-3-2011 16:38



    Memang selalu telek gambo tools tu, siap tinggal query skali..tapi x jawab pon..sedey Azurina Indah tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2011 09:34 AM | Show all posts
Mekasih Naiz.. kau telah merealisasikan impian ku..
Mesin butang bungkus kini milikku...{:2_70:}
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2011 11:43 AM | Show all posts
maaf nak tanya, apa dia butang bungkus ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 09:48 PM | Show all posts
maaf nak tanya, apa dia butang bungkus ni?
reddots Post at 22-10-2011 11:43


Butang Bungkus ni.. butang yang dibaluti dengan kain.. biasanya kita bawa perca kain tu dan minta nyonya tu buatkan butang bungkus.. kalau di KL.. I tau ada di Chow Kit area.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 11:11 AM | Show all posts
Reply 15# maizana


    ok..tq kak.. baru nak berkenal2 ngan term jahitan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 01:52 PM | Show all posts
Ada sapa-sapa tau tak kat mana ada jual mesin untuk buat butang bungkus berserta headnya sekali.
Me ...
rinacomel79 Post at 2-3-2011 16:13



    Bawa gambar kak naiz tu
tunjuk kat kedai enginering yg buat jig n fixture....

dia org boleh buat sekali ngan mesin tekan dia....
rasanye lagi murah kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2012 08:29 AM | Show all posts
Reply 17# kenarikimi


Dah dpt lama dah pun..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 11:03 AM | Show all posts
Reply 18# rinacomel79


    oklah tu.....
sbb ada kedai yg x jual.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 01:18 PM | Show all posts
rinacomel79 posted on 17-4-2012 08:29 AM
Reply 17# kenarikimi

beli kat mana ye??
i pon berminat nak beli
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095560s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list