CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6968|Reply: 8

Tular Luna Maya Marah Pekerja Dalam ‘Meeting’ – “Sebagai Ketua, Saya Mahukan Yang Terbaik”

  [Copy link]
Post time 8-2-2024 10:11 AM | Show all posts |Read mode






Rakaman mempamerkan selebriti terkenal dari negara jiran, Luna Maya memarahi pekerjanya tular di media sosial baru-baru ini dan ia meraih perhatian ramai warganet.


Menerusi rakaman tersebut, Luna dirakam dari luar dipercayai oleh salah seorang pekerjanya juga dan ketika itu aktres tersebut berada di dalam bilik mesyuarat bersama beberapa staf yang lain.


Pelakon berusia 41 tahun itu yang memakai seluar jeans dan blazer tanpa lengan kemudian bangun dan memarahi pekerjanya di dalam mesyuarat tersebut.






Selepas ia tular dan menjadi bualan peminat industri hiburan negara itu, Luna tampil menjelaskan dan mengakui jarang melepaskan kemarahan terhadap pekerja.


Ujar Luna, dia lebih kerap memberikan mereka hadiah sebagai tanda terima kasih dan menghargai usaha serta hasil kerja yang memuaskan diberikan pekerja.


"Ada ganjaran menanti jika mereka bekerja dengan baik. Syarikat turut memberi anugerah kepada pekerja cemerlang setiap bulan."


Selain itu, Luna juga berkata pekerjanya akan menerima bonus pada akhir tahun selain diraikan dengan majlis makan malam pada hari jadi mereka.


Mengulas lanjut tentang video tular itu, Luna menyifatkan ia satu tindakan yang wajar untuk memarahi pekerjanya jika mereka membuat kesalahan.


"Saya sebagai ketua hanya mahukan terbaik. Kalau saya diam dan hasil kerjaya syarikat tidak memuaskan bermakna saya bukan pemimpin yang baik. Kalau jualan menurun dan teknik pemasaran gagal, sudah tentu saya tidak dapat membayar gaji mereka."





Tambah Luna, tidak kiralah bekerja di syarikat mana pun namun jika gagal melakukan terbaik pasti akan ditegur pihak atasan.


Meninjau ruangan komen, ramai yang menyebelahi Luna dan berkata ia normal bagi seorang majikan untuk memarahi pekerja yang tidak menunjukkan prestasi yang bagus.


SUMBER : mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 11:58 AM | Show all posts
doa meols, bila meols jd ketua, hrp bukanlah jenis mrh2 staffs tp tegas.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Anjir lohhh…..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas: doa meols, bila meols jd ketua ...


Tgk cerita the white tiger.. mcm mana majikan (kasta tinggi) layan staff (kasta rendah).... racist.. tak mau staff muslim.. klu muslim..reject... smpai ada staff terpaksa tipu agama... n lps tu.. one day one of the staff berjaya.. dia bukak bisness.. dia pulak jadi majikan.. dia treated staff elok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:26 PM | Show all posts
matjerk replied at 8-2-2024 02:08 PM
Tgk cerita the white tiger.. mcm mana majikan (kasta tinggi) layan staff (kasta rendah).... racist ...

best kan movie ni. bagus watak hero tu lesson learned. dah jd boss layan pekerja dia baik
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 10:40 AM | Show all posts
alaaa tak kan laa boss tak pernah nk marah staff or marah sket nk viral? biasa lahh, kadang bkn level boss pun ada jer trpekik memarah.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-2-2024 02:03 AM | Show all posts
Elok je Luna Maya tu bercakap...bukan marah menengking pun. Kalau I yg kena mcmni, I tak terasa pun dgn boss.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2024 04:27 AM | Show all posts
nape ai rasa ni rakam curi masa Luna tgh meeting dgn staf...

nampak cm memburukkan Luna dgn rakam curi cmni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-2-2024 11:17 AM | Show all posts
ok la marah psl keje. mcm dia ckp, klu keje x jln, sales xde, camana nk dpt income utk byr gaji pekerja. lgpun bkn dia marah memekik melolong x tentu hala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:00 AM GMT+8 , Processed in 0.069896 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list