CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 22361|Reply: 13

Dituduh 'swinger', bakal saman jika keterlaluan

  [Copy link]
Post time 20-2-2024 09:45 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 20-2-2024 10:14 PM

PETALING JAYA: Aktres Emma Maembong, 32, menganggap dakwaan terbabit dengan aktiviti tidak bermoral iaitu 'swinger' atau bertukar pasangan bagi tujuan hubungan seks adalah isu picisan.

Emma atau nama sebenarnya, Fatimah Rohani Ismail, 32, berkata gosip yang heboh diperkatakan dalam media sosial itu tidak berasas dan bersedia mengambil tindakan undang-undang sekiranya keterlaluan.

"Orang akan cakap saya macam-macam. Kalau perkara ini tidak ada kena mengena dengan saya, buat apa saya nak respons? Saya tidak akan layan.

"Buat apa saya hendak melatah sebab tuduhan ini tak benar. Kalau betul, ia sudah viral sejak dulu lagi.

"Sejujurnya, saya malas hendak layan. Tapi, kalau keterlaluan sangat sudah tentu saya ambil tindakan. Kita ada undang-undang, kenapa hendak takut?

"Tapi saya fikir, ada duit ke hendak bayar jika saya saman? Kalau boleh saya tidak mahu ia berpanjangan," katanya ditemui pada sidang media dan majlis doa selamat filem Jangan Pandang Belakang 2 di Wisma Metrowealth, Petaling Jaya.

Biarpun sedar tuduhan berkenaan, pelakon kelahiran Kuala Terengganu, Terengganu itu memilih tidak memanjangkan isu kerana enggan anak-anak dibayangi dengan cerita tidak baik mengenainya.

"Saya sudah ada anak. Jadi, saya tidak mahu anak baca berita tidak elok mengenai ibu mereka bila besar nanti. Kalau perkara benar, saya sendiri akan cakap sama ada betul atau tidak.

"Banyak lagi kontroversi yang datang 'tembak' saya sejak dulu. Sebelum berkahwin lagi saya akan cuba elak terpalit dengan macam-macam cerita.

"Saya manusia biasa dan bukannya robot yang tidak buat apa-apa. Sebenarnya, saya dan fitnah sudah seperti kawan baik," katanya.

Sebelum ini, timbul dakwaan mengatakan seorang artis wanita berkulit putih dan memiliki dua cahaya mata terbabit aktiviti bertukar pasangan untuk melakukan hubungan seks.

Dakwaan turut mengatakan, artis berkenaan menawarkan rakannya melakukan seks dengan suaminya ketika hamil.

Gara-gara itu, nama Emma dan suami, Muhammad Shazli Azhar secara tidak langsung dipetik dan didakwa terbabit dengan aktiviti tidak bermoral itu.
Emma mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Shazli yang juga juruterbang pada 20 Februari 2020. Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Shariq, 3, dan Shakil Aryan Shah, 1.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-2-2024 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I don't know her
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2024 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Gossip kat mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2024 11:22 PM | Show all posts
masuk le board gosip..byk buleh kutip dlm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 07:52 AM | Show all posts
saman je la. ko biarkan org fitnah nanti jadi kebiasaan. walk the talk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:05 AM | Show all posts
bulalof replied at 21-2-2024 07:52 AM
saman je la. ko biarkan org fitnah nanti jadi kebiasaan. walk the talk.

tp acik2 forum lain ckp kalo betul fitnah je buat apa nak bising2, senyap je kata diaorang. so how?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2024 08:13 AM | Show all posts
iols tak prnh plak dgr gos gos swinger ni..
ada ke chuols? tepek sini if ado.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:43 AM | Show all posts
mana dorang dpt gossip2 mcm ni? mmg ada bukti ke? kalau teruk sgt kena fitnah..saman je la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Gossip swingger ke gossip nk sedekah laki main dgn kawan??  Kan hari aku ada baca gossip tu kt sini tp siapa artis yg terlibat tidak diketahui....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:26 PM | Show all posts
choyyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
I bukan nak back up tapi topinasi kan yg first up issue ni pastu letak gambar dia bertudung n blur part muka?

Kalau org lain I mungkin nak jadi batu api tapi alahai topinasi separuh masak pun nak ajak menyaman, tak berbaloi. Netizen nanti kena hadap kittykudis tu nanti nangis leleh hingus time live adoi dah la Cik Ani
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
likilu replied at 21-2-2024 04:41 PM
I bukan nak back up tapi topinasi kan yg first up issue ni pastu letak gambar dia bertudung n blur p ...


Masa topinasi letak gmbr dia yg blur tu dpt rasa topinasi ni berniat jhat

Aku bkn fans ema tp aku rasa dia kk..takde la suka mencapup mana2. Buat hal sndiri je.yg penting bkn penonggeng agama
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman je Charice tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 05:25 PM | Show all posts
saman....saman....saman....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Instafamous Rempit (kak yah, kak zah & the geng) part 3
hotmakInstafamous Rempit (kak yah, kak zah & t
Views : 196754 Replies : 1714
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28051 Replies : 83
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84265 Replies : 3762
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 211620 Replies : 3772
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20336 Replies : 329
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 32993 Replies : 32
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38809 Replies : 312
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13894 Replies : 92
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29682 Replies : 234
[Netflix 2023] DAILY DOSE OF SUNSHINE - Park Bo Young, Yeon Woo Jin, Jang Dong Yoon, Lee Jung Eun
Rahah[Netflix 2023] DAILY DOSE OF SUNSHINE -
Views : 4958 Replies : 63

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:34 PM GMT+8 , Processed in 0.072253 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list