CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 22-2-2024 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala, apa salahnya boikot Starbucks sebab harganya mahal. I boikot semua yang mahal dan memudaratkan. Rakyat terkesan sekarang, makan apa yang mampu je. Hidup ni keras bro....,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 05:40 PM | Show all posts
kedai kopi local pun mahal, ada tu i beli latte RM14/15, cup kecik giler.. terus nak compare ngan latte starbuck RM16.50 tapi cup besar  
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
emera replied at 22-2-2024 11:12 AM
Kaann?? Aku pikir anak beranak pekerja tu je. Dah keluar luahan rasa bini2. Laki baru naik jd supe ...

Sama dgn adik ipaq iols kerja supervisor Starbucks.. terpaksa resign sebab sales drop. Dah la handle outlet baru bukak..nasib baik dapat kerja kat library. Ni pun tengah pening kepala cari kerja lain..last year SPP open lecture poly& kolej komuniti tapi xdak rezeki dia..xsangkut pun iv. Ni try nasib lg appy cikgu ganti mystep..kalau ada rezeki dapat la kot. Kerja kosong pun xbanyak sgt dlm Penang ni.serabut kawan tuu..nasib baik la belum kawin.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:12 PM | Show all posts
Zeatyisaac replied at 22-2-2024 05:31 PM
Ala, apa salahnya boikot Starbucks sebab harganya mahal. I boikot semua yang mahal dan memudaratkan. ...

Ini bukan boikot yong, ini tak mampu beli namanya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:20 PM | Show all posts
Berjaya group rugi ke Mekdi rugi ke KFC rugi ke Puma rugi ke LV rugi ke, sekarang ni Gaza dah lunyai dah, esok2 West Bank pula.  Korang boikot le sampai tinggal kat Malaysia ni kedai tomyam kedai mamak kedai acheh je, selagi big brother masih hidup, jangan harap le anything will change.  Ni bukan 10 tahun 20 tahun punya cerita ini ulang tayang dah 75 tahun.  Ujung2 yg menderita your own countryman hilang kerja, bergantung kat JKM kat baitulmal, lepas tu korang masuk porum komen biawak ker..

Latest:


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:24 PM | Show all posts
chandrahusin replied at 22-2-2024 02:22 PM
Berjaya Food ada banyak lagi Food Chain Restoran lain
Bulan lps aku jumpa VT dgn anak menantu duduk  ...

kekrul keknis & family ada tak? kan kata anak angkat VT ... ehehehehehe


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2024 06:28 PM | Show all posts
Cash! Rege serope Zi*nis balik hari naik roket khennn
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 22-2-2024 09:12 AM
VT ni opportunist... dia bff Bangnon pun. BTW Starbucks rugi tp dia tetap kaya raya...

Dengan jagong baru punnnnnnn.... sp dah secured projects...

Jatuh stabak is nothing for him
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-2-2024 03:25 PM
Amender ni?

Tu yang iols reply tu ..
Adalah post forumner dari benang Mawar GST..
Iols ingat Ada orang Komen tu dalam Bahasa melayu...tp forumner newbie Ni copy post tu..paste kat thread Ni..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 22-2-2024 06:20 PM
Berjaya group rugi ke Mekdi rugi ke KFC rugi ke Puma rugi ke LV rugi ke, sekarang ni Gaza dah lunyai ...

See...
Tetap gitu juga..
Anak2 Malaysia dah kena tukar keje tomyam plak la lepas Ni....huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 22-2-2024 06:24 PM
kekrul keknis & family ada tak? kan kata anak angkat VT ... ehehehehehe

2 tu takde
Yg ada anak Naza dgn bini & anak
Lps tu family Naza kot ada makcik2 pakai tudung
Bodyguards je 1 meja 4 5 org
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 22-2-2024 06:20 PM
Berjaya group rugi ke Mekdi rugi ke KFC rugi ke Puma rugi ke LV rugi ke, sekarang ni Gaza dah lunyai ...

Boikot mekdi la paling bodoh.. hahahaha

Dah le business model mekdi tu real estate.. takde kene mengena dgn franchise fee sangat hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 09:12 PM | Show all posts
Coffee Beans tersenyum sinis!
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 09:25 AM | Show all posts
green~tea replied at 22-2-2024 06:48 PM
Boikot mekdi la paling bodoh.. hahahaha

Dah le business model mekdi tu real estate.. takde kene m ...

Oh I thought masa I belajar dulu, model mekdi has always been franchising.  Real estate tu mostly macam Tesco, Aeon, Giant sebab they will lease a land, build a mall then sewakan shops.  Mekdi tak buat macam tu, dia lease land and build mostly for own use je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 09:32 AM | Show all posts
cm_vungtau replied at 22-2-2024 02:16 PM
Dah 3-4 bulan boikot mekdi. Rasa lebih kurus dan jelita hahaha sejak berenti makan fast food  S ...

Shark tank tu sape pulak chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 09:34 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-2-2024 03:26 PM
Banyak lagi jenama kopi yg best. Yang indie pun ada yg lagi best.

Yass meols dah beralih ke kenangan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-2-2024 09:25 AM
Oh I thought masa I belajar dulu, model mekdi has always been franchising.  Real estate tu mostly  ...

U kena tengok the founder movie.. dia ada bgtau how mcdonalds founder faces legal actions dgn partner dia masa expanding mcdonalds franchise..

So dia buat hybrid model and focused on real estate arm so that he has the balance between expanding at minimal cost via franchising, and protecting/stabilize the revenue via real estate play

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 22-2-2024 05:59 PM
Sama dgn adik ipaq iols kerja supervisor Starbucks.. terpaksa resign sebab sales drop. Dah la hand ...

acik porum terpaling filistin kata mr diy atau eco ada kerja kosong..suruh adik uols apply keje situ

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 12:08 PM | Show all posts
teruskan boikot...
aman skit iolss nk makan mekdi... siap boleh request tukar2 ayam lg...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 22-2-2024 10:01 AM
Kopi dia dah tak sedap. Banyak susu. Mintak caramel macchiato triple shot pun tak rasa sgt kopi dia. ...

kopi zus lg bnyk susu..
aritu saje try buttercreme spanish latte.. aduss minum separuh je.. esok2nya perut mual, x sihat terus
kalo aku nk minum zus juga, kene pilih yg biasa2 je.. bukan crafted yg manis2 merepek tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.082161 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list