CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 23-2-2024 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 23-2-2024 01:37 PM
Susah nk ckp dgn yg terpaling ni.. modal nya dibalas ‘ini jihad’

sambil tanya kita balik, ko muslim ke sokong zionist..agittew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 22-2-2024 10:08 AM
tak dapatlah kekrul ngan keknis ngan keksop sama kekchah naik bot atok VT lagi yek... ehehehehe

fishy betul family kek ni kan, job tak lebat tapi kaya lain machiam, kebetulan pulak rapat dgn vt. rapat dgn vt to pon mcm tak kena dr segi status dan umur, takkan la belajar jd petani ngan anak vt
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 23-2-2024 03:30 PM
_kelly replied at 23-2-2024 01:33 PM
i dah uninstall food panda..ada grab je untuk emergency nak g memana tapi jarang order food dah..m ...


Kan.. langgar2 lampu merah, menyelit2 dengan sangat lajuuuu... etc.... kita plak kena watch out and brake utk diorang..

I penah tengok ada kereta tukar lane kat traffic light, and dia mmg bg signal pun.. tp ada mat motor marah dia pi lalu sebelah kereta tu and terajang side mirror kereta tu sampai pecah and terjuntai.. pastu motor tu selamba langgar lampu merah and blah.... kereta tu 2nd or 3rd row so takde la dpt kejar mat motor tu... i belakang keta tu tp right lane so obvious tengok mende tu jadi...


Jahat gila mat2 motor ni.. diorg la pembuli jalan raya sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 01:33 PM
i dah uninstall food panda..ada grab je untuk emergency nak g memana tapi jarang order food dah..m ...


Diorang ni Mentality "ENTITLED"


Sebut kasta mana kang meroyan pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 02:18 PM | Show all posts
_kelly replied at 22-2-2024 10:19 AM
sementara mak bapak bebudak2 jiran nak dapat kerja eco diy tu korang ada bagi anak2 dia makan ke.. ...

dah tau kempen boikot ni kesan dia camna, masa time tgh panas tu rajin2la cari kerja kt KK ka, marry brown ka, apa ka..yang tunggu sampai kena buang tu apa pasal.  org boikot bukan demi rakyat palestin tu je, tapi tu cara kita berjihad bantu sesama muslim pun kau nak memekak pasal kena buang. otak ada tu guna rezeki Allah tu luas bukan kat mekdi or stabak je

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 01:43 PM
sambil tanya kita balik, ko muslim ke sokong zionist..agittew

Ye lah dia jelah berdegar dpt pahala, kita ni zero pahala gtu kann… i malas nk amek port dlm grup wassap yg melebih2.. mujur bkn kalangan famili sndri.
Ni klu yg terpaling boikot tu tgk my dad beli setengah dozen pencuci pinggan sunlight tu mau urut dada menahan diri, xkn nk kecam pakcik umur 70an pakai kopiah plak kann
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-2-2024 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 22-2-2024 06:20 PM
Berjaya group rugi ke Mekdi rugi ke KFC rugi ke Puma rugi ke LV rugi ke, sekarang ni Gaza dah lunyai ...

Bukan ke orang kata west bank tu aman?

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 23-2-2024 02:55 PM
hashashes replied at 23-2-2024 09:34 AM
Yass meols dah beralih ke kenangan


Iols suka minum hazelnut latte atau vanilla latte kat Kopiroti. Kat Kopimesin yg bestnya salted caramel. Kawan iols suka belanja. Pastu ada KB Brewster. Baru ni gi cafe hospital usm, ada coffee shop yg baru. Lupa pulak nama apa. Best juga. Al khatiri tu tak yahlah, rasa gula bukannya rasa kopi. Cuma ambient nya yg best. Nasken belum pernah berkesempatan nak gi try.

Dulu owner Whisk dia kata dia sengaja sewa kedai kat sebelah Starbucks kat OU. Ni langsung xde kaitan dgn boikot. Ini way before pasal boikot. Circa tahun 2010 dulu. Starbucks dulu selalu gak minum sbb dapat giftcard. Skrg xde giftcard, xde lah nk minum.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 02:01 PM
Kan.. langgar2 lampu merah, menyelit2 dengan sangat lajuuuu... etc.... kita plak kena watch out an ...


iols biasa tengok kereta nak tukar lane dah bagi signal yang proper tapi tetap kena hon dengan rider yang jauh lagi kat belakang..ibarat motor dia tu takde brake..bodoh sunggguh i duk maki dalam hati, buat jalan macam atuk dia punya semua nak kena hormat bagi laluan kat dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 02:05 PM
Diorang ni Mentality "ENTITLED"



kan..baru je sembang dengan ofismate tadi, kitorang sebut kasta subsidi kaki salahkan gomen
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 22-2-2024 03:52 PM
Hehe....dlm group company dia ada mcm bisnes jg kan....

Bisnes di Selangor pun mkn tak habis.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 23-2-2024 02:19 PM
Ye lah dia jelah berdegar dpt pahala, kita ni zero pahala gtu kann… i malas nk amek port dlm grup ...

i beli coke minum kat ofis pon ada yang datang tegur..i sebut terang2 i memang takkan boikot apa2, uols nak boikot punya pasal..tak sempat nak ceramah, terus tarik muka
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tipah89 replied at 23-2-2024 02:18 PM
dah tau kempen boikot ni kesan dia camna, masa time tgh panas tu rajin2la cari kerja kt KK ka, mar ...

menjawab la uols kat padang mahsyar nanti sebab tak bantu ekonomi umat islam di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:12 PM | Show all posts
abang kaka tapaya susa-susa boeykot, saiya tengor ramai melayu pirgi sana minum...saiya tau saiya kirja sana...order grab n panda juga ramai...tekak dahaga minum saja...tapa punya...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:12 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 02:26 PM
Bukan ke orang kata west bank tu aman?

Kan i cakap esok2 west bank pula dia kasi lunyai kalau yg satu tu dia dah dapat.   Why stop there ambil la semua tanah. And, the only reason belum lunyai is because tak de provocation, PA kan tak nak jalan voilent.  Yg sebelah sana lunyai tu memang cari nahas.  Tapi WB banyak ocuppied by illegal settlers pula.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:15 PM | Show all posts
Bukan Kenanga indon tu pun investors ramai dari US ker?  Minum kopi 434 je la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 03:16 PM | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 03:05 PM
menjawab la uols kat padang mahsyar nanti sebab tak bantu ekonomi umat islam di malaysia

Maafkanlah dia, jihad tuk orang luar bagoos, jihad untuk sedara seislam depan mata pergi mampooos.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-2-2024 03:16 PM
Maafkanlah dia, jihad tuk orang luar bagoos, jihad untuk sedara seislam depan mata pergi mampooos. ...

konon boikot sebab jihad tapi bahasa macam dari neraka pulak..acik confuse
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Starbucks klia1 penuh je haritu
I support lagi biz berjaya yg lain
Umobile sampai 4 line i amik haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
hashashes replied at 23-2-2024 09:32 AM
Shark tank tu sape pulak chuols?

Oh ala cerita American yang entrepreneurs pitch idea, pastu to investor laju2 la nak invest dalam company. Best gak cerita tu. Belajar cara invest, simpan duit pun ye. Ada Mark Cuban, Mr Wonderful (Kevin O’leary). Diorang cukup anti orang bayar overpriced coffee. Diorang yang kaya pun buat kopi sendiri 50 cents kata dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Instafamous Rempit (kak yah, kak zah & the geng) part 3
hotmakInstafamous Rempit (kak yah, kak zah & t
Views : 196754 Replies : 1714
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28051 Replies : 83
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84265 Replies : 3762
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 211620 Replies : 3772
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20336 Replies : 329
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 32993 Replies : 32
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38809 Replies : 312
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13894 Replies : 92
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29682 Replies : 234
[Netflix 2023] DAILY DOSE OF SUNSHINE - Park Bo Young, Yeon Woo Jin, Jang Dong Yoon, Lee Jung Eun
Rahah[Netflix 2023] DAILY DOSE OF SUNSHINE -
Views : 4958 Replies : 63

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:40 PM GMT+8 , Processed in 0.089314 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list