CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 23-2-2024 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 23-2-2024 03:33 PM
sharlenetexas replied at 23-2-2024 02:33 PM
Iols suka minum hazelnut latte atau vanilla latte kat Kopiroti. Kat Kopimesin yg bestnya salted ca ...


Nasken tu geng mesin cuciiii terfemesss uolz... ada kat forum juga i baca sesi londehan tu... so i AVOID beli nasken... cuma i tak hasut2 org boikot lah.. ini prinsip diri i sendiri...  

Kopi mesin dgn kb brewster tu takde citer dobi2 pula so sepatutnya ok la takyah boikot...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 12:54 PM
Paling berkesan  affect yisroel kalo boikot product berikut



Tak kisah la boikot berkesan ke tak, tapi siapa nak bayor dia bayor, taknak sudah. Budak2 kecik pun pandai boikot. Kot even though tak berkesan nak tolong Palestine ke, at least pepandai la Stabak Mesia nak adjust harga. Jadah coffee kat US harga 3 dollar kat Mesia 20 ringgit?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 23-2-2024 03:38 PM
cm_vungtau replied at 23-2-2024 03:33 PM
Tak kisah la boikot berkesan ke tak, tapi siapa nak bayor dia bayor, taknak sudah. Budak2 kecik pu ...


Eh mcm u cakap lah... duit sendiri decision sendiri

Kenapa nak compare dengan budak kecik yang TAK MATANG tu?


Again, duit SENDIRI decision SENDIRI.... yang penting information sampai

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 12:55 PM
alhamdulillah, tak banyak tapi ada la simpanan masa tua

* dah tiber sibuk kan saving kita..ter ...

Biasalah. Selalu orang yang kutuk orang lain tak mampu ni dia sendiri nan hado. Takat 20 ringgit pun nak bising orang tak mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:32 PM
Nasken tu geng mesin cuciiii terfemesss uolz... ada kat forum juga i baca sesi londehan tu... so i ...

Puak2 mana nasken ni? Vvip ke? Patutlah banyak cawangan.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:35 PM
Puak2 mana nasken ni? Vvip ke? Patutlah banyak cawangan.

Puak2 SSKJP....


Last year i baca tu.... dobi bisnes yogurt susu Dadih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-2-2024 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-2-2024 03:12 PM
Kan i cakap esok2 west bank pula dia kasi lunyai kalau yg satu tu dia dah dapat.   Why stop there  ...

Kat west bank ada fatah. Amanlah kat situ.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:36 PM
Puak2 SSKJP....



Selain kopi ni, ada biz lain. Lupalah pulak.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:37 PM
Kat west bank ada fatah. Amanlah kat situ.

Khuenssss...... zaman yasser arafat lebih aman...  diplomasi... tp puak hamas tuduh fatah lembik, lemau, slow.....


Diplomasi... faham geopolitics... faham sejarah
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:39 PM
Selain kopi ni, ada biz lain. Lupalah pulak.


Dia gini kan, nak tengok bis tu legit ke tidak.. it grows organically...

Melainkan bisnes tu ada funding... dia buleh inorganic growth... so funding tu legit ke tidak.. kita kena cakna laaa connection or linking etc tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 23-2-2024 03:34 PM
Biasalah. Selalu orang yang kutuk orang lain tak mampu ni dia sendiri nan hado. Takat 20 ringgit p ...

yang kau sentap sangat ni dah kenapa ya
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:34 PM
Eh mcm u cakap lah... duit sendiri decision sendiri

Kenapa nak compare dengan budak kecik yang TA ...

dia boikot sebab mahal pastu dia marah orang tak boikot siap kata setakat rm20..mula2 perli kata asb sejuta..bitter much la orang macam ni sampai duit dalam poket kita pon dia nak intai
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:32 PM
Nasken tu geng mesin cuciiii terfemesss uolz... ada kat forum juga i baca sesi londehan tu... so i ...

laa yeke geng cuci patutla cepat bukak outlet dari sskjp sampai ke bangi

haritu g jumpa kawan dia ajak minum situ, biasa je pon kopinya..kek pon jenis semua cheese2 nak beli pon takut
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 03:44 PM
dia boikot sebab mahal pastu dia marah orang tak boikot siap kata setakat rm20..mula2 perli kata a ...

ASB sejuta ye....


Somehow this topic really does ring a bell to me.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 01:20 PM
kadang2 iols doa biar Allah tunjuk kesan boikot ni pada ekon malaysia supaya geng terpaling filist ...

Nk boikot boleh tp kna berpada2..aii bukn tak kesian dgn mangsa perang..kesian mmg kesian tapi sebab adik ipaq aii sendiri kerja dgn company yg kena boikot.tengok mcmna struggle dia survive lepas berhenti kerja. nampak jugak la kemurungan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-2-2024 03:12 PM
Kan i cakap esok2 west bank pula dia kasi lunyai kalau yg satu tu dia dah dapat.   Why stop there  ...

Fatah ni takde askarlah kan?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:47 PM
ASB sejuta ye....  



Mana acikgomen tu ek? Senyap je.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:54 PM
Mana acikgomen tu ek? Senyap je.

Dah meninggal kot u...

Innalillahi wainna ilaihi rojiun
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 04:04 PM
Dah meninggal kot u...

Innalillahi wainna ilaihi rojiun

Betul2 meninggal ke ni?

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 04:07 PM
Betul2 meninggal ke ni?


Ye lah kot u... i pun tak amek tau...


Geng2 dia pun dah 50s kan... so okay laa they had a good life...


Bleh tanya momod @seribulan kot laa dia tau pengembangan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 11:13 AM GMT+8 , Processed in 0.132623 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list