CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 23-2-2024 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape tak jadi tagging alaaaaa forum ni selective betol @seribulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 22-2-2024 10:20 AM
Jadah minum kopi sampai 20 ringgit? Boleh dapat nasik ayam 2 pinggan. Yang minum stabak ni cuma bebu ...

Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long black atau just simply espresso, hah maka dia memang betul pencinta kopi dan bukannya acah2 sis.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 22-2-2024 10:13 AM
anak jiran kebuluran sebab mak ayah kena buang kerja rakyat malaysia boikot mekdi stabak tapi duk  ...

Kohkohkohkohkoh akak sukak jawapan balas kau sissy.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 02:59 PM
iols biasa tengok kereta nak tukar lane dah bagi signal yang proper tapi tetap kena hon dengan rid ...

Ada mamat naik motor ni explain mmg mrk x boleh brake bila in motion, kalau brake mmg jatuh.  X taulah mechanism motor bergerak ni mcmana.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 23-2-2024 04:22 PM
Ada mamat naik motor ni explain mmg mrk x boleh brake bila in motion, kalau brake mmg jatuh.  X ta ...

kalau dekat faham la..yang kejadian iols nampak tu motor jauh lebih kurang 3 bijik kereta dengan kereta yang bagi signal tu..mungkin 80meter, takkan tak boleh brake?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:27 PM | Show all posts
pooh~key replied at 23-2-2024 04:15 PM
Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long ...



tu sebab tak pernah nak kisah apa hazel latte ke apa Pape ke ate ke mmg long black/americano double shot or espresso jer.. pastu tu aku gerd sampai mampus.  tapi kisah...nikmat apa yg nak ku dustakan..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-2-2024 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 23-2-2024 04:15 PM
Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long ...

reply komen uols sambil hirup hazelnut americano beli pagi tadi tak habis lagi
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:30 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:54 PM
Fatah ni takde askarlah kan?

Palestine dari dulu mana de army ke navy ke air force ke.  Adalah macam rela tu kut tapi limited kuasa, sebab dari dulu under occupation kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 04:34 PM | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:39 PM
Khuenssss...... zaman yasser arafat lebih aman...  diplomasi... tp puak hamas tuduh fatah lembik,  ...

Ujung2 berpuluh puluh ribu penduduk mati katak dia enjoice kat Iran sana...derma masuk menderu2 dari pelosok dunia terbanyak dari Malasie lah kan of course bina balik Gaza.  ..2-3 tahun lagi ulang balik...Hamas pun lancar roket light2 probok2...sampai ajl.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:36 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 03:37 PM
Kat west bank ada fatah. Amanlah kat situ.

Most time the skirmish started by the illegal occupiers kat west bank, derang gi halau penduduk dgn kekerasan.  Tp since they are from Israel tak de la israel nak tangkap ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 23-2-2024 04:15 PM
Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long ...

Kakpooh tak mcm tokjiblah. Yana kata daddy suka caramel macchiato.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:44 PM | Show all posts
Saya dah boikot mc D selama 11 thn tapi masa tu mana ada org sanggup buat kan so profit mereka maintain je selama 11 thn tapi tadi sedih sbb dah mula pengunjung Islam duduk makan di Mc D tanpa rasa sekelumit sedih ke? X faham lah kenapa tak ada rasa sayang pd saudara seislam di Palestin. Kita x perlu mengangkat senjata tapi menepis shj utk menerima produk Yahudi secara langsung. Malu lah utk menjadi manusia kalau jihad sekecil itupun kita tak mampu buat
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 04:10 PM
Ye lah kot u... i pun tak amek tau...



Tapi kesianlah kat baby yg sheols adopt tu.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 05:30 PM | Show all posts
Terpaling
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 05:52 PM | Show all posts
vanilacup replied at 23-2-2024 04:44 PM
Saya dah boikot mc D selama 11 thn tapi masa tu mana ada org sanggup buat kan so profit mereka maint ...

Tu uols yg rasa...so stick to yourself lah..

Mcm weols yg x boikot, xda lh smpai tahap rasa 'malu lah jd manusia bla bla bla' semua tu... bkn ktorg buat salah apa pn. Bnda halal, jual beli sah, weols x angkat senjata perang, weols angkat tgn doa jugak, buat sumbangan mna patut, n ktorg pn ada rasa sayang sesama manusia, muslim di M'sia, Palestine etc..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 22-2-2024 10:15 AM
Takde sape nak kebulur lah tak keje mekdi dgn setabak tu.. Pegi lah keje eco ke, diy ke, ninso ke  ...

Ckp mmg sng, ada tmpt xbyk pekerjaan mcm luar kl selangor. Org lain yg patut offer pekerja mcd kfc dgn kerja lain with same salary or higher dgn benefit yg sama. Bkn paksa2 diaorang tukar kerja. Mentang2 xkena btg hidung
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 03:44 PM
dia boikot sebab mahal pastu dia marah orang tak boikot siap kata setakat rm20..mula2 perli kata a ...

Yg bsing2 boikot ni majority yg xpernah beli pon, n yg jarang sgt2 beli mcd kepci bagai. Komen2 mcm ni byk i jumpa dkt fb. Dgn ayat “alhamdulillah selama hidup xpernah masuk tmpt2 ni sbb xmampu” ceh! Mmg la sng boikot. I plak dah boikot 12 thn yg lps, lama i boikot, pastu gitu jgk. So kalini i mmg xboikot apa cuma kurangkan sbb menyampah dgn yg terpaling palestine. I nk beli mcd kepci etc i beli je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 23-2-2024 03:51 PM
Nk boikot boleh tp kna berpada2..aii bukn tak kesian dgn mangsa perang..kesian mmg kesian tapi seb ...

Betul. Org sng je ckp. Yg xkeje tmpt2 ni seronok bersorak bila ada mcd kepci tutup. Jp lg once dah tutup bkn sng ye tmpt2 ni nk buka smula. Setakat ni xde lg company local yg kuat kewangan nk ganti tmpt2 mcm ni. Sapa pernah rasa betapa susah cari keje, mesti faham. Klau duduk bdr besar xpe. Sbb tu i dari awal xboikot. Sbb i faham susah sgt2 nk cari keje smpai tahap mcm u ckp la, rasa depress tertekan x berduit.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 23-2-2024 06:13 PM
Yg bsing2 boikot ni majority yg xpernah beli pon, n yg jarang sgt2 beli mcd kepci bagai. Komen2 mc ...

tah, kita pon takde masalah kalau memang tak mampu nak beli sebab faham stabaks ngan mekdi tu kadang2 jadi mahal bagi sesetengah orang tapi yang jadi meluat nya jenis terpaling boikot ni tapi kau nak order air kat stabak pon tak reti (iols pon sama tak reti sebab tak minat)

kalau nak ikut boikot, dah lama iola tak jejak mekdi stabak..dah bertahun2 ye tapi takde la bising terpaling boikot sekali..zaman 10 tahun dulu pon ada je kawan2 rapat jenis semua pon boikot, anak nak makan ice cream mekdi pon larang, tak berapa lama dia dulu yang beli..air seasonal kat stabak tu semua dia try dulu..so tak payah nak acah sangat..israel tetap macam tu jugak..tak payah nak acah sedih tengok anak2 palestin padahal kau kat rumah makan sedap jugak..tido dalam ekon lagi, main fb main tt acah2 jihad..bab kerja orang pandai je suruh resign cari kerja baru tapi kau tu goyang kaki curi tulang pon gaji tetap masuk tiap bulan
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 23-2-2024 04:44 PM
Saya dah boikot mc D selama 11 thn tapi masa tu mana ada org sanggup buat kan so profit mereka maint ...

nak malu apa nya, bukan buat maksiat pon..over betul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 02:57 PM GMT+8 , Processed in 0.228532 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list