CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 23-2-2024 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 23-2-2024 07:29 PM
I tmbah lg, cuti pon spend kat hatyai. Kurang2 i xspend kt thailand for now  ada yg terpaling ...

tu la iols cakap jenis boikot ikut2..orang suruh boikot sb dengan mcd, dorang boikot yang tu je padahal banyak lagi company2 besar yang memang direct penyumbang pada ekonomi us..ada yang memang direct donate dekat israel masa israel kena serang dengan hamas haritu..staff pon banyak je melayu islam, gaji besar2 belaka takde bunyi nak resign pon

tapi kompem la ummah melayu terpaling boikot ni tak tahu kan sebab dorang tau mekdi, stabak je pastu duk kutuk budak2 crew restaurant dengan rider je sambil acah2 berjihad
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 23-2-2024 06:16 PM
Betul. Org sng je ckp. Yg xkeje tmpt2 ni seronok bersorak bila ada mcd kepci tutup. Jp lg once dah ...

Setakat ni xdak yg tutup lg..tapi staff yg baru masuk 1-3y banyak yg berhenti sebab sale xboleh nk cover cost utk bayaq gaji staff..tp tuu la nk dapat kerja baru mmg perit sikit lg dgn keadaan ekonomi skg. Lepas covid isu boikot pulak..harap2 yg terkesan sebab isu boikot ni dimurahkan rezeki & dipermudahkan urusan cari kerja.
  
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 23-2-2024 07:45 PM
Setakat ni xdak yg tutup lg..tapi staff yg baru masuk 1-3y banyak yg berhenti sebab sale xboleh nk ...


Mcd kb haritu i baca mcm katup dah. Dah la kb tu keje gaji bawah minima
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 23-2-2024 07:52 PM
Mcd kb haritu i baca mcm katup dah. Dah la kb tu keje gaji bawah minima

Ooh ada yaa outlet yg tutup..setakat ni kat area Penang Island xtutup lg..tapi sendu laa biz xmcm dulu.lunch time & gaji pun xramai org..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 23-2-2024 07:52 PM
Mcd kb haritu i baca mcm katup dah. Dah la kb tu keje gaji bawah minima

Mcd kat tgh bandar dah lama katup. Sama tahun dengan perlaksanaan gst. Tahun 2015. Kfc kat sebelah pantai timur tu dah umur 40 tahun kot.



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 23-2-2024 04:15 PM
Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long ...

Coffee lover sila komen. Nak tau gak taste kopi liberica ni.

  


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-2-2024 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 23-2-2024 04:15 PM
Kalau kau nak kenal pencinta pentagih kopi sebenar, kau tengok kalau dia order americano atau long ...

Oh yer ke sis ..my bro slalu order long black or americano kalu ke coffee shop. Tapi dia bukan peminum kopi tegar, yg everyday kena minum kopi.

Starbucks, McD, KFC mmg meols dari seblum org boikot mmg dah amat jarang mkn/minum.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-2-2024 08:09 PM
Mcd kat tgh bandar dah lama katup. Sama tahun dengan perlaksanaan gst. Tahun 2015. Kfc kat sebelah ...

Bkn yg lama tutup, ada baru2 ni uols dlm sebulan dua yg lps, ada org viralkn tp i lupa page mne
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2024 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 23-2-2024 07:56 PM
Ooh ada yaa outlet yg tutup..setakat ni kat area Penang Island xtutup lg..tapi sendu laa biz xmcm  ...

Klu nk pegi kne pkai mask. Takut ada yg gatal viralkn
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 23-2-2024 03:44 PM
dia boikot sebab mahal pastu dia marah orang tak boikot siap kata setakat rm20..mula2 perli kata a ...

My point is, orang boikot bukan sebab mahal atau tak mampu. Dan orang yang berterusan minum, bukan sebab kaya. Which proved my point di sini. Oh well.

Takde nya nak risaukan pekerja takde kerja ke haper. Dia entrepreneur, patut kena tukar business direction. Orang boikot sebab tolong Israel, then pergi la tolong Palestine sana. Business ni biasalah untung rugi. Tukar aje business direction. Harga kopi 20 ringgit, then ubah harga kopi.

Takdenya sebab aku tak mampu 20 ringgit. Kopi kat Stabak dalam Trump Tower kat New York tu pun bayar pakai dollar bills sajok
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-2-2024 03:34 PM
Eh mcm u cakap lah... duit sendiri decision sendiri

Kenapa nak compare dengan budak kecik yang TA ...

What I was trying to imply was budak kecik jauh LAGI MATANG in this case.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 24-2-2024 08:25 AM
What I was trying to imply was budak kecik jauh LAGI MATANG in this case.

Matang kalo ikut kata kau utk BOIKOT????


so mufti pun tak matang lah?


Dah laa.. berambus stop replying to me
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Boikot Starbucks McDonalds apa ada hal...
Boikot lah Microsoft Google Facebook Instagram...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 24-2-2024 09:20 AM
Boikot Starbucks McDonalds apa ada hal...
Boikot lah Microsoft Google Facebook Instagram...

FB n instagram diguna utk repost vid 24/7 ye..

Bkn selagi kita run gna FB, ig ni segala ads yg ada kira msuk duit kt dorg ke? Lg byk ‘sumbangan’nya itu..yelah hari2 kn
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 24-2-2024 09:15 AM
Matang kalo ikut kata kau utk BOIKOT????



Ada sesetengah org dia just ‘ajar’ anak2 kecik “x boleh dh mkn mekdi kfc, sbb sokong israel, bunuh org palestin”.. dh takat tu je.
Nnt budak2 tu dtg kt kita dia repeat bnda sama je… gtu lh.. bg penerangan menyeluruh patutnya tp klu org dewasa pn ada pengetahuan terhad, cmna?
Bila ada mufti kata xperlu smpai boikot dilawan balik..

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah alang² nk boikot mekd, kepci stabak..why not walaunta boikot sekali kedai² non muslim? Kt kedai Non muslim ko melantak mcm tak sedor diri kan wpun ulama dh cakap  jauhi syubhah..
Ko keje pun entah² rezeki dari industri syubhah..kemain kan ko kata keje lain byk...harap kifarah menanti ko & keturunan ko
Haaa gituuu aku mencerca walaunta
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2024 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 24-2-2024 09:36 AM
Ada sesetengah org dia just ‘ajar’ anak2 kecik “x boleh dh mkn mekdi kfc, sbb sokong israel, bu ...


I perfume pun dah tukar brand kayali (huda kattan beauty) & amouage (oman sultanate) only...
Sblm ni i pakai perfume maison francis kurkdjian & chanel.. dah stop totally these 2 brands..

Mekap pun huda beauty dengan japanese brand..

Skincare korean & malaysian : corsx, jumiso, the raw
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga mereka yang menghasut orang memboikot ini dikembalikan musibah kepada mereka dgn kesukaran hidup dan azab yang pedih di dunia lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah boikot tu jangan pulak rasa pelik bila ekonomi negara sendiri jatuh ye...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2024 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 24-2-2024 11:29 AM
Dah boikot tu jangan pulak rasa pelik bila ekonomi negara sendiri jatuh ye...

Kenapa mesti nak hadap jugak setabak tu?

Tak sedap .. sekadar pada jenama
Kat tempat aku teramat banyak jenama lain pilihan kepada penikmat kopi

Kesilapan terbesar setabak berpunca dari owner dia sendiri yang terang2 mengeluarkan surat mengatakan menyokong israel

Takkan jatuh ekonomi setakat berapa kerat kedai setabak tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 10:01 PM GMT+8 , Processed in 0.102002 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list