CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Pemboikotan Starbucks, Berjaya Group catat kerugian lagi

  [Copy link]
Post time 22-2-2024 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 22-2-2024 09:12 AM
VT ni opportunist... dia bff Bangnon pun. BTW Starbucks rugi tp dia tetap kaya raya...

Dah up
Share partner number one person in msia sekarang
Makin kencang dpt projek. Apadahal starbak rugi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by _kelly at 22-2-2024 01:31 PM
dewi_rina replied at 22-2-2024 11:07 AM
ada banyak je keje kosong, diy seluruh malaysia tgh cari staff tak cukup staff.. banyak alasan, lol ...


kalau tak sokong boikot mula la kata kita manager mekdi stabak..takat tu je la dia boleh pikir..bab kebajikan sesama ummah dia tak boleh fikir

nabi sendiri pon suruh tolong sekeliling dulu baru tolong yang jauh
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
emera replied at 22-2-2024 11:12 AM
Kaann?? Aku pikir anak beranak pekerja tu je. Dah keluar luahan rasa bini2. Laki baru naik jd supe ...

acik porum suruh kerja kat mr diy, kedai eco semua tu..banyak keje kosong katanya

acik porum keja dalam aircond atas kerusi empuk, yang lain nak melingkup lantak kan je..yang penting kita boikot sampai filistin menang
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 02:00 PM | Show all posts
teruskan boikot
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 02:03 PM | Show all posts
dewi_rina replied at 22-2-2024 09:54 AM
Teruskan boikotttttt! Mekdi macam2 dorang promo murah set itu ini, buy 1 free 1 tetaplah iols teguhk ...

tak sabar nk tnggu puasa nnt drive thru mekdi ramai ke tidaakkkkkkkkkkkkkkkk
sblum2 ni tgh2 hari kemain beratur panjanggg mekdi tu haaaa

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 3-4 bulan boikot mekdi. Rasa lebih kurus dan jelita hahaha sejak berenti makan fast food Stabak memang dah lama berenti sebab Shark Tank selalu kutuk orang minum overpriced coffee, perabih duit kat kopi, patutla miskin kata mereka
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2024 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Berjaya Food ada banyak lagi Food Chain Restoran lain
Bulan lps aku jumpa VT dgn anak menantu duduk tea kat Paris Baguette.. separuh restoran penuh dgn dia, family & aides
Paris Baguette tu antara Berjaya punya
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini semua salah limesherbet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng² pem bekap star-bakk & mekdi ..tak turun bekap kerr dlm benang ni. Nampak nya sekadar sorang dua sajork. Dulu² punya laa yakin boikot² nii bakal fail.. apa² pong, kurang jugak untong star-bakk jota²..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:01 PM | Show all posts
Harini klu pakai baju merah dpt rm10 utk grande... done promot
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak boikot stabak.. tp aku just simply tak gi beli sini sbb aku prefer Zus Coffee spanish latte or Kenangan's Avocado latte... sooo
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 22-2-2024 09:52 AM
Woo..Ni Komen forumner kat board gossip
Nape ko copy paste sini?
Fefeling translate english igt Ak ...

Amender ni?

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak lagi jenama kopi yg best. Yang indie pun ada yg lagi best.


Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 22-2-2024 09:54 AM
Teruskan boikotttttt! Mekdi macam2 dorang promo murah set itu ini, buy 1 free 1 tetaplah iols teguhk ...

Aku ni jenis skli skala kecur air liur tingt enaknya mekdi, kepci, pizza hut domino. Baru ni aku dh nekad pape pun aku tetap nk mkn mekdi as dinner aku.dh masuk grab, tny laki aku nk brger apa pilih la mlm ni aku nk ode mekdi.

Lki aku marah la.dia ckp kan kita boikot. Pilih yg similar la mcm meribrown. Cancel trus la aku ode tu....  kdg2 iman aku goyah memandangkn brand lain lgsg xsedap...ayam kepci tu mana ada yg setanding. Brger dgn fries mekdi mmg terbaik. Kopi SB mmg sedap even zus xmmpu tiru rasa sebijik2... GIGi bole tahan la ,similar.

Hope aku ni kuat iman, stiap kali craving, aku hrp tuhan cpt2 bg mata aku nmpk budak2 gaza berdarah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:49 PM | Show all posts
Manusiabesa replied at 22-2-2024 07:27 AM
Aku ni jenis skli skala kecur air liur tingt enaknya mekdi, kepci, pizza hut domino. Baru ni aku d ...

Beli je yg lain, selain tu.. kalau kopi tu lagi melambak, bukan macam zaman dulu takde choice.. Nak ayam je kepsi, nak burger je mekdi.. Kita skrg ada macam2 choice.. Iols haritu teringin bubur beli meribrown dgn texas ok lah not bad.. Ayam dia pun sedap.. Texas pun ok jugak, mcm donut pun mcm2 pilihan ada.. Skrg burger ramli pun ada, sedap jugak.. Kita kena kuat, memang kadang setan hasut hehe

Lagi2 kalau iklan kat tv tu, tengah tengok tv iklan piza.. Pastu iklan itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 22-2-2024 09:09 AM
Nuart dah bagi banyak project baru kat vt.

Hehe....dlm group company dia ada mcm bisnes jg kan....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 22-2-2024 03:27 PM
Aku ni jenis skli skala kecur air liur tingt enaknya mekdi, kepci, pizza hut domino. Baru ni aku d ...

Aku bukan boikit sb palestin...tp sb hrga cekik darah n xmampu beli...sejak2 aku dh pndi wat pizza sndr, mcm syokk jee makan sndr punya...tnggl cr tepung somalona plak
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ari last anak sekolah dpt gift kopi 7e.. tgk manufacturing dia dr kilang apek AKI Cheong Kalo x silap..tp yg apek tu la..bau sebiji startbuck nye..rs pun sama kurang kopi...anak iolss ckp nanti try la bl kopi apek tu tgk yg mn satu...kopi apek tu sejak2 boikot ni terlajak laris.. tp kopi apek tu VT nye ke..sbb sama kilang
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-2-2024 04:19 PM
Aku bukan boikit sb palestin...tp sb hrga cekik darah n xmampu beli...sejak2 aku dh pndi wat pizza ...

Sbb currency exchange je sb jd mahai tu. Beli sb kt uk murah naw2 je pun. Lah pizza ek. Aku xpenah try lg. Malas. Tp mmg doh base dia kena guna minyak zetun kan? Baru rasa itali2 gitu. Benci last week craving pizza mcm nk nangis aku scroll grab apps nengok smua mlyu wt pizza aku tahu dh mesti rasa dia manis sos mudim. Sekali ode size M rm37, kecik gile size piring je M tu pun. Taste? Ko jgn tny la mmg xberbau parsley oregano mix herbs ke apa. Bebetul sos toping guna sos mudim !!! Base lak mcm roti arab  lembut gebu. Sgt2 melanggar hukum pizza itali. Babi meniaga xreti. Abes duit aku
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 22-2-2024 04:22 PM
Ari last anak sekolah dpt gift kopi 7e.. tgk manufacturing dia dr kilang apek AKI Cheong Kalo x sila ...

Eh dlm 3bulan lps masatu perang sana baru2 nk stat. Aku pulak dpt choc grated stabak, 1 polisterin. Kenalan bagi. Aku pkir eh ni rasanya stok bebudak stabak nk letak topping atas frapped kot. Xpun toping donat
Tp donat stabak ade ke letak choc grated? Ke depa nk cairkan buat hot choc? Eh xpaham aku. Last aku xguna lgsg ,ke tong sampah jua benda tu. Nth la napa dibagi2 cmtu je kt org awam. Dh rasa2 byk francais nk kena katop kott...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 12:40 PM GMT+8 , Processed in 0.082316 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list