CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: EJALTI

[Dunia] Indon diminta bawa tunai sekurang-kurangnya RM1,992 jika melawat Thailand

  [Copy link]
Post time 26-2-2024 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 26-2-2024 07:09 AM
Indon masuk sana curi² buat keje jual badan kot. Abis lah ayam thai tak laku nanti. Tu kena letak s ...

Msia menambah berat badan hahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-2-2024 10:28 AM
Hang rupa kaya kott.. so takde sapa nak cek..

Iols pi tahun lepaih pun takde sapa nak cek.. staka ...

Kalau kt dannok mmg ada bayaran luar office hour utk cop pasaport
Dia mmg dh ada bgtau
Kira luar offce hr or cuti2 dierang mmg kena bg duit
Tak payh selit2 mmg byr trus
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 26-2-2024 05:29 PM
Kalau kt dannok mmg ada bayaran luar office hour utk cop pasaport
Dia mmg dh ada bgtau
Kira luar o ...

Oh ya ka?
Patut la kena bubuh aritu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 26-2-2024 02:36 PM
Beli madu untuk mak meols

Beli baju t shirt untuk pekerja2 Indon meols

Mahainya brg2 hang beli.. ka nak kata pekerja ramai?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 26-2-2024 04:35 PM
Beli baju tshirt Hatyai untuk meols dan pekerja2 meols kat Kaison.

Lepas tu beli madu dan bee bre ...

Ingatkan uols borong 7e thai..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-2-2024 05:53 PM
Oh ya ka?
Patut la kena bubuh aritu..

Ko gi cop tu dduk dlm keta ke beratoq yg panjang2 tu
Kalau dduk dlm keta skali dgn drver kena letak duit
Kalau beratoq panjang2 kt dlm kaunter tu tak pyh
Aku pon tak paham apa beza dia haha
Tp kalau naik keta mmg dia ada letak tulis over time payment kt situ
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-2-2024 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg ada check ye, setiap tahun ke sana, tak pernah kena check pulak may be sebb ada anak2
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 26-2-2024 06:32 PM
Ko gi cop tu dduk dlm keta ke beratoq yg panjang2 tu
Kalau dduk dlm keta skali dgn drver kena leta ...

Beratoq tapi tak panjang..

Mebbe iols kena scam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 07:09 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 26-2-2024 07:28 AM
Sudah lama kena show money ini... Last akak pergi kena 10k baht... Sekarang di naik kan ke 15k baht. ...

Sejak bila sis kena tunjuk ni? Kami tak pernah diminta tunjuk duit pun. Byk kali pergi, tak pernah diminta.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:26 PM | Show all posts
Puak2 Priskies dan Nusajoyah taknak buat protes Ganyang Siam kerrrr? Mana la tau khenn rasa terhina dipandang donia ketiga jahh oleh jiran SEA

Kalau tanah ayer ni buat gini, eh silap hariboolan kedutaan kita pulek kena baling taek lagik siap bendera kena bakor sambil bertempik ganyang2 haasa gaytohh

Oppps, lupa. Kat tanah ayer ni apa de hal, boleh jah masok beramai2 naek tongkang sorok2 tak perlu sediakan duwett bagai. Yang beranak pinak serope arnab pon ramai tak reti2 nak balik khennn
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lestari berkata, tanpa mengira kewarganegaraan, semua pelancong asing yang memasuki Thailand wajib menunjukkan bukti keupayaan kewangan bersamaan minimum 15,000 baht (RM1,992) perlu berada di tangan.

Cuba korang baca ni betoi2...jgn dok bergadoh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
antikorok replied at 26-2-2024 07:26 PM
Puak2 Priskies dan Nusajoyah taknak buat protes Ganyang Siam kerrrr? Mana la tau khenn rasa terhina  ...

Tak sabor nk tgk  nusajoyah dgn priskis baling taik.kat siam
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-2-2024 06:50 PM
Beratoq tapi tak panjang..

Mebbe iols kena scam

Mybe la kot
Sbb meols 4 kali p stakat ni
2 kali beratoq dlm 2 kali dduk dlm keta
Yg bratoq dlm mmg tak pyh byq apa2
Sama jgk masa nk balik msia
Meols dduk dlm keta sj kalau naik keta
Tp kalau naik bas mmg kena trun la smua beratoq kt dlm
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 26-2-2024 05:51 AM
Kan dia kata rakyat indon.  Kalau friska pergi bsru dia check.

tiberrr chuolss ni... hi friska.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-2-2024 10:28 AM
Hang rupa kaya kott.. so takde sapa nak cek..

Iols pi tahun lepaih pun takde sapa nak cek.. staka ...

Iols muka awam kot... ada ke orang yang kena check berapa banyak duit bawak dengan immi?

Selit duit tu ikut SPRM, resuah chuolss
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 26-2-2024 05:26 PM
Aku cuba husnuzon ko org indon
Tapi kalau ko org msia aku ada satu bnda je nk bgtau
Membaca jamba ...

Cekgu sorang je la yang terpaling pandai membaca nampaknya. Tahniah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
antikorok replied at 26-2-2024 07:26 PM
Puak2 Priskies dan Nusajoyah taknak buat protes Ganyang Siam kerrrr? Mana la tau khenn rasa terhina  ...

Kalau buat camni di Malaysia mesti ramai Indon terhine
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-2-2024 05:54 PM
Mahainya brg2 hang beli.. ka nak kata pekerja ramai?

Bapa adik angkat aku tu datang ke Malaysia so belikan baju untuk dia sekali.

So total 7 helai kot...sebab pekerja aku 4 orang...2 helai untuk aku

Aku rasa aku banyak spend beli madu, bee bread dan bee pollen tu kot. RM500+
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 26-2-2024 07:48 PM
Lestari berkata, tanpa mengira kewarganegaraan, semua pelancong asing yang memasuki Thailand wajib m ...

Maybe sebab tak boleh cucuk bank card kat mesin atm sana kot.

Adik angkat meols yg Indon tu dah siapkan bekal rokok L.A..meols kata tak payah kat sana ada.

Adoii sampai sana bankcard tak boleh pakai kat kaunter, cucuk kad kat atm luar 7e tu tak boleh.

Meols tukar duit kat Asean market, tapi cam rugi la...lepastu nak beli rokok L.A memang takde la sbb rokok seludup Indon kan. Beli lah Marlboro.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
FlexyFox replied at 26-2-2024 03:09 AM
Sejak bila sis kena tunjuk ni? Kami tak pernah diminta tunjuk duit pun. Byk kali pergi, tak pernah ...

Cross border bukan air route/airport.... Aku tidak ingat bila rasa 2017/2018 begitu.. 1st time kena memang bukan random check kah apa based on passport bukan US passporr saja germany passport juga sama.... Immigration yang stamp entry itu akan suruh ke officer room untuk declare show money sana... Tidak kira currency usd..pound.. Sgd kah apa must equivalent 10k  thai bhat... Ketika itu.. Aku tidak cukup 10k baht perhead kena buka CC app tunjuk credit limit availability...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 10:17 PM GMT+8 , Processed in 0.080490 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list