CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 21027|Reply: 194

[Tempatan] Pernikahan 'bling bling' anak founder tudung yang bernilai RM3.5 juta

  [Copy link]
Post time 26-2-2024 11:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 27-2-2024 12:09 AM

KUALA LUMPUR: Perkahwinan gilang gemilang dan serba mewah dalam segenap segi menjadi impian setiap pasangan.

Bagi yang berkemampuan ia boleh sahaja direalisasikan seperti dilakukan oleh pengasas jenama tudung terkenal, Bawal Exclusive, Haliza Masyuri sanggup mengeluarkan belanja besar demi menjadikan majlis perkahwinan anak sulungnya diingati sebagai satu moment indah.

Dalam majlis perkahwinan diadakan di sebuah hotel lima bintang di sini, baru-baru ini, Haliza memperuntukkan lebih RM3.5 juta dalam majlis menerima menantu pertamanya itu.

Pada majlis berkenaan, menantunya yang dikenali sebagai Sarah tampil menawan mengenakan busana mewah berwarna putih dihiasi 189,936 batuan Swarovski dari Austria.

Busana mewah itu disempurnakan pereka terkenal, Rizman Ruzaini yang menggabungkan lima jenis batu Swarovski bernilai RM300,000.

Bagi acara lain, Sarah turut menggayakan tiara eksklusif, iaitu satu-satunya di dunia. Tiara bertatahkan 233 kristal lutsinar itu direka khas oleh Pengarah Kreatif Global Swarovski, Giovanna Engelbert.

Tiara dipakai Sarah adalah perhiasan direka khas sempena acara Vienna Opera Ball iaitu, sebuah majlis tari-menari yang diadakan di Austria.

Beliau yang juga jutawan tudung berkata, tiara yang dimilikinya itu sangat berharga kerana ia adalah pemberian pihak Swarovski kepada menantu kesayangannya itu, malah tiara itu juga tidak dijual di mana-mana.

"Ini adalah inspirasi daripada perhiasan kekaisaran Austria dan perhiasan keluarga Mesmera Swarovski. Setiap potongan dibuat dengan teliti dari 233 butiran kristal jernih.
Batu kristal tiara itu diatur dengan elegan dan bersinar dengan setiap gerakan.

"Sebagai tradisi yang memiliki tempat ikonik dalam warisan Austria dan Swarovski, tiara ini menjadi simbol keahlian unik milik Austria dan
sejarahnya yang berusia 129 tahun," katanya.

Tambah Haliza, sebelum ini pihaknya beberapa kali meminta supaya tiara itu dijual kepadanya, namun pihak Swarovski memaklumkan barangan itu bukan untuk dijual.


Bagaimanapun, Haliza berkata beliau tidak menyangka akhirnya pihak Swarovski menghadiahkan tiara itu kepada menantunya untuk dipakai ketika acara persandingan.

Ketika majlis berkenaan, Haliza turut mengenakan busana lengkap rekaan Faizuluziaf yang dihiasi 72,000 biji batu-batuan Swarovski yang dibawa khas dari Austria bernilai RM170,000 di mana fabriknya ditempah khas dari Eropah.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 27-2-2024 12:06 AM

Mewah2 bgtau price tag ni tacky lah. Plus x nmpk apa yg wow pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Alamak, mmg tak 'wow'
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak biasa2 je.

Tudung tu macam tahun 70 an dan 80 an vibes.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:45 AM | Show all posts
Untungla dpt mak mentua kaya. Dr hujg rambut ke hujg kaki nak diswarovski kan. Obses betui
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Igt ke sbelah pengantin laki tu mak heols rhopernyeh bini
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-2-2024 03:42 AM | Show all posts
mojarean_X replied at 27-2-2024 12:00 AM
Mewah2 bgtau price tag ni tacky lah. Plus x nmpk apa yg wow pun

Betul kata you. Di mata I pun sama. Mahal tapi tak cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiara tu cantik,baju pngantin walaupon dihiasi swarovski rega ratus ribu tetap nmpk biasa2 je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
“Sabda Rasulullah bermaksud: ‘Perkahwinan yang paling banyak berkatnya ialah yang paling murah mas kahwinnya.’” [HR Ahmad]
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
nampak gak mewah dari cik B
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian menantu.
Dia yg kawen, awal² dh kna ikot tekak mertua.
Wat to do... Mertua manyak seponser
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak cantik pun baju tu..tasteless sungguh laaa
Cantik lg baju kawen anisha rosnah wife prince mateen tu..rekaan teh firdaus...simple tp elegant..less is more
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
bertabah ler jd menantu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya tak perlu pun segala batu batan mahal ke apa tu

Org kalau dah helok pakai apa pun akan nampak lawa walau baju simple takda hiasan yg sarat pun
Itu aja
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Buruk ah baju kawin
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:41 AM | Show all posts
awamnya muka dari anak mak ke menantu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 08:43 AM | Show all posts
Pleated kat bhg pinggang tu buat perantin nampak besar, tudung pun tak berapa kemas. sekian
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 27-2-2024 06:04 AM
nampak gak mewah dari cik B

Paduuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:48 AM | Show all posts
Edited by seri_mawr at 27-2-2024 09:39 AM

kenapa akak nmpk biasa jek..? ke mata akak yang x reti menilai "kemahalal" pakaian tersebut...majlis sampai 3.5 juta tapi idak nmpk "WOW" cantiknya.....dari baju..pelamin..n etc....taste dia ni mmg lain mcm...huhu...maybe dia menilai cantik pada harga....

aku rasa lawa lagi baju kawen anzalna and zahirah...huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Less is more lah makcik oiii
Hantaran pun over....telekung pun nak diletakkan Swarovski....AlQuran di buat khas....
Dulu dia ni elok diam2 jer biznes apasal skrg melampau2 show off...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:32 PM GMT+8 , Processed in 0.082742 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list