CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-Author

[Tempatan] "Gaji Dia Tak Besar Sangat" - Suami Belanja Makan Mahal Dan Sedap, Tapi Tak Bagi Post Di Laman Sosial!

  [Copy link]
Post time 27-2-2024 12:02 PM | Show all posts
Anak2 dia semua berhentikan sekolah biasa, masuk sekolah agama swasta. Alasan bodoh si bini nya sb sekarang akhir zaman. Nak anak dia belajar agama. Yg paling ironi, anak bongsu dia bagi pula terjoget2 dlm tiktok. Tak nak bagi ketinggalan zaman katanya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 27-2-2024 12:01 PM
Cari lh yg sekufu laki n family nyaa.

Sama2 show off laki bini, sma2 amek gmbar sblum mkn pastu up  ...

Aku lagi seremmmmmm post soc med nak tunjuk makan sedap ke apa..


Nnti ada langau2 PM tepi mintak duit.. seriously shit ramai...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah craving tu crabing je laa
Syukurr laki layan belikan makanann
Dah kenapa nak postt
Ikut je lah ckp suami tu
Aku ni pon jenis suka post dkt media social.. tp ada certain benda laki aku dah warning awal2.. benda sensitive aib semua dia x bagi postt.
And make sense lahh laki x bagi postt. Kalau mertua nampak apa kata mertuaa, duit x bagi tp bagi makan bini sedap2.. walaupun ko leh pikir lantak lah hidup koo. .. tapi ada pilihan senang kann.. x nak sedihkan dua2 pihakk. X yah lah postt.. then kalau ada sesion mengata satu hal pulakk..

Aku share sebab surrounding aku, kwn2 adik abdik mmg jenis org senang.. semua jenis lagi kaya2 berkerjayaa. Takat aku post waygu ke apaa.. dorang x herann ponn.. siap tanya makan mana sedap x?.. just infoo.. tapi kalau kwn2 media social ko memang jenis x senang toksah lah share buat perasaan dengki je adaaa nanti
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:10 PM | Show all posts
hantar je mak mentua tu balik ke rumah mak apaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 27-2-2024 10:33 AM
Karang laki ko lebihkan mak dia, ko jugak yg sentap. Simpan je lah gambar² buat kenangan sendiri.
D ...

Huh sama mcm aku.
Nak unfriend yg kat fb susah sket la.
Ujung2 aku post kat ig aje yg cuma ada 8 followers
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Post tapi hide jelah dari mertua dan laki ko. Apa susah?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-2-2024 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun suka post. Bukan sebab menunjuk, tapi sayang kalau moment tu terlepas tanpa ada simpanan untuk hari2 esok nak tengok balik
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 27-2-2024 12:13 PM
Huh sama mcm aku.
Nak unfriend yg kat fb susah sket la.
Ujung2 aku post kat ig aje yg cuma ada 8 f ...

Kan
Tu pun nak kena ajar pompuan ni. Pandai² lah create acc lain. Yg penting jgn add laki, tidak nanti keluar jugak suggest friend tu, kantoi nanti kalau profile pict letak muka/nama penuh sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 27-2-2024 02:56 PM

baru kawen kot noh deme ni,  laki elok taknak drama bnyk, bini pening2 pulak. mmg gitu deknon peel mak mak mertua, masa bujang tak heran kat anak pon, bila anak tu kawen,lahhh nk bkepit sokmo pulak haha aku pakai fb dlu, mak pak sndirik pun aku tak fren huahua (sbb nyeh circle kitorg suka cucuk mak pak jd bitter kt kitorg, bukan saje2 yew ). skrg tutup smua. amannnn slalu yg sakit hati tgk kita makan ape pergi mana ni, dorg lagi mewah makan, jauh jenjalan tau. tp kita taktau, sbb dorg lagi kuat rahsia.. takyah hamak smua bnde nk kasitau org lah! (tp utk acik2 yg bijak pndai mengurus perihal medsos, takde masalah yekkk)
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 27-2-2024 10:26 AM
Teringat kwn meols aktiviti ( pegi kentin, lepak bilik kwn)  anak kat uni, dia letak kat fb, sampai  ...

Dunyaaaa...lihat lah hakuuuuu!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 27-2-2024 12:34 PM
baru kawen kot noh deme ni,  laki elok taknak drama bnyk, bini pening2 pulak. mmg gitu deknon peel m ...

bini buleh silih gantiii

mak cuma satu je

bio bini makan hati..jantung ..pedal biorin

tapi mak tu klo kengge gigit n dia jerit adusss kengge...siap ko kengge!!! i dikler war on you!!! aaa

tu bagus nikah anak yatim...tadak mak ayah lai bagus..raya kompom blik rumah kita...mak kita mak dia gak..



Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2024 12:03 PM
Aku lagi seremmmmmm post soc med nak tunjuk makan sedap ke apa..



I mmg suka menayang if mkn kt luar..biarlh wlupn sizzling mee foodcourt klcc or lobster skali pn…laki iols tukang ambil gmbar sbb hp dia gmbar lawa, pastu suh i up kt wassap, dia up kt fb dia..

Mujur xda tahi2 yg jenis meminta lg lh..klu ada yg minta i nk bg rm20 je sudah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 27-2-2024 12:39 PM
bini buleh silih gantiii

mak cuma satu je

haha kenss.. tu le kadg2 tu ngalahkan anak tunggal dihurung nya, nasib ler laki siape yg  dipilih dlm ramai2 adek beradek laki haaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 27-2-2024 12:06 PM
Dah craving tu crabing je laa
Syukurr laki layan belikan makanann
Dah kenapa nak postt

kann betul zis.. mmg budak/muda sgt lagi agaknya pempuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun sakit hati jg ngk ke hamba Allah ni pinjam duit aku tak bayar2...kita pening nak pusing budget anak msk belajar-- sekolah-- raya ..budget cuti2 pun takde..aleh2 peminjamnya herlok2 jln sana sini...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Betina bodo mana kau kutip buat bini ni bang? Awat mampos ka kalau xtempek kat socmed.. lahai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 01:09 PM | Show all posts
Aku bagi gelang emas aku kt mil sebab kesian dia takde gelang baru. Laki aku yang beli kan gelang tu. Çite 10 tahun lps la ni. Masa bodoh2 alang baru2 jadi menantu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 27-2-2024 12:46 PM
I mmg suka menayang if mkn kt luar..biarlh wlupn sizzling mee foodcourt klcc or lobster skali pn… ...


Sebenarnya elok ja stakat tunjok gambo makan je pun.. tak faham aku org masalah hati sampai kita nak mengketedarah apa pun jadi point nak mendengki..

Kan tunjuk gelang, henbeg ribu riban kang ramai berbulu pulak... silap2 kena menganjeng
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg x fren pun dgn famili members termasuk parents & sedara mara kat socmed. Biarlah kene perli aku kedekut & sombong aku x tau dorg buat ape, dorg pun tak tau aku buat ape. Hal2 famili ni keep kat whatsapp grup dah la
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang tu post gamba moment anak dan suami tapi x la tahap tunjuk signboard restaurant or tag places. Tak dr up gambar makanan. Cuma bila kita scroll balik, moment makan tu akan keluar balik dalam kepala kita dan kita senyum sendiri.
Bersyukur lah wei laki ko nak layan ko macam tu. Dia sedar poket dia x boleh nak entertain satu rumah. Tapi dia nak isteri gumbira.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:02 PM GMT+8 , Processed in 0.071348 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list