CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-Author

[Tempatan] "Gaji Dia Tak Besar Sangat" - Suami Belanja Makan Mahal Dan Sedap, Tapi Tak Bagi Post Di Laman Sosial!

  [Copy link]
Post time 27-2-2024 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
lg seronok baca komen forumer

iols suka post (wa status) kalau p holiday...hari sampai dan hari balik. lain2 takdan nak post busy melayan kehendak diri+anak2. makan2 lagi la takdan nak snap sbb biasa nafsu naga ngap dulu baru teringat nak snap pic

iols suka je bc posting org makan2+holiday+beli brg+membongak ape skalipun. hiburan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu dpt mertua ipar yg x kisah blh la ko nk upload sampai lebam.. Klu dpt yg menyibuk x payah la ko nk upload.. Ko nk upload pun sbb apa.. Nk menayang ke.. Nk sakit kan ati mertua ko? Ko je tau.. Klu nk Sgt upload ko private kan je la photo tu.. Ko sorang je nampak
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:03 PM | Show all posts
isteri dia ni seekor babi ka? tanya jer
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 27-2-2024 12:19 PM
Aku pun suka post. Bukan sebab menunjuk, tapi sayang kalau moment tu terlepas tanpa ada simpanan unt ...

Boleh privatekan je.
Aku punya fb pun mcm tu, semuaalbum private. Kdg terlepas kejap sibuk je kwn aku tu dok like.delete terus gambar tu. Post balik set private
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2024 01:25 PM
Sebenarnya elok ja stakat tunjok gambo makan je pun.. tak faham aku org masalah hati sampai kita n ...

Mak mentua iols prnh terlepas cakao mengutuk biras iols depan iols..

"Si A tu selalu tulis dlm fb masak itu ini tp kt rumah malas masak"

Aku & laki terdiam sambil tgk dia yg terkulat² suap nasi dlm mulut

Dah tua2 nk masuk kubur pun dengki kat menantu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols smpi skang x berani tukar kete sbb iols x nk orang tau iols ni gaji byk. Yg tau iols gaji byk cuma my mom je. Plus semua perbelanjaan umah dan rawatan mak iols yg byr sebahagian besar. Iols pun x de socmed jd x de lah peluang nk show off. Skang ni focus utama cari duit utk kebahagiaan mak iols je
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-2-2024 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiol selalu post riak di wasap status yang hada 15 orang tu jeh. Maki pun kat sana, dah 15 orang terdekat je boleh tengok. So kesah la kau.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:30 PM | Show all posts
makita replied at 27-2-2024 10:26 AM
Teringat kwn meols aktiviti ( pegi kentin, lepak bilik kwn)  anak kat uni, dia letak kat fb, sampai  ...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 02:31 PM | Show all posts
Sebenarnya tak mati pun tak post.
Sebenarnya tak mati pun tak post.
Sebenarnya tak mati pun tak post.
Sebenarnya tak mati pun tak post.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 27-2-2024 02:33 PM
krustykrab replied at 27-2-2024 02:20 PM
Mak mentua iols prnh terlepas cakao mengutuk biras iols depan iols..

"Si A tu selalu tulis dlm fb ...


Pernah dpt mertua SAKAI camni... 2006- 2017... and dia geng  dgn beberapa anak betina dia buat mesyuarat tingkap mengumpat orang.. tak kira la mengumpat jiran2 or biras2 ke...

Aiols ni kemain la cuba amek hati dia beli handbag coach, ferragamo, gucci, prada everytime besday dia.. tp tetap ye kena benci...

Kalo i beli telekung siti khadijah sepasang.. dia akan dan dan tu jugak nak telekung siti khadijah 2 pasang suruh exhusband i bayar... depan muka i dia demand tu..

Sbb dia kata i mengikis duit ex??. Hahahahhahaha
Adoi tak cermin diri betol dia & anak2 dia tu...

Aku hanya mampu menangis dalam hati je kena tuduh kikis duit laki.. hahahahahahahahahaahhaha walhalllll

Tp mertua sekarang... MEMANG AKU SAYANG SANGAT2 MCM AKU SAYANG MAK AYAH AKU.....

Subhanallah... mmg aku sayang sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:13 PM | Show all posts
meols slalu whatsapp jer kat kawan2 yg rapat...kalu best, meols suggest utk diorg pergi makan or travel situ jugak...contoh meols gi travel overseas, jumpa tempat best for kids, meols akan suggest my frens bawa their kids ke situ...kdg2 just nak share my happiness dgn kawan2 yg rapat...diorg pun kalu travel akan sent photos and videos to meols...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:16 PM | Show all posts
talapia replied at 27-2-2024 09:19 AM
orang lain aman2 je post aktiviti harian di medsos.. walaupon mertua ke.. siblings ke.. in laws ke b ...

Kadang2 bukan mertua cemburu dgn menantu tetapi terasa hati/ kecil hati.

Ni kes my mum. My bro selalu beli barang mahal2 eg dior (rm500), jo malone RM600, cincin rm3.5K dan makan kat restoren mahal dengan GF tapi tak pernah pun ajak kami g makan luar or beri hadiah/sedekah kat my parents. Yang tau harga barang2 tersebut adalah drp ig dan fb GF dia.

Memanglah terasa betul. Anak sendiri tak pernah belanja parents tapi berhabis dengan GF. Kalau GF tak upload, kami tak lah tahu dan my parents taklah terasa hati. Kesian hati orang tua.

Ni my bro dapat bonus RM70k,1 sen pun tak belanja kami.
Kami rasa, kalau dia kawin, for sure dia terus lupakan my parents.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2024 09:18 AM
Apa susahhhh...

Ko buat akaun forum.. ko tunjukkkkkk lah sampai lebammmmmmm.... bongak lah sesuka  ...

Ahhaha..betul jugak tug
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 27-2-2024 03:16 PM
Kadang2 bukan mertua cemburu dgn menantu tetapi terasa hati/ kecil hati.

Ni kes my mum. My bro se ...

Duit dia lantaok dia lag..the minute dia jatuh n mntk tlg korang, eg mntk bayor ker mntk pinjan ker...jgn plak ko sedih kesiannn..laserkan ajer sekali dia tuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
adoii aku tkde socmed jd tkde sbb nk menunjuk².
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 04:19 PM | Show all posts
alah babinyerrrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 04:23 PM | Show all posts
benornya takut mak tau, belanja bini pakai duit yang dipinjam dari maknya
karang mak bising, kata nak beli beras...tapi kenapa makan kat four seasons gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by scorpionkiki at 27-2-2024 04:34 PM

Tak sedar diri kot dok mengata kat mak mertua...mak mertua didik anak lelaki tu jd orang baik dia lupa pulak.
Untuk mertua...kena redha yg kita besarkan anak lelaki kita untuk hasilnya dapat pada perempuan lain. Kita pun mcm tu jugak...our husband tu dulu diasuh oleh mak mertua. Redha lah dia ada kehidupan yg lain dan ingatlah yg hidup ni sementara. Buatlah bekalan untuk kita di dunia kekal abadi nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 27-2-2024 03:16 PM
Kadang2 bukan mertua cemburu dgn menantu tetapi terasa hati/ kecil hati.

Ni kes my mum. My bro se ...

Why dont you tegur dia. Dia tak terfikir tu...mgkin sbb dia ingat your parents mampu. Kalau i jd you, mmg i tegur dia . Tegur untuk kebaikan dia jugak. Parents tak redha ni mmg kehidupan nanti tak syok
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 05:08 PM | Show all posts
uda replied at 27-2-2024 03:16 PM
Kadang2 bukan mertua cemburu dgn menantu tetapi terasa hati/ kecil hati.

Ni kes my mum. My bro se ...

kalau macam ni betul lah selayaknya terasa hati...
belum kawin lagi dah shower gepren dengan hadiah mahal2..
kalau sama rata belanja family pon mcm tu takpela jugak
ini berat sebelah.. harap ur brader sedar semua tu..
hargai orang yang melahirkan dan membesarkan dia.. walau tak diminta..

mcm kes TT ni.. si suami mmg bergaji biasa2 je..
and maknya.. standardlah.. ada anak yang ditatang sejak kecil.. itulah yang dia nak bermanja.. meminta..
tapi mungkin dia lupa si anak sudah berkeluarga..
tak sepatutnya setiap apa yg dibelanjakan untuk isteri... mak pon perlu dapat..
tanggungjawab anak pada ibunya dari segi nafkah.. adalah selepas isteri. Kena dahulukan isteri dulu.. baru nafkahi ibu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 04:40 AM GMT+8 , Processed in 0.092215 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list