CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7098|Reply: 52

[Dunia] Mawla warga Peranchis-Algeria, bukan Mahgribi

  [Copy link]
Post time 27-2-2024 08:34 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 28-2-2024 11:09 AM

RABAT: Kerajaan Maghribi mengesahkan Mawla Amin atau nama sebenarnya Muhammad Amin Ouradji atau di kalangan sesetengah pengikutnya dikenali sebagai Muhammad Amin al-Idrisi bukan warga negara itu.


Menurut Kementerian Luar Maghribi dan kemudian dipetik oleh agensi berita AGENSI; Muhammad Amin juga tidak mempunyai hubungan dengan Sharif Idrissi di Maghribi atau mana-mana keturunan Nabi Muhammad di negara itu.


Katanya, pihak berkuasa agama Maghribi juga sama sekali tidak menyokong aktiviti keagamaan atau ajaran dibawa oleh Muhammad Amin.


Mengikut laporan media, lelaki warga Perancis-Algeria itu sebelum ini mendakwa dirinya sebagai rakyat Maghribi dan berasal daripada keturunan Nabi Muhammad.


Sebaliknya menurut Kementerian Luar Maghribi, Muhammad Amin dilahirkan di Algiers, Algeria pada 1984 sebelum berhijrah ke Perancis bersama keluarganya.


Sebelum ini, Muhammad Amin juga pernah berada di Malaysia pada 2022 di bawah naungan sebuah madrasah namun kehadirannya dikritik ekoran dakwaan mengenai ‘keturunannya’ yang meragukan.


Awal hari ini, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menafikan menerima bukti berdokumen nasab Muhammad Amin yang didakwa mempunyai susur galur keturunan Nabi Muhammad.


“Susulan kenyataan oleh pihak Nur Al Mustafa Malaysia dalam sidang media yang diadakan berhubung nasab ‘Mawla Amin’ yang memaklumkan bahawa pihak mereka telah mengemukakan bukti dokumen berkaitan kepada pihak JAKIM, dimaklumkan bahawa JAKIM tidak menerima sebarang dokumen sebagaimana yang dinyatakan,” kata agensi itu menerusi laman Facebook.


https://www.buletintv3.my/nasional/jakim-kerajaan-maghribi-nafi-kenyataan-mengenai-mawla-amin/





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 07:28 AM | Show all posts
Selayaknya lah. sama spesis macam yebit dan setazah kentut faraj.


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh punya org Malaysia  yg percaya dia....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka mintak penerajang....sama mcm muka ebit lew...tgk muka rasa nk terajang
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendek je mamat scammer ni. Muka pun nampak macam bottom je. Siap berkot bagai macam drama tv3 pukul 7. mesti acik2 yang ramai tunggu situ berangan macam dalam drama nur.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Jakim dah bgth tak dpt lg bukti keturunan tu
Pdrm pon tengah siasat
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-2-2024 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pentaksob-pentaksob mengkiblatkan Eifell Tower ke tu? c'est la vie.. c'est la vie!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini pitnah akhir jaman!

-taksuber
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2024 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai foundation brand apa tu?


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawla, Mawla.

Aku tak mau laaaaa
Semak lah mamat ni. Mana betina2 gersang yg dok melting, melting, bila mamat bodoh ni senyum?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz selebriti ramai idolakan dia ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ostad, ostajah & segala puyu yg tollowers mamat nie, sila kasik sepatah dua kata
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 10:43 PM | Show all posts
Satu Msia kena game. Selayaknye....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus. Kali ni sepantas flash Jakim buat penafian.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka cam jakpar on pun orang ckp hensem sampai sembah2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2024 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sacré bleu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana rekyat senang tertipu?
Kalau betul keturunan Nabi Muhammad saw , at least sikit2 penampilan ikut sunnah la

Janggut dia mmg trimmed cantek pendek gitu ye?
Bukan memelihara janggut tu sunnah ke?
Mohon penjelasan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ahriman at 28-2-2024 01:36 AM

Dajal belum muncul lagi korng dh menyerah diri awal2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:01 AM | Show all posts
Edited by dani-rox at 28-2-2024 02:10 AM

Bahagian komen penuh dgn kisah Morroco vs Algeria. Bapok scammer punya pasal

https://www.instagram.com/moroccoworldnews/p/C3xr2ueoAfF/

  
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 05:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dtg kt msia berjubah berserban bagai..
Bila dh kantoii larii
Bodoh sape yang percaya ni.
Muka tu sah2 la penipu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz ustazah yg mengidolakan mamat ni dh pernah sit down dlm sesi perbincangan ilmu ke dgn mamat ni? Like dia mmg power, bukan setakat rupa scammer?


Ni iols tgk kalau dia dtg, heols just pakai kasi cantik pastu pose aja. Takde lg dgr ceramah ilmu ka, bacaan doa ka... haishlaa..senang betul org kena tipu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.251283 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list