CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Pasangan Nigeria Buka Kedai Makanan Afrika Di Cheras Tarik Perhatian Netizen.Anda nak cuba?

[Copy link]
Post time 28-2-2024 09:12 AM | Show all posts


Tak nak. Timmer kacehhh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 28-2-2024 08:40 AM
adik meols last year kena kerja kat Africa, terus dia banned meols dari gi jalan2 Africa....flight ...

tgk tempat gak kot...
husband iols pernah gak job kat gabon & algeria...dari epot ke tempat kerja mcm nak pegi berperang ala2 naik tank gitu kiri kanan eskot senapang
sampai tempat keje mmg takleh keluar langsung mcm duduk dlm kem dijaga rapi tapi rig/platform depa dekat2 byk plak tu. minyak byk tp miskin

sekali tu je pergi terus insaf husband iols.
skrg byk job belah sana tp ramai taknak pergi agaknya kurang selamat kot


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
nak pisang aprika
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah juga makan bermacam jenis masakan home cooked African food dari Zanzibar, Ghana, Nigeria dsb kawan2 di Europe. Makanan Zanzibar macam arab2 India2 nasi pilau dia sedap juga. Nigerian ada masak jollof rice. Lauk2 pulak ada yang lauk ikan pedas2 sikit tapi tak pedas macam belah2 southeast asia.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh boleh pulak warga asing ni aman2 nega kat sini..immigration tk tangkap ka?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 28-2-2024 08:36 AM
Kahkah. I pon auto teringat laki hanis haizi gundu. So auto rasa kembang tekak tgk mknan aprika. T ...

Dia tk.tau ka tepung gandum la ni org dok elakkan sb penuh sgn gluten yg sbbkan penyakit gerd, anxiety dll
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2024 09:42 AM | Show all posts
syamzana replied at 28-2-2024 09:27 AM
tgk tempat gak kot...
husband iols pernah gak job kat gabon & algeria...dari epot ke tempat kerja  ...

adik meols gi east african countries...dia pun sama dgn hubby cuols, terus insaf hope tak kena assign ke sana lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 28-2-2024 09:27 AM
tgk tempat gak kot...
husband iols pernah gak job kat gabon & algeria...dari epot ke tempat kerja  ...

Diorg tu kalau tak dak perang sesama sendiri, agaknya raja diorg dh kaya mcm sultan brunei..blh cari bini negara lain repair keturunan bg nampak cerah sikit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 09:47 AM | Show all posts
banyak2 juga negara2 afrika ni jumlah populasi umat islam dia tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 28-2-2024 12:08 AM
Teringat pulak kakpam.

kan
Mula.mula.iols.tengoj dalam grab tu pung teringat kak pam...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 10:42 AM | Show all posts
Suchi replied at 28-2-2024 09:09 AM
Yg pemes mcm fufu eh ke apa nama tu mmg sedap ke?
Nampak kwan iols post kat socmed mkn menda alah tu ...

kalau nak try, kat kl ada satu tempat jual fufu ni.. Namanya The KL Exit.. Dekat dengan stesen monorel Chow Kit.. Sebelah hotel apa ntah dekat dgn hotel grand season tu and berdepan dgn IMR.
rasa fufu ni tak tau camner sbb tak der rasa mcm nak try
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Nooooo
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau negro2 ni akak sukak adrian hart sissy.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 28-2-2024 09:42 AM
Dia tk.tau ka tepung gandum la ni org dok elakkan sb penuh sgn gluten yg sbbkan penyakit gerd, anx ...

Itu la, dari tepung baik beras. Tepung GI tggi
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nk mkn fufu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiada la ai nak sapot. Merata2 org asing meniaga makan. Aiols pi kedai own by malaysian je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 02:20 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 27-2-2024 11:39 PM
Aku teringin je. Ai think African food is good. Teringin try Jollof rice (nasik tomato Afrika) denga ...

Doro Wet?  eh itu Ethiopian chicken stew....mcm ayam masak merah jugak....sedappppp...makan dgn flat bread injera yang mcm tose tu....

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:23 PM | Show all posts
boleh la try and support.....depa ni kira mcm org2 malaysia bukak kedai makan kat london new york paris milan la.....org2 tempatan sure juihkan bibir mcm kita rakyat malaysia juihkan bibir kat org2 nigeria ni la........
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 28-2-2024 12:30 AM
I penah baca african food paling sedap ethiopian’s. Lepas baca mmg teringin nak try

Ni makanan deols yang ai nak terai sangat. Selalu tengok Youtube makanan ni. Teringin makan yang sebenar.

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah google. Namanya Injera.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:35 PM GMT+8 , Processed in 0.416315 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list