CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: EJALTI

[Tempatan] KWSP dijangka umum dividen hingga 5.6% bagi 2023

[Copy link]
Post time 28-2-2024 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 28-2-2024 05:59 PM
Orait, thank you


Ada makcik hitam gundu tersakiti   


@Tinot7

Pm tepi aku kasik gambo betina anjeng tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 10:42 PM | Show all posts
linb replied at 28-2-2024 02:38 PM
Boleh check online cuols. Boleh create account kat website kwsp tu, then boleh check semua info ka ...

Tq, I pun nak buat juga. Selama ni tak pernah ambil tahu berapa baki. Sebab tak banyak. Dulu2 jer kerja tapi still la dapat kan alaupun dah tak tambahkan caruman.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 09:32 PM
Apsal ko takde apps EPF?

Apps ni check baki log in thumbprint je

Sbb dolu2 pi bangunan epf jahh.. tak perlu apps bagai.. tepon iols limited memori..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 28-2-2024 10:47 PM
Sbb dolu2 pi bangunan epf jahh.. tak perlu apps bagai.. tepon iols limited memori..

Website pun buleh.. pi la register senang la check2 online... nak self contribution online pun cepat dah skang ni pakai maybank2u..  


Aiols ni kena menahan diri dari maki orang le..

Emosi ibu mengandung mudah terganggu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:01 PM | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 10:50 PM
Website pun buleh.. pi la register senang la check2 online... nak self contribution online pun cep ...

Tahniah sis nak dapat baby baru. Semoga sihat sejahtera ibu dan anak. Kau sabar dan ignore sajalah dgn gangguan2 jahat tu, tak merugikan kau pun. Eh, kalau cam aku yg di luar Malaysia ni buleh ke carum online dgn USD? Dah kata ringgit tu teruk benar, rasa cam nak buh USD lak, dah terlanjur ada a/c sedari zaman kerja dulu. Hi hi hi.. kau ni bab duit2, bagi beranak bercucu memang hebat la... tu aku tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-2-2024 11:25 PM
FlexyFox replied at 28-2-2024 11:01 PM
Tahniah sis nak dapat baby baru. Semoga sihat sejahtera ibu dan anak. Kau sabar dan ignore sajalah ...


Setahu i kena carum in RM walau EPF mmg lebih byk melabur portfolio oversea banding ASB.. tp dia akan bg pulangan lebih due to forex gain... benda ni still captured dlm portfolio management tu


Off topic

Stress tengok perut membuncit tp baby masih kecik je baru...

I nak gi gym this week tp too busy... so far i takde morning sickness selagi dpt menten gi gym  2-3 kali seminggu... disebabkan i dah 40s, i mmg target kenaikan berat badan 0.5 kg aje per month... takmo exceed 10kg kenaikan total pregnancy journey
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2024 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-2-2024 11:12 PM
Tinot7 replied at 28-2-2024 10:47 PM
Sbb dolu2 pi bangunan epf jahh.. tak perlu apps bagai.. tepon iols limited memori..


Sis tahun ni beli laa tepon baru kan buleh claim tax exemption... amek 256 gb above teruih

Hang tu kaya..duit mkn tak abes... takyah berlakon miskin kat aku lah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 28-2-2024 08:40 PM
Rasanya Dr UZAR ada buat kiraan cara nak bersihkan wang yg perlu dibersihkan.

Ada link?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 11:54 PM | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 11:07 PM
Setahu i kena carum in RM walau EPF mmg lebih byk melabur portfolio oversea banding ASB.. tp dia a ...

Oh... tq. Jgn risau bab kandungan tu. Selagi tak miss check berkala, doktor kata ok, u pun sihat insyaallah. Semuanya akan baik2 saja. In 40's pun beranak ok sekarang ni teknology perubatan semakin bagus berbanding dulu. Good, keep on exercising. I dulu exercise sampai hari nak beranak. All the best sis

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
FlexyFox replied at 28-2-2024 11:54 PM
Oh... tq. Jgn risau bab kandungan tu. Selagi tak miss check berkala, doktor kata ok, u pun sihat i ...


Thanks for the doa...

Masa 1st preggy tu i mmg eksesias sampai 9 bulan... sampai mucus plug terkeluar baru i stop exercise and just brisk walk or buat keje2 rumah je sampai beranak csec..

Masa 1st i menyusu anak sampai 3 tahun...
Emmmmm yang 2nd ni tengok le, dpt 6 bulan fully BF pun dah cukup kot

Malas nak pam2 susu kat ofis dah.. pam susu i yang lama medela tu pun entah ke mana i buang

Nak csec je nnti plannya.. malas lah teran2.. 1st pun csec
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:08 AM | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 11:59 PM
Thanks for the doa...

Masa 1st preggy tu i mmg eksesias sampai 9 bulan... sampai mucus plug terk ...

Exercise ikut kemampuan, yg penting ikut nasihat doktor. I dua2 C section. Dah itu yg doc suruh. Ada orang kata kalau bedah ni perut buncit. Bohonglah. Aku tak buncit pun. Yg buncit tu yg sedari awal memang tak fit, memang perut tak elok. Kalau jenis exercise sampai anak dah besar pun, tak akan buncit. I cakap based on experience, kawan2 I ramai yg perut kembung, pastu mereka hairan kenapa I punya macam tak pernah beranak. Sebab tu I pesan dekat sedara2 yg muda2, senaman.. preparation untuk beranak ni bermula dari zaman anak dara. Kena exercise...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
FlexyFox replied at 29-2-2024 12:08 AM
Exercise ikut kemampuan, yg penting ikut nasihat doktor. I dua2 C section. Dah itu yg doc suruh. A ...

Ha ah.. i mmg ikut nasihat doc & trainer... time preggy diorang mmg ajar options utk low & medium impact je..

Ok je csec i pun lg selesa beranak cara ni kot..

Pussy ni husband nak pakai lama kann... so i lagi selesa beranak ikut tingkap
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:32 AM | Show all posts
Sikitnya max 5.6% je conventiomal? Abistu syariah 4.9 je la kot.. katanya untung besar tahun ni.. jadi ke eh gomen nak buat akaun 3.. akaun yang marhaen bila2 boleh ambil duitnya untuk kegunaan harian.. mesti ramai melayu keluarkan buat beli iphone.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:32 AM | Show all posts
green~tea replied at 29-2-2024 12:13 AM
Ha ah.. i mmg ikut nasihat doc & trainer... time preggy diorang mmg ajar options utk low & medium  ...

Aku gelak besar ayat last tu.... hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 29-2-2024 12:32 AM
Sikitnya max 5.6% je conventiomal? Abistu syariah 4.9 je la kot.. katanya untung besar tahun ni.. ja ...


Dijangka tu.. belum official announcement... tengok lee hari jemahat ni ke... minggu depan ke announcement nya...

Maybe lebih tinggi dari 5.6% pun
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 28-2-2024 11:44 PM
Ada link?

Google dapat link berikut.

https://thevocket.com/cara-bersihkan-akaun-kwsp-anda-daripada-riba/

Yg asal dari UZAR rasanya dlm fb dia. Malas nak search.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 10:29 PM
Ada makcik hitam gundu tersakiti   



Tak payah pm.. hang bg jahh gambaq tu.. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 10:50 PM
Website pun buleh.. pi la register senang la check2 online... nak self contribution online pun cep ...

Oraitt..

Tahniah..

Dah tau jantina ke blom?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2024 11:11 PM
Sis tahun ni beli laa tepon baru kan buleh claim tax exemption... amek 256 gb above teruih

Hang t ...

Galaxy S24 AI ultra 1TB rega dekat 8k..kena pikiaq dulu kott..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 29-2-2024 08:52 AM
Galaxy S24 AI ultra 1TB rega dekat 8k..kena pikiaq dulu kott..

Mahaiii nya tepon hang berkenan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 06:34 PM GMT+8 , Processed in 0.100838 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list