CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6719|Reply: 46

[Tempatan] Dua mayat ditemui dalam kereta berkunci di stesen minyak

[Copy link]
Post time 28-2-2024 10:35 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 27-2-2024 06:39 PM

Dua mayat ditemui dalam kereta berkunci di stesen minyak.

27 Februari 2024, 7:39pm




Oleh: Fazli Ahmad



ROMPIN: Dua mayat ditemui dalam sebuah kereta di sebuah stesen minyak Jalan Kuantan – Segamat di Muadazam Shah, dekat sini, hari ini.


Pegawai Perhubungan Awam, Jabatan Bomba dan Penyelamat Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, mayat terbabit ditemui dalam kereta Proton Satria dan berkunci.


Menurutnya, bomba mendapat laporan terdapat seorang lelaki dan seorang wanita dalam sebuah kereta di kawasan parkir stesen minyak berkenaan pada jam 4:10 petang.


Katanya, enam anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Muadzam Shah bergegas ke lokasi kejadian.


“Sebaik tiba di lokasi kejadian, anggota bomba mendapati pintu kereta terbabit terkunci dan enjin kereta sudah tidak dihidupkan,”

Anggita bomba cuba mengejutkan pasangan terbabit tetapi tiada tindak balas,”


Susulan itu, anggota bomba menggunakan peralatan menyelamat membuka pintu kereta terbabit,” katanya menerusi kenyataan di sini hari ini.




Menurut Zulfadli, selepas pintu kereta dibuka mendapati lelaki berada di tempat duduk pemandu dan wanita di tempat duduk penumpang depan sudah dalam keadaan tidak sedarkan diri.


Katanya, spemeriksaan oleh pegawai perubatan Kementerian Kesihatan mengesahkan kedua-dua mangsa sudah meninggal dunia.


Mayat kedua-dua mangsa diserah kepada polis dan dihantar ke Hospital Muadzam Shah untuk proses bedah siasat. Identiti kedua-dua mangsa belum diperolehi.


[size=1.3]https://www.buletintv3.my/nasional/dua-mayat-ditemui-dalam-kereta-berkunci-di-stesen-minyak/





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin kerap pulak kes mati dalam kereta ....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:02 AM | Show all posts
Something fishy...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:02 AM | Show all posts
niat nak tido kejap ke..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu xde kebocoran, still akan mati ke ?
I x paham sbb lain kah konsep nya kalu kita drive non stop 4 hrs , buka ekon, langsung x bkk tingkap? X mati plak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:16 PM | Show all posts
cicicumel replied at 28-2-2024 11:05 AM
Klu xde kebocoran, still akan mati ke ?
I x paham sbb lain kah konsep nya kalu kita drive non stop 4 ...

function dengan kereta berjalan dengan kereta berhenti lain kan...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2024 12:25 PM | Show all posts
mcm bnyk plk kes2 mcm ni kan

ape yg boleh dielakkan drpd berulang

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak faham...diorang ni tak baca berita ke? Tak cakna isu semasa? Baru je minggu lepas sorang mati kat Ipoh .. bukannya lama sangat pun sampai boleh lupa bahaya keracunan karbon ni... melainkan kau memang berniat nak meracun diri...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 12:36 PM | Show all posts
cicicumel replied at 28-2-2024 11:05 AM
Klu xde kebocoran, still akan mati ke ?
I x paham sbb lain kah konsep nya kalu kita drive non stop 4 ...

kan..tertanya jugak..tapi still 4jam tu rasa berat je kepala kalau non stop ber-air-cond.

ada jugak baca komen cakap, even kereta stop dan buka tingkap sikit pon still tak selamat.

kena keluar kereta, tido tempat open, tapi malaysia ni paham paham sendiri lah.

haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 28-2-2024 11:05 AM
Klu xde kebocoran, still akan mati ke ?
I x paham sbb lain kah konsep nya kalu kita drive non stop 4 ...

I mcm perasan, kes2 gini selalu jadi kat kereta ummah marhaen yg dh lebih 10 tahun...X pernah lagi dgr org mati dlm kereta BMW baru beli 4 bulan lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 28-2-2024 12:31 PM
Aku tak faham...diorang ni tak baca berita ke? Tak cakna isu semasa? Baru je minggu lepas sorang mat ...

Bdk yg kat hosp Ipoh tu mati dlm kereta apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa apakah....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebaik cermin depan dan sisi pemandu/penumpang cerah. Setidak²nya orang lain akan perasan.

Kalau cermin keliling gelap...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 28-2-2024 01:09 PM
I mcm perasan, kes2 gini selalu jadi kat kereta ummah marhaen yg dh lebih 10 tahun...X pernah lagi ...

kete baru nak buat tmpt bunuh diri pun sayang /
mmg takde kete baru+mahal /
kete baru jrg kebocoran gas yg lama2 tak servis ye /
etc...

btw, yg kat ipoh tu kejadian bila?? tetgl ketapi iols.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:14 PM | Show all posts
dah banyak kes mcmni kan... kebocoran gas bahagian enjin kan?
yg kes budak mati sbb mak terlupa ada anak dlm kete tu tutup enjin / tak pasang ekon pun... tu mati kurang oksigen pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 28-2-2024 01:11 PM
Bdk yg kat hosp Ipoh tu mati dlm kereta apa

Entah la tak ingat...proton wira kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 28-2-2024 02:23 PM
Entah la tak ingat...proton wira kot


Yg kes kat hosp tu..kereta axia sis..
Kesian proton wira kena fitenah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 02:30 PM | Show all posts
nw111 replied at 28-2-2024 05:11 AM
Bdk yg kat hosp Ipoh tu mati dlm kereta apa

Honda Accord lama.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 03:05 PM | Show all posts
ice tak selamat lah tu maksudnya.  kena beli ev.  tu pun payah nak faham korang niiiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2024 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nw111 at 28-2-2024 03:11 PM
syamzana replied at 28-2-2024 01:19 PM
kete baru nak buat tmpt bunuh diri pun sayang /
mmg takde kete baru+mahal /
kete baru jrg keb ...


Bunuh diri lain cerita sis..ni kes tidur dlm kereta nak rehat... tgk2 dh sampaj alam lain...kat ipoh tu bdk pompuan umur 20 thn..keletihan jaga ayah sakit..so sheols masuk tido dlm kereta...innalillah akhirnya..
Kejadian mggu lepas or last 2 weeks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 08:43 PM GMT+8 , Processed in 0.062557 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list