CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

“Patut Orang Dah Tahu, Memang Darjat Ibu Kena Lagi Tinggi Dari Sesiapa Pun” – Fizo Omar

  [Copy link]
Post time 29-2-2024 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 29-2-2024 01:58 AM
Mempergunakan ibu ye. Dulu bukak restoren duit bekas bini. Tapi mempergunakan ibu untuk potong reben ...

Bangkrap..lps tu dah kawen... buka restoren..ma potong riben... mawar duduk tepi2 jer....
Pastu kuarkan buku "BANGKIT LEPAS BANGKRAP"

ko bangkit sebab mak kau ke... sebab mawar? Kenapa lps kawen baru nak bangkit?

Pastu cerai...tutup plak restoren??? Kenapa erk?

Pastu dia bukan anak sulong pun... abang ada... lecturer..bukan b40 pun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 29-2-2024 08:58 AM
Bg diaorang, bini kena utamakan laki. Bukan mak bini tu.

haa itulah dia mindset yg buat pecah belah.. kadg family belah laki pun tmbah kuah, mentang2 belah deme laki, hoh deme besar lah.. ha tggu kejap (stakat ni mana belah lelaki yg cilake tu, mmg anak pempuan deme pun tak aman rumahtangga padan lah dgn ente anak beranak punye muka)
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols ada kwn mcm ni. Dorg laki bini mmg syg menyayang (eh mcm lagi dlm citer Azura duet Jamel n Ogy).

Tapi oleh kerana mak mertua dia ni duk rebut laki dia, dia pulangkan balik laki dia kat mak mertua.....haaa kau jaga lah..gitu. Kwn meols takde gaduh sbb x larat, dia keje mcm biasa n sambung blajar n jaga anak.

Lepas 10 tahun, dorg rujuk balik. Meols tanya lah eh MIL kau dah mati ke. Berani kau rujuk. Dia kata, idop lagi, dah insaf dah. Masa MIL sakit, xde sapa leh jaga, dia lah jaga. Ada anak angkat pompuan bela dari kecik pon tak ingin jaga.

Bila rujuk dpt baby girl. Hidup bahagia lah kwn meols tu dgn laki n 2 org anak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 29-2-2024 09:05 AM
Meols ada kwn mcm ni. Dorg laki bini mmg syg menyayang (eh mcm lagi dlm citer Azura duet Jamel n Ogy ...

wahhh bagus ni ade juga kesah benar mak mertua insap sbelum move on ke alam lain huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:10 AM | Show all posts
matjerk replied at 29-2-2024 08:35 AM
Sebab mak2 mcm ni dah tanam dlm otak dorang masa kecik... mung nak idop berkat, mung kena letak ma ...

aku baca sampai muncung2 mulut
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 29-2-2024 08:56 AM
Mak yg mcm tu.... si isteri akan rasa seperti hidup dimadukan....

Mak mcm ni dia suka buat anak j ...

Hahaha betul… mak mertua n laki ai begitulahhh. Dah la PJJ dgn laki, laki duk bsama dgn mak dia. Mmg mcm bermadu, ada pulak giliran balik. Tu belum lagi si mak nye dh mcm org kurang upaya tak boleh buat itu ini, pdahal sihat walafiat je. Sama naik je anak dgn mak. Mmg ai doakan keturunan perempuannnye berlaki dan bermertua mcm dorang lah. Mmg gitulah doaku setiap hari, agar mendapat balasan di dunia dan di akhirat.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2024 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 29-2-2024 09:05 AM
haa itulah dia mindset yg buat pecah belah.. kadg family belah laki pun tmbah kuah, mentang2 belah ...

mgkin sbb tu jgk ank fizo ni semua pmpuan...esok2 baru faham erti tolak ansur bila ank pmpuan xda masa dgn bapak sndri...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 29-2-2024 09:33 AM
mgkin sbb tu jgk ank fizo ni semua pmpuan...esok2 baru faham erti tolak ansur bila ank pmpuan xda  ...

haa kan betul agaknye gitu.. sbb nya susah sgt nk pikir blaja sndiri (kadg tu deme tau je bnde ni tp sbb layan ego). nk kena jadi kt diri sndiri balik baru nak paham huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
alizaR replied at 29-2-2024 09:30 AM
Hahaha betul… mak mertua n laki ai begitulahhh. Dah la PJJ dgn laki, laki duk bsama dgn mak dia.  ...

Topik ni menarik utk dikupas ya. Aku penah dduk kt kasut kau.

Masa tu laki aku yg aku baru kawen,dia baru turun offshore.aku diwajibkan stay serumah dgn PIL.ada kak ipar gak sorg sbb menjanda anak 1.time aku kawen dgn laki aku tu dia duda( dgr2 ada anak dgn yg 1st tu).
Turun ja laki aku ke laut,PIL aku jd seram dan rasa aku stranger.deme simpan smunyi kunci keta BMW laki aku, keta triton lg 1 pun simpan kunci. Siap serah kt abg ipar aku yg jobless ,( abg kpd suami aku) deme kata aku xlayak drive keta2 mewah laki aku.bio deme simpan.siap ada syarat, aku tokleh balik visit makbapak aku.tp dibolehkn pd ptg jumaat( mesti skjp je sblum mgrib dh kena balik) .jarak sejengkal je pun. Syrat2 ni bkn suami yg buat tp mak metua.

Xsmpt laki aku balik ke darat aku xtahan aku dh fail cerai. Jumpa kt court cerai talak 1. Xtahan sbb rasa mcm kaya tp tekongkong.dgr2 laki aku tu menikah baru, dpt anak 1,pastu cerai talak 4.
And skrg menikah baru, dgn doctor gynae,dpt anak 2. Skrg nmpk dia dh betul2 ubah style, xdgr ckp mak sgt dah. Selagi dia xda pendirian, boleh jd dia menikah 10x pun xkan kekal.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 29-2-2024 09:53 AM

lelaki mcm ni x sesuai berbinikan perempuan moden, independent. sesuai dgn wanita2 kampung yg bergantung sepenuhnya pd laki, berfikiran yg suami adalah raja, mak mentuaku maharani.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mil aku yg skrg pun bole tahan kerakusan. Baru2 ni anak2 dia tolak xnk jaga dia smpai tpksa stay serumah dgn aku, gaduh gak. 24jam dia nk ikot laki aku p keja. Pastu klu semua kuor g mall sama2 dia akan paksa aku teman dia cari brg dia. Bila siap, dia kata dh jom balik, sbb dh xlarat. Puki babi apa ni aku xboleh shoping brg aku ke?? Otw balik rumah aku nanges mcm budak2 even usia aku dh 3series. Geram bengang smua ada. Dia jenis suka test temperature kita.
Long cut short, last skli sblum kitorg tpksa suh dia pindah bila ujung2 dia sihat walafiyat bkn oku, tp dia suh laki aku teman dia tido sbb dia kata dia takot. Smggu dua ok lg. Tp bila aku nmpk menda ni xda kesudahan, mlm2 je lki aku xda dgn aku, aku suarakan direct ketidakpuasan hati aku kt seluuruh kluarga. Smua decide mil aku kena kluar dri rumah aku. Mujur lki aku yg skrg mmg ada pendirian tau beza mana yg terbaik. Jgn turut sgt kepala mak smpai jd merapu merepek hingga hilang keharmonian. Skrg dduk jauh2 elok pulak kitorg vc boleh rindu2 siap jemput dtg rumah. Ceritanya, aku tegas, laki aku pun tegas. Kena laki tu ialah anak emak mmg mkn hati la bini dgn anak2
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:08 AM | Show all posts
memang la darjat ibu paling tinggi..
tapi bila kau dah kawin, anak bini tanggungjawap kau yang paling tinggi..
cukupkan nafkah anak bini dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:09 AM | Show all posts
Suchi replied at 29-2-2024 01:17 AM
Ni betul tp ramai org tak nampak
Perasan tak napa org berpoligami secara paksa rela kdg2 makin ser ...

kalau kawin 2 3 4, no 2 3 4 tu bukan taraf isteri ke?
doa mereka tak mustajab ye?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:41 AM | Show all posts
good luck je la kat bini dia..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:42 AM | Show all posts
ko tak juga Millionaire, ko berkepit sayang sgt kat mak ko pijoterkial2 juga kehulu hilir cari duit.....sembang....
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:50 AM | Show all posts
bab darjat tu kene ingat jugak bini ko tu pon ibu.
dan jugak kene dahulukan turutan nafkah dan keutamaan.
parents tu dah jatuh ke bawah compared wife n anak2.
mohon abe pijo gi ngaji dulu la deh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kekadng prnagai org tua mmg annoying...makan hati dgn org tua tu dah biasa .pijo sbgi lelaki mesti x slalu ada dgn mok...yg kena slalu mengadap mok mung tu si bini la...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-2-2024 10:09 AM
kalau kawin 2 3 4, no 2 3 4 tu bukan taraf isteri ke?
doa mereka tak mustajab ye?

Ya itu isteri juga
Sbb tu kena berlaku adil bila poligami ni supaya semua isteri2 tu rasa ikhlas dan redho
Kalau salah sorang rasa tersakiti dan tak redho susah juga.

Happy wife,happy life
kalau nak aman jaa hidup ni pastikan bini2 korang gumbira
Mak yg tak bahagia bagi kesan kpd seluruh keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 11:05 AM | Show all posts
Suchi replied at 29-2-2024 10:59 AM
Ya itu isteri juga
Sbb tu kena berlaku adil bila poligami ni supaya semua isteri2 tu rasa ikhlas d ...

ooo.. ingat tak diiktiraf isteri jadi doa mereka tak dikira
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 11:17 AM | Show all posts
terpaling la nak jadi anak soleh...sampai lupa dah berbini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.431427 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list