CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: stingerkaypoh

[Tempatan] EDISI KAJANG INN 2.0: Semua projek mesti dapatkan restunya!- saksi

  [Copy link]
Post time 1-3-2024 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 1-3-2024 12:08 AM
Jawab lah macam tu depan hakim, petik lah perkataan pitenah…laku ke idok? Utk cai2 mentalit makam ...

Dah memang sah2 pasal c4, mh370, kevin morais tu fitnah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 1-3-2024 12:09 AM
Dah memang sah2 pasal c4, mh370, kevin morais tu fitnah

Stick to the topic… tak payah melencong. Kes SRC knp kalah ek?!

Sebelum naik makamah pun ko main naratives pitenah gak kan??!
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 1-3-2024 12:12 AM
Stick to the topic… tak payah melencong. Kes SRC knp kalah ek?!  

Sebelum naik makamah pun ko  ...


Topiknya ialah, salahke kalau perlu dapat restu najib untuk luluskan projek 1mdb?

Jawaban : Tak salahpon sebab najib pm, fm serta pengerusi 1mdb

Sejak bila najib jadi shareholder 1mdb?

Pasal maHkamah tu, anwar pon dah pernah dijatuhkan hukuman oleh maHkamah 2 kali.. ko setuju tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 1-3-2024 12:25 AM
Topiknya ialah, salahke kalau perlu dapat restu najib untuk luluskan projek 1mdb?

Jawaban : Tak s ...

hehe padu betul ayat Bangkem paragraph last tu...I'm like wow ye tak ye jugak kan...kita tengok dia nk pusing kot mana pulak nk counter hujah tersebut...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
OshinDaSolja replied at 1-3-2024 12:46 AM
hehe padu betul ayat Bangkem paragraph last tu...I'm like wow ye tak ye jugak kan...kita tengok di ...

Tak padu pun…semua orang tahulah bila sorang kena serang berduyun langau2 hadir. Dapat EPF tak kerja.. buat overtime dgn Cari Isu. No need la nak berlakon .. letih lah dgn modus operandi korang tahap budak2 PMR ni wey
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurdianah at 1-3-2024 02:33 AM
kemaruk replied at 1-3-2024 12:25 AM
Topiknya ialah, salahke kalau perlu dapat restu najib untuk luluskan projek 1mdb?

Jawaban : Tak s ...


Kalau tak jadik shareholder.. knp masuk akaun peribadi..sendiri? Logik ker?

Kalau bukan duit rakyat kenapa piyem boleh ada berbilion….last but not least kenapa ko sembang guna air liur je .. knp ko tak tolong setel hutang siap dgn bunga? Cerita la sikit..jangan jadi hipokrit tersohor forum jeww. Malu lah cakap tak serupa bikin? Kew ko macai miskin .. miskin moral sekali?


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-3-2024 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 1-3-2024 02:32 AM
Kalau tak jadik shareholder.. knp masuk akaun peribadi..sendiri? Logik ker?

Kalau bukan duit rak ...

Siapa yg masukkan duit dlm akaun najib...
Kenapa tidak dipanggil sebagai saksi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-3-2024 07:15 AM
Siapa yg masukkan duit dlm akaun najib...
Kenapa tidak dipanggil sebagai saksi...

Knp nak bakar kelambu sedangkan satu dunia tahu  puncanya nyamuk!

Btw.. Ko buat2 lupa atau dah nyanyuk?!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 1-3-2024 12:08 AM
Jawab lah macam tu depan hakim, petik lah perkataan pitenah…laku ke idok? Utk cai2 mentaliti maka ...

Banyak betul nama jho lo disebut....begitu besar peranannya dlm kes SRC dan 1MDB......kenapa  hakim atau mahkamah tak perlukan jho low utk memberikan keterangan atau jadi saksi...?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-3-2024 07:58 AM
Banyak betul nama jho lo disebut....begitu besar peranannya dlm kes SRC dan 1MDB......kenapa  haki ...

Bior je lah dia idop dlm buangan! Baru org tahu siapa yg bodoh. Nak rugi duit takpayrs lagi knp? Tak cukuo ke lagi hutang2 negara tolong setel?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rashiman at 1-3-2024 02:31 PM
Nurdianah replied at 1-3-2024 08:41 AM
Bior je lah dia idop dlm buangan! Baru org tahu siapa yg bodoh. Nak rugi duit takpayrs lagi knp? T ...


lebih adil....jika dia beri keterangan & saksi...
Betul ke dia dapat arahan dari najib...
Atau ada org lain yg mengarahkannya masuk duit dlm akaun najib...
Sbb byk betul nama dia disebut dlm mahkamah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 08:55 AM | Show all posts
Edited by Radzor at 1-3-2024 09:10 AM

Konspirasi hidden hand utk jatuhkan rejim umno ni. All projek kne dapat blessing najib. So basically yg plan projek utk jatuhkan najib drafted by orang lain but blame najib to take responsibility .

Dengan gunakan term “blessing” ni pun boleh agak dorg berniat jahat. Klu normal guna informed atau approval.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu pasal buku tomy tomas....betul ke dia  kata ,PM ketika itu terlibat dlm perlantikkan hakim2...
Bila nak selesai isu tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 10:24 PM | Show all posts
rashiman replied at 1-3-2024 09:08 AM
Lagi satu pasal buku tomy tomas....betul ke dia  kata ,PM ketika itu terlibat dlm perlantikkan hakim ...

Ko nak percaya yg mana satu? Petik la merata source...satu pun takde kredibiliti. Putar2 akhir terbelit jugak
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 1-3-2024 12:12 AM
Stick to the topic… tak payah melencong. Kes SRC knp kalah ek?!  

Sebelum naik makamah pun ko  ...

Kalah atau menang didunia....yg diadili oleh manusia.

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 02:01 AM | Show all posts
Kes sampah pendakwaan terpilih..

Documentary pun byk yg faulty

Testimony jasmine loo pun x berape nk melekat..

Sebab arahan daripada jho low bukan najib..



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 02:03 AM | Show all posts
leetaemin replied at 2-3-2024 02:01 AM
Kes sampah pendakwaan terpilih..

Documentary pun byk yg faulty

Gosip tepi tingkap tak laku..nice try tho
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 02:04 AM | Show all posts
Edited by leetaemin at 2-3-2024 02:05 AM

Hakim kalau betul betul adil..

Kne bertegas dgn pihak pendakwaan dan  penguatkuasa untuk tangkap jho low..

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 02:07 AM | Show all posts
leetaemin replied at 2-3-2024 02:04 AM
Hakim kalau betul betul adil..

Kne bertegas dgn penguatkuasa untuk tangkap jho low..

Lets say Jho Low dapat ditangkap...ko ingat dia nak mengaku ke? Signature siapa? Akaun milik siapa? Duit dana tu datang dari mana yer? Kokye pun nak buat statement biar logik sket. Biar nampak ko sekolah tinggi.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 217475 Replies : 3931
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31674 Replies : 214
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 808 Replies : 0
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29797 Replies : 237
K-VARIETY SHOW
RahahK-VARIETY SHOW
Views : 228021 Replies : 1342
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 50052 Replies : 49
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 15187 Replies : 14
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3764 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 12:27 AM GMT+8 , Processed in 0.144676 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list