CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7247|Reply: 20

[Tempatan] Permohonan UPU online sesi akademi 2024/2025 sudah dibuka bermula hari ini

  [Copy link]
Post time 29-2-2024 10:28 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 29-2-2024 10:50 AM

Permohonan UPU online sesi akademi 2024/2025 sudah dibuka bermula hari ini (29 Februari) pada jam 12.00 tengah hari. Setiap pemohonan UPU perlu ada nombor pin yang dibeli di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) berhampiran.

Maklumat lanjut mengenai permohonan UPU tahun 2024/2025, boleh ikuti perkongsian penuh di bawah.


PERMOHONAN UPU ONLINE SESI AKADEMIK 2024/2025


Fasa 1
  • Bermula 29 Februari 2024 (Khamis) pada jam 12.00 tengah hari
  • Ditutup pada 29 Mac (Jumaat) jam 5.00 petang

Fasa 2
  • Dibuka 29 April (Isnin) pada jam 12.00 tengah hari
  • Ditutup 9 Jun (Ahad) jam 5.00 petang

*Program pengajian bertemuduga atau ujian tiada ditawarkan pada fasa 2 ini.

Kategori layak memohon
Pemohonan boleh dibuat menerusi laman sesawang rasmi: https://upu.mohe.gov.my

Bagi kategori lepasan SPM:
  • SPM 2023 (Tahun semasa)
  • SPM 2022 & 2021 (Bukan tahun semasa)


Bagi kategori lepasan STPM/SETARAF:
  • STPM 2023
  • Matrikulasi KPM – 2023/2024
  • Asasi sains UM – 2023/2024
  • Asasi Sains Sosial UM – 2023/2024
  • ASASIpintar UKM – 2023/2024
  • Asasi UITM – 2023/2024
  • Asasi TVET Politeknik – 2023/2024
  • STAM 2023 & 2023
  • Diploma & setaraf


Pemohonan perlu disertakan dengan nombor pin yang dibeli di Bank Simpanan Nasional (BSN)

Pembelian boleh dibuat:
  • Di 350 kaunter cawangan BSN
  • 700 mesin ATM BSN
  • Perbankan internet myBSN


– Pembelian pin UPUONLINE boleh dilakukan pada 28 Februari sehingga 8 Jun 2024.
– Harga no pin adalah RM10.60
– Pihak BSN akan memberi anda nombor pin berserta resit pembayaran.

*Dinasihatkan agar memilih kos pengajian dengan betul dan bijak mengikut minat anda. Jangan ikut minat kawan ya.
Semoga bermanfaat!



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 01:32 PM | Show all posts
all the best la naa but pastikan bila dah grad esok, nak mintak kerja itu jam kalo english hauk , tulis la dlm bm na,,, jgn jadi cam budak ni


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:54 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 29-2-2024 02:56 PM

We find it beneficial to start the UPU application process for the 2024–2025 academy term. Avoid becoming overwhelmed by the process's complexities. I'm here to assist you with your UPU application homework if you run into difficulties or require help. Together, we can successfully complete the tasks and make sure the application process runs smoothly. Your scholarly career is ahead of you, and I'm here to support you every step of the way.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:57 PM | Show all posts
tgh berpk..ni baru si anak nak isi..mmg pakai result apo ni?..trial?

maaplaa..maknya dah lama x isi borang ni..dulu pakai real result..now?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:16 PM | Show all posts
pin pin bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 29-2-2024 06:57 AM
tgh berpk..ni baru si anak nak isi..mmg pakai result apo ni?..trial?

maaplaa..maknya dah lama x isi ...

Iyo. Trial. Pilih result terbaik jika hada 2 trials.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2024 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-2-2024 05:32 AM
all the best la naa but pastikan bila dah grad esok, nak mintak kerja itu jam kalo english hauk , tu ...

Boleh pulok aiol baca maked maked tu dengan slang Ganu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 08:55 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-2-2024 10:19 PM
Boleh pulok aiol baca maked maked tu dengan slang Ganu.

hahaha kann

jgn melekat kat dlm pala udahh sis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Iyo cpt kilat iols bwk anak gi bsn tadi skrg dh kt pd long wiken dri semalam
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 29-2-2024 02:57 PM
tgh berpk..ni baru si anak nak isi..mmg pakai result apo ni?..trial?

maaplaa..maknya dah lama x isi ...

Donlodu upu pocket kaka.
Kira merit dulu, pilih yg paling seswai ngn results trial.
Nnt dh kuo keputusan sebenar akan ada courses pilihan awal² ni digugurkn & kaka muleh edit lain.
Gud lak!
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 1-3-2024 01:16 PM
Iyo cpt kilat iols bwk anak gi bsn tadi skrg dh kt pd long wiken dri semalam

Smlm br sempat bwk ank p collect duit BAP kt bsn.
Ya hampuuunnnnnnnnnnn 30++ depan num meolss
1 konter lak tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 29-2-2024 02:57 PM
tgh berpk..ni baru si anak nak isi..mmg pakai result apo ni?..trial?

maaplaa..maknya dah lama x isi ...

result trial, nanti result betul keluar, dorang akan auto sort application kita tu, ikut sesuai result

moga anak diberi kejayaan cemerlang
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-2-2024 01:32 PM
all the best la naa but pastikan bila dah grad esok, nak mintak kerja itu jam kalo english hauk , tu ...

Maked



Konpiden beli kt sopee ketuhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga hangpa berjaya...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 03:37 PM | Show all posts
teme kasih semua... semoga doa2 kalian dimakbulkan Allah..aminn
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 1-3-2024 01:26 PM
Smlm br sempat bwk ank p collect duit BAP kt bsn.
Ya hampuuunnnnnnnnnnn 30++ depan num meolss ...

Sama jgak sini sempat pgi makan pstu patah blik bank nasib baik smpt..kaunter 2 je ramainya org. Bantuan BAP yg mana satu ni 150 tu ke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 07:24 PM | Show all posts

haruss...  guna sopee voucher code lagi kaka uii

buy 2 free 2
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-2-2024 01:32 PM
all the best la naa but pastikan bila dah grad esok, nak mintak kerja itu jam kalo english hauk , tu ...

Adeh dik..maked eh...terbaca naked td...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 07:35 PM | Show all posts
tukul replied at 1-3-2024 07:32 PM
Adeh dik..maked eh...terbaca naked td...

tu blom dimple vs nipple

mau tersembur kupi acik HR yg vet resume ko dhekk
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 09:53 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-2-2024 01:32 PM
all the best la naa but pastikan bila dah grad esok, nak mintak kerja itu jam kalo english hauk , tu ...

Alamak.... kesian la pulak. Tapi nak buat macam mana sering termakan madah "Jepun tak mahir English pun majuuuu". huhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 12:35 PM GMT+8 , Processed in 0.093621 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list