CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8866|Reply: 24

[Tempatan] Surina Shukri, bekas CEO MDEC meninggal dunia

  [Copy link]
Post time 29-2-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Surina menerajui MDEC sejak 2019 dan menyumbang dalam pembangunan sejumlah agenda digital kebangsaan. - Foto Amanz

SURINA Shukri, bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) meninggal dunia pagi ini.

Surina, 48 tahun, menerajui MDEC sejak 2019, dan menyumbang dalam pembangunan sejumlah agenda digital kebangsaan.

Sebelum menyertai MDEC, beliau telah bertugas sekitar 17 tahun dalam bidang perbankan dan pelaburan, termasuk di JPMorgan Chase & Co.


Pada 2018, beliau meninggalkan syarikat JP Morgan Chase, dan memulakan syarikat SheNovation Ventures dalam memfokuskan khidmat nasihat melibatkan teknologi kewangan dan rantaian-blok, sebelum pada 2019 menjadi CEO MDEC.

Selepas MDEC, beliau turut terlibat dalam beberapa syarikat, termasuk Capital A dan CIMB.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan keluarganya, Surina meninggal dunia selepas lama bertarung dengan kanser di Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur, kira-kira jam 9 pagi.

Arwah meninggalkan suami, Jasmin Ong Rashid dan tiga anak, Ean, Arianna dan Zac.
Jenazahnya dijangka disembahyangkan di Masjid At-Taqwa di Taman Tun Dr Ismail lewat petang ini.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Alfatihah buat arwah
Ni yg acik phd post kt story harini
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi rojiun.

Muka dia nampak cerdik bright sharp lady...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailahirojiun...
Berakhir sudah penderitaannya. Moga keluarga terus tabah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 11:53 AM | Show all posts
kehilangan biak pandai yg menyumbang kpd negara & masyarakat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:40 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailahirojiun...
Salam Takziah untuk keluarga arwah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2024 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Serious ingt ah Soo mn td. So Chinese muka
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnalillahirajiun...selamat jalan ke negara abadi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 12:52 PM | Show all posts
she looks young
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:38 PM | Show all posts
akmal replied at 29-2-2024 11:40 AM
Alfatihah buat arwah
Ni yg acik phd post kt story harini

acik phd?

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:40 PM | Show all posts
Salam Takziah buat keluarga dan anak2, mesti anak2 kecik lagi.. Mak masih boleh dikatakan muda
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:04 PM | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi rajiun.

Lama jugak dia mengalami kanser, sejak 2015.

Mati adalah pasti dan kita jugak pasti akan menyusul kemudian nanti
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah....
salam takziah buat keluarga arwah
byk sumbangan arwah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:25 PM | Show all posts
teringat Melissa Indot, mukanya ada iras2 sheols
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
pjade replied at 29-2-2024 01:38 PM
acik phd?

Noor amy ismail kot.. yang duk gila dekat dato farid tv3 tu ahhahaha.. perasan abes acik phd tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 29-2-2024 03:42 PM
Noor amy ismail kot.. yang duk gila dekat dato farid tv3 tu ahhahaha.. perasan abes acik phd tu

Tapi Farid kawin dgn orang lain kan.hari tu?
Iols igt dia kawen dgn acik PhD tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 04:53 PM | Show all posts
green~tea replied at 29-2-2024 03:42 PM
Noor amy ismail kot.. yang duk gila dekat dato farid tv3 tu ahhahaha.. perasan abes acik phd tu

Waaah... ni cerita apa pulak ni.. kat mana boleh baca lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
pjade replied at 29-2-2024 04:53 PM
Waaah... ni cerita apa pulak ni.. kat mana boleh baca lagi?

Dia takde thread sendiri tak silap i la... tp banyak citer pasal dia terselit..

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5130223&extra=&page=123




Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 05:30 PM | Show all posts
green~tea replied at 29-2-2024 05:25 PM
Dia takde thread sendiri tak silap i la... tp banyak citer pasal dia terselit..

https://b.cari.c ...

Tenkiu tenkiu.. akan terus ke sana for "further reading". fefeeling buat phd research..

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 06:41 PM | Show all posts
green~tea replied at 29-2-2024 11:40 AM
Innalillahi wainna ilaihi rojiun.

Muka dia nampak cerdik bright sharp lady...

American graduate. Lama sheolls keje kt Amerika. Almost 20 years.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:29 PM GMT+8 , Processed in 0.068675 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list