CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Yang di-Pertuan Agong, Sultan Ibrahim kurniakan PMX kenderaan baharu jenama Mercedes

  [Copy link]
Post time 1-3-2024 12:20 PM | Show all posts
tahniah PMX
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Same feather flock2 together
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 12:34 PM | Show all posts
Kalau org lain terima hadiah dah dikatanya makan rasuah, hm serba salah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasibla no plat bukan VAV.. kalau dak elok sesuwai dah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 12:59 PM | Show all posts
kurniaan dari sultan..lain deskripsi nya dari hadiah.. walau dlm inggerish maksudnya sama..gift
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
yg dpt kasut ari tu sapa ekk..
dpt hadiah mcm² jgn.nak menyakau lg  pulak..
wak yidin yg sekejap dgn pkp pun sempat nenyakau..
tun M pun byk bubuh harta pd nama anak²
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-3-2024 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 1-3-2024 12:14 PM
Baik ada makna tuuuu

Bermula dgn cadangan Petronas & Sprm report terus ke agong..

Lepas tue Berjaya dilapor nak join bida project free flow toll..

Kemudian Redtone digital dapat project rm398 juta dari Mampu (unit bawah JPM)..

HSR projek, Berjaya tubuhkan Berjaya rail..

Nampak gaya company² under Berjaya kena masuk dalam watchlist saham.. mana tau 5 tahun nie mencanak² naiknya.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 1-3-2024 01:07 PM
yg dpt kasut ari tu sapa ekk..
dpt hadiah mcm² jgn.nak menyakau lg  pulak..
wak yidin yg sekejap dg ...

Kalau tak silap dapat kasut mcm MB johor..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bole pulak dpt hadiah ek. Sempena sst naik 8% ke hari nih
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:15 PM | Show all posts
Ada yang lebih Urgent dan belum dilakukan oleh Agong ...

Apa itu ?

SEgera deklarasikan secara rasmi PMX Anwar Ibrahim sebagai Imam Mahdi dari Bangsa Melayu Bani Tamim ..... Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:22 PM | Show all posts
Teruja mendengar bahawa Yang di-Pertuan Agong, Sultan Ibrahim, mengurniakan PMX dengan sebuah Mercedes baharu! ???? Sungguh isyarat pemurah yang menambahkan sentuhan prestij kepada PMX.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni mudah sikit la nak dapat apa2 kelulusan projek kat Johor tu ekekekkeke
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuanku nak flex kekayaan silakan tapi jauh lebih baik bantu negara dan rakyat dari ex-convict tu. Tak jadi terhutang budi ke si bangnon kat ydpa? Conflict of interest tak? Tak macam rasuah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 1-3-2024 11:25 AM
Kecemburuan sosial ke bila Anwar dihadiahkn merc. Nama pun hadiah, terima aje lah. Banyak soal pul ...

Dengki ke kalau tanya mcm tu kalau rakyat nampak pemimpin kemain mewah dpt mercedes tp rakyat dpt kenaikan cukai 8% je hari ni. Tu belum masuk harga brg naik mendadak.
So apa tanggungjawab seorg pemimpin kpd rakyat yg dizalimi wahai acik norlia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat terpaksa ikat perut, PM joy ride dengan kereta mewah baharu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 1-3-2024 01:08 PM
Bermula dgn cadangan Petronas & Sprm report terus ke agong..

Lepas tue Berjaya dilapor nak join b ...

Kaunter Berjaya ada label bulan sabit ke??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah balasan bila kerja ikhlas,tak ambik gaji..rejeki murah berlipat ganda..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadiah peribadi ka? Kalau hadiah dari seorang raja untuk jadi kereta rasmi bukan isu besar bagi aku. Nak bagi helikopter untuk memudahkan kerja pun silakan.

Menariknya PM2 sebelum ni macam atuk yang dua kali naik takhta pun tak ada raja nak bagi kereta rasmi macam mana la walaun tak koyak  
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
untung larrrr
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 03:04 PM | Show all posts
Edited by nolya at 1-3-2024 03:08 PM
MissYouSayang replied at 1-3-2024 01:43 PM
Dengki ke kalau tanya mcm tu kalau rakyat nampak pemimpin kemain mewah dpt mercedes tp rakyat dp ...

Kalau tak redha dikatakan dengki tapi pasti ada rasa iri.  Kalau pula YDPA hadiahka kpd sdr sebua merc begitu, adakan sdr akan katakan kpd baginda, 'tak payahlah Tuanku hadiahkan saya kereta yg mahal begitu.  Tukarkan saja hadiah ini dlm bentuk wang yg dpt meringankan beban kehidupan rakyat.  Ada upaya sdr berkata sedemikian?'
Soal kenaikan cost of living tak ade kena mengena cost sebuah hadiah yg diberikan. Banyak faktor yg menyebabkan kenaikan harga barang. Saya bukanlah seorag ahli ekonom untuk merungkai rententan kenaikan harga barang.
Sdr seorang yg terlalu banyak bersungut  tapi apakah sdr sudah memberikan banyak cadangan/usulan bagaimana masalah negara dpt dipecahkan.   




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:17 PM GMT+8 , Processed in 0.136653 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list