CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Bekas Madu Miera Liyana Puas Hati Menang Kes Nusyuz - "Bila Sudah Ditolak Ini Membuktikan Adibah Bukan Isteri Derhaka"

  [Copy link]
Post time 2-3-2024 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mertuoo terpaling tu guane laaaniii..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 01:06 PM | Show all posts
Incanto replied at 2-3-2024 12:42 AM
masa ML kawin Pokcik ni lagi ramai dah saspek dia sondol laki orang

nak sembunyi mcm mana...malays ...

ye betul!  deeb ni sememangnya smart.  dia sememangnya tahu hak dia.  mona din sebagai pemangkin utk org luar lebih tahu dan peka dgn kes ni.  syukur alhamdulillah.

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial punya tanah filter dah miwatetek sembol tepi…
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah go go kak dib. Tuntut hak akak sampai ex laki tinggal seluar roti kirai mcm dlm citer p ramlee tu. In yr face ML n mak mentua terpaling yihh sgt
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Tahniah aunty deeb, hrp aunty trus kuat & fight for ur kids
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga Allah memelihara kak Dib dan ank2
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2024 07:57 AM | Show all posts
nw111 replied at 1-3-2024 02:00 PM
Harta sepencarian ni brp percent boleh tuntut? Separuh ke.. kalau si jantan tu dh transfer harta k ...

chuols, yg penting dpt tuntut chuols. % tu biar Court tentukan. as long bukan 100% dpt kat pelakor, iols kira mcm ok dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 09:28 AM | Show all posts
Go go kak..tuntut habis-habisan. biar padan muka penyondol xdpt nk sondol semua hahahhaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Harta sepencarian klo dh lama kawin ni..mmg dpt 50-50. Tp blh je fight kiranya byk duit kak dib kluar dlm famili..maka..lebih lg la dpt. Fight kak dib! Biar tggal spender. Jahat ni suka2 ckp bini nusyuz. Pdhal dia gatal batang nk kawin pucuk muda! Pucuk muda plak tu gold digger.hhhmmm...ape lg...  
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 09:54 AM | Show all posts
matjerk replied at 1-3-2024 06:40 AM
Dia ni pelakor yg dibenci ummah tak?

Harus la, tu yang tak berani update post baru kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap lagi Roslandak boleh geng dengan Tok K. Bila dah tua nanti bini muda pun malas nak layan. Anak2 of course la jaga mak aje
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anggeriklatifah at 5-3-2024 10:27 AM

Confident ye si roslan tua yg bini muda dia si tetek sembol tepi tu akan setia dgn diaaaa sampaiii dia mammmpossss...
Roslan tua ni thu tak yg dia dah tuaaaa  tak lama lg dia tak larat lg utk seks dan kerja.....
Dia igt bini mudaaaaa dia yg tetek tersombol tepi tu akan setiaaa dgn diaaa ke...kalau ada jantan muda bertenaga hensem badan sasa ngurat bini muda tetek tersombol tepi ...  bini mudanya akan taknak dan tetap setia dgn dia yg dah tua tu ke...
hahahbahbahahahahahah...kelakar betul si roslan tua nih...perasannnnyaaa...kalau yg kau kahwin tu prmpuan bdn dempol unur late 40an ke 50an ke tak apa la jugak kau nak igt dia setiaa..  
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul nakkan mira tetek patut cerai je kak deeb and kasi apa hak dia. Takde la dimalukan sebegini rupa. Satu sen tak guna jantan babi ni, rumahtangga lingkup, jaga company pun lingkup
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-3-2024 11:56 AM
Smlm perasan berita ni tp awat tak tular?
Nak sgt baca komen2 lelaki yg suka guna perkataan nusyuz k ...

Iols selalu baca orang tanya2 dalam group mahkamah syariah..
Terus label isteri nusyuz bila isteri gi balik Kampung...keluar beli brg..keluar jumpa kawan...
Pastu Ada la Komen...nusyuz Ni hanya hakim yang boleh tentukan..sebelum tu tak boleh dikira nusyuz..
Kalau nak berpisah..failkan penceraian..tu je...
Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 11:52 AM | Show all posts
sedihnya la hai..
masa muda.. takde harta.. sama2 build up career.. sama2 kumpul harta..
dah elok berharta.. cari pucuk muda.. ceraikan bini yang susah sama2 dulu..
siap kata nusyuz.. dengan harapan tak dapat tuntut macam2..

dia lupa.. setiap harta yang dia peroleh sepanjang perkahwinan.. bole claim harta sepencarian.. walaupon si isteri suri rumah sepenuh masa.. tak keluar duit sesen pon untuk rumah..

jangan berangan ye bini2 muda.. nak masuk cuci kaki aje.. dapat grab laki orang.. dah stabil.. kau sedap2 cuci kaki je..
memang silap.. bini tua claim harta sepencarian.. laki kau tinggal spender dengan ubat kencing manis je.. kau jaga la dia sakit tua nanti
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dear Kak Deeb, I hope you read this.

I saw you on FB, ada satu live terbaru ni, Kak Deeb looking soooo pretty. MasyaAllah. Cantik sangat. Suka tengok. Tudung lawa, baju lawa, stylish mylish gittuu!!

Nak cakap tu je. Kak Deeb teruskan being awesome, dress up lawa2, pasang badan, you will become prettier than you already are naturally.

Andddd banyak org sayang Kak Deeb, and we all wish for you all the good things in life & hereafter. InsyaAllah.

Huggggssss!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 12:22 PM | Show all posts
Tek miera mantop, tu je meolls nak komen.. ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 5-3-2024 11:38 AM
Iols selalu baca orang tanya2 dalam group mahkamah syariah..
Terus label isteri nusyuz bila isteri ...

Cakap pasal hakin ni kan ada jugak jantan2 yang persoalkan kuasa hakim, especially bila berkait nusyuz/kembali taat/fasakh sebab suami ada hak ke atas isteri. Kekdahnya kalau suami anggap isteri nusyuz, isteri nusyuz.. kalau suami x nak cerai, isteri kena patuh. Gitu la mentaliti lelaki melayu islam malaysia ni. Bab poligami kemain laju lagi support, tapi bab2 nafkah anak bini terus suruh bini bersyukur.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
talapia replied at 5-3-2024 11:52 AM
sedihnya la hai..
masa muda.. takde harta.. sama2 build up career.. sama2 kumpul harta..
dah elok be ...

Gitu la chuols. Bila tengok manager2 kat ofis iouls ni ceraikan bini untuk kawen pucuk muda, terus rasa lost respect. Ada tu yang anak sampai 5. Jadi expat beberapa tahun terus kawen baru. Ada tu asalkan nampak trainee lawa sikit terus nak buat bini. Tu belum masuk yang ber sugarbaby kat ofis. Kawan2 iouls yg mid tier (assistant manager) pon dah start kumpul skandal. Risau pulak laki iouls terjebak sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 5-3-2024 12:59 PM
Gitu la chuols. Bila tengok manager2 kat ofis iouls ni ceraikan bini untuk kawen pucuk muda, terus ...

Sya pasti yg bercerai tanpa sebab ( ikut nafsu )...lelaki2 itu akn menyesal ( melainkan klau cerai sesama suka)...

Sesalan tu x akn dtg sekarang...akn tiba waktunya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.558758 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list