CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Bekas Madu Miera Liyana Puas Hati Menang Kes Nusyuz - "Bila Sudah Ditolak Ini Membuktikan Adibah Bukan Isteri Derhaka"

  [Copy link]
Post time 5-3-2024 02:46 PM | Show all posts
shernazz replied at 5-3-2024 11:38 AM
Iols selalu baca orang tanya2 dalam group mahkamah syariah..
Terus label isteri nusyuz bila isteri ...

alahai..dangkalnya la yg ingat nusyuz mcm yg u tulis tu..makin teruk masyarakat skrg..cari maklumat tak nak..itu la gunanya fon canggih2, internet ni semua, cari maklumat..asal boleh je ikut pemahaman diorg pulakmeluat lak i yg fikir nusyuz mcm yg u tulis tu, apa lagi kalau lelaki yg berpemikiran mcm tu,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 02:58 PM | Show all posts
Dah macam case Dan Broderick yang ada series ka netflix tu. Tapi his final fate kena tembak dengan ex-wife, si pencaras pun kena tembak sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:00 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-3-2024 12:56 PM
Cakap pasal hakin ni kan ada jugak jantan2 yang persoalkan kuasa hakim, especially bila berkait nu ...

lelaki mcm tu pada i  simple jer.. diorg kategori jahil (ni khasnya Islam lah) yg non muslim i no komen..nak kawen lain as long as u mampu, silakan..tapiiiii..ikut cara Islam AJAR lah. Islam dh cukup lengkap, u ikut, then u dapat lah.. lelaki2 konon Islam atas IC ni je tak gentleman  dah lah jahil, tak gentleman pulakdiorg akan ikut mana yg kena dgn tekak diorg jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:05 PM | Show all posts
Hessa replied at 5-3-2024 02:46 PM
alahai..dangkalnya la yg ingat nusyuz mcm yg u tulis tu..makin teruk masyarakat skrg..cari makluma ...

Selain tu, masih lagi ada yg tak tahu pasal payung emas tu hadis palsu.
Ni sbb i ada ternampak komen kat IG by a guy, regarding news kahwin di songkhla.
Mufti KL pun dah ada ulas pasal hadis tu, tinggal deme nak seek info or not je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
tay22 replied at 5-3-2024 03:05 PM
Selain tu, masih lagi ada yg tak tahu pasal payung emas tu hadis palsu.
Ni sbb i ada ternampak kom ...

kesian org yg percaya pasal payung emas ni... esp yg pompuan diperbodohkan kalau mengalah aje , kekonon masuk syurga dpt payung emas. Manader... tupasal kakdib diceraikan si tanah panggil mari sbb kakdib mmg fight hak dia. Kalau pompuan bongok, laki buli pastu kata nnt masuk syurga dpt payung emas, dah mati mesti menyesal , sesia jek hidup
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:12 PM | Show all posts
tay22 replied at 5-3-2024 03:05 PM
Selain tu, masih lagi ada yg tak tahu pasal payung emas tu hadis palsu.
Ni sbb i ada ternampak kom ...

ye betul, itu hadis palsu. ko nak emas ke syurga ke asal tak menyekutukan Allah, buat apa yg disuruh, tinggal apa yg dilarang saja, taat pd suami yg taat juga pada Allah, bukan taat pd suami yg hanky panky caca marba pegangan hidup pun celaru..ikut kepala dia je.. itu buat hape, ngabih bogheh jo
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2024 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tay22 replied at 5-3-2024 03:05 PM
Selain tu, masih lagi ada yg tak tahu pasal payung emas tu hadis palsu.
Ni sbb i ada ternampak kom ...

dorang igt syurga tu murah kot... dorang buat hal pegi kawen kat songkhla supaya isteri dpt payung emas - in other words automatik masuk syurga.... lambertssss lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia fail nusyuz sbb taknak bagi fails mutaah. Simple. Haha. Tuntut sis. Jgn tak tuntut.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 5-3-2024 03:12 PM
kesian org yg percaya pasal payung emas ni... esp yg pompuan diperbodohkan kalau mengalah aje , ke ...

Lagi satu x fikir ke bila dah dalam syurga, buat apa nak payung emas. Dalam syurga tu mintak apa pon dapat, xpayah nak preorder payung bagai. Payung emas tu sekadar gula2 untuk orang2 yang jahil.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hessa replied at 5-3-2024 03:12 PM
ye betul, itu hadis palsu. ko nak emas ke syurga ke asal tak menyekutukan Allah, buat apa yg disur ...

iye betul tu. Maciamla laki tu pegang kunci syurga.

Taat pada laki sbb Allah suruh . Allah kan tuhan kita. tapi kalau laki aniaya buli, kena la pertahankan , bukan ngikut je membabi buta

laki tetap laki, tetap manusia, makhluk. bukan  tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:50 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-3-2024 03:37 PM
Lagi satu x fikir ke bila dah dalam syurga, buat apa nak payung emas. Dalam syurga tu mintak apa p ...

teringat pulak setajah iols ms skola dlu pernah ckap... payung emas dia xnak kalo hidup bermadu, kapak emas dia nak
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Hessa replied at 5-3-2024 02:46 PM
alahai..dangkalnya la yg ingat nusyuz mcm yg u tulis tu..makin teruk masyarakat skrg..cari makluma ...

Yes ..dan lelaki yang Komen tu Kata mmg patut pung panggil nusyuz
Tak boleh DPT nafkah mutaah Bagai
Entah le...depa pikir yang berpihak.pada depa je...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni antara pasangan penyondol plg jahat. Sialan. Harap i sempat tgk both ni hidup melarat. Poligami my ass
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik la lelaki boleh nk beristerikn betina xde maruah mcm ML ni. Bab poligami pungpang2 sunah nabi tp ko cari bini sikit pon x ikut sunnah nabi
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-3-2024 03:50 PM
teringat pulak setajah iols ms skola dlu pernah ckap... payung emas dia xnak kalo hidup bermadu, k ...

Ini memang kelako kaka
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 5-3-2024 10:58 AM
Kalau betul nakkan mira tetek patut cerai je kak deeb and kasi apa hak dia. Takde la dimalukan sebeg ...

Keje apa jantan tu skrg?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
innocentsangat replied at 5-3-2024 03:28 PM
Dia fail nusyuz sbb taknak bagi fails mutaah. Simple. Haha. Tuntut sis. Jgn tak tuntut.

Kalau pun dia disabit nyusuz, mutaah tetap hak bekas isteri yg diceraikan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbulu lah bini tengok ex bini dapat reta next
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 5-3-2024 10:58 AM
Kalau betul nakkan mira tetek patut cerai je kak deeb and kasi apa hak dia. Takde la dimalukan sebeg ...

Selayaknya gelaran chuols bg dkt si tua kutuk xsedar diri ni. Kalau isu bapak gatal cari lobang muda, yg plg meols simpati adalah dkt anak2. Yg sulung n nombor dua tu dh mcm orang asing dh dlm hidup si bapak. Meols kalau bapak sendiri buat mcm ni, mmg siaplah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Go.. Go.. Kak Deb
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 07:16 PM GMT+8 , Processed in 0.057442 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list