CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 23790|Reply: 95

[Jenayah] Gerakan boikot restoren 'fast food' berakhir di balai polis

  [Copy link]
Post time 16-4-2024 12:40 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 18-4-2024 09:57 PM

Wan Mohd Zahari berkata, berdasarkan laporan, kejadian berlaku pada 10.25 malam, Jumaat lalu ketika seorang lelaki berusia 40 tahun yang juga pelanggan restoran makanan segera bersama keluarga berada di restoran terbabit.

Katanya, beberapa lelaki tidak dikenali sedang berkempen memboikot makanan segera memanggil pengadu yang juga peniaga sebelum seorang daripada mereka mengeluarkan kata-kata kesat terhadap pengadu dan melakukan provokasi.

"Pengadu menghindari mereka apabila masuk ke dalam restoran tetapi selepas keluar untuk pulang ke rumah, kumpulan lelaki terbabit sekali lagi melakukan provokasi.

"Seorang daripada kumpulan itu mencapai topi keledar lalu diberikan kepada rakannya sebelum mengugut akan memukul pengadu dengan topi terbabit tetapi situasi itu dileraikan oleh isteri pengadu.

"Kes ini disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan dan lima suspek ditahan reman sehingga Rabu ini," katanya.

Sementara itu, Wan Mohd Zahari berkata satu kertas siasatan turut dibuka mengikut Seksyen 336 Kanun Kesalahan terhadap pemandu pacuan empat roda terbabit.

Katanya, pemandu terbabit bersikap cuai terhadap tiga penumpang yang berdiri di atas kabin pacuan empat roda sambil mengibarkan bendera.

"Dengan aksi terbabit ia boleh membahayakan nyawa dan keselamatan orang lain," katanya.

Kuantan: Seorang anggota tentera antara lima lelaki tempatan yang ditahan bagi membantu siasatan kerana dipercayai terbabit melakukan provokasi dan ugutan terhadap pelanggan sebuah restoran makanan segera dekat Sungai Isap, di sini.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu, berkata empat lagi suspek bekerja sebagai kontraktor, jurujual, peniaga dan pekerja sebuah bank.

Katanya, lima suspek yang ditahan semalam dan kelmarin itu berusia antara 27 dan 43 tahun.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2024 10:06 AM | Show all posts
Vocabulary orang2 yg pro boikot ni memang nampak 3 brand ni aje eh? Padahal punya la banyak yg support Yehudi terus buat2 tak nampak
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:00 AM | Show all posts
kalau nak boikot, boikot je la. tapi tak payah la holier than thou kecam org lain yg tak boikot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:16 AM | Show all posts
terpaling ahli syurga ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:22 AM | Show all posts
video yg pusing2 mekd naik hilak tu ke/? pastu bodo2 kan orang?hahahahahah


kt opis wa pn ada sorang hipopotamus cam tu, maasa dpt duit BKM bukan main tayang kt group makan pizza hat, bila ada org tegur eh, bukan ke kempen boikot?

dia cakap piza hat takpe takde alternatif hahaha , lg pn anak2 dah lama teringin


ni bila mekd kelate penuh , dia kondem2 plak, mula la hantar video kata israel kejam mayat bergelimpangan di palestin dsbnya


wa pn cakap mgkn takde alternatif, kedai lain tutup,  ala cam ko gak mgkn anak2

teringin ...

ceh orang lain tak boleh, dia boleh dgn pelbagai alasan...

itu la kalo teringin pn makan je la sorang2 diam2 tak payah posting2 bagai...


ala bukan rembat tabung palestin pn, bukan isap sabu pn, bukan makan babi pn...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:24 AM | Show all posts
terpaling Palestine la sgt..
padahal kaki dadah...
bodoh puak2 gini...acah2 jihad..
nampak org g KFC mekdi mcm nampak setan..
eh biarlah...duit, hak masing2...bukan dosa pun...
yg melalak acah terpaling palestine tu, ntah2 isap rokok, pakai iphone, layan produk2 amarika lain..
puihhh la bangsa2 sepsis ni...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-4-2024 09:33 AM | Show all posts
terpaling  jihad la konon
puak2 anak haram anjing yg terpaling jihad ni biasanya kaki dadah
tak kaki dadah mengangur jadi biawak idop
tak pon kaki pukul bini
tak pon duda tak bg nafkah anak bini

tak pon suka mencuri
solat pon tak
pastu berjuang la sgt dok boikot2

kebykkan lelaki la perangai gini
semua jahanam
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:37 AM | Show all posts
anggeriklatifah replied at 16-4-2024 01:33 AM
terpaling  jihad la konon
puak2 anak haram anjing yg terpaling jihad ni biasanya kaki dadah
tak kaki ...

dan jugak..spesis2 laki gini bau dier kepam...seluar jeans bau hapak..
badan bau rokok...
kaki porno
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2024 09:43 AM | Show all posts
ada masa pulak ko nak monitor org masuk restoran mana...kurang kerjaan ke apa...

yg nak boikot teruskn boikot..tapi bukan jadi hak korang pun nak gelar yg tak baik pada mereka yg x boikot hanya sbb tak sehaluan....

tapi hakak percaya je yg 5 org kena tahan tu mesti kaki rokok atau vape....yg tu mmg korang takkan boikot khennnnnnnn...........
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:44 AM | Show all posts
terus terang, iols masuk je mekdi bila fast food lain ayam dia dh abis mcm marrybrown dan teringin sgt nk mkn ayam mekdi/marrybrown
masuk jgk setabak bila teringin nak minum kopi walaupun mmg ada zus, richiamo, las coffee dll tp bila teringin air setabak, pegi la jgk setabak
tak pernah lg la kena hamun ke apa.. dan lg satu sb pekerja dorg pun melayu muslim.. fikir gitu jela

mana yg mmg nk boikot tu, teruskan cuma jgn la sampai membabikan menganjingkan org yg masuk dan beli
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak pernah boikot mekdi kepsi. Tapi dah boikot bazaar remdan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn la smpi tahap harass org.. boikot tak boikot bio la masing2 punya bahagian  
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 16-4-2024 09:24 AM
terpaling Palestine la sgt..
padahal kaki dadah...
bodoh puak2 gini...acah2 jihad..



Hahaha jihadddd sangatttt la kan. Ni Salah seorang contoh

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:12 AM | Show all posts
suspek bekerja sebagai kontraktor, jurujual, peniaga dan pekerja sebuah bank.
Yang pekerja bank tu boleh la hasta la vista.  

Agaknya, lepas teguk ketum kut derang ni.  Ada yg terpaling filistin punya bodoh cakap MCD ni keluaran/produk israel tu sebab kena boikot.  Iols baca pun alahai, tu sebb korang senang kena tipu dgn penunggang agama.




Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:13 AM | Show all posts
asfaz replied at 16-4-2024 02:11 AM
Hahaha jihadddd sangatttt la kan. Ni Salah seorang contoh

hahahahahaha...brengset jantan jihad mcm gini.puih
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 16-4-2024 09:44 AM
terus terang, iols masuk je mekdi bila fast food lain ayam dia dh abis mcm marrybrown dan teringin s ...

Sama la dgn ai. Tpi ai tak pernah post. And ai pilih restoran yg jauh dari laluan org. Dan mana2 manusia terpaling boikot smbil kutuk2 org yg makan Mcd/KFC ai block aje. Semak mata baca karangan acah2 tpi dlm masa sama menghina org lain.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2024 10:13 AM | Show all posts
lightheaded67 replied at 16-4-2024 10:11 AM
jgn la smpi tahap harass org.. boikot tak boikot bio la masing2 punya bahagian

Dah macam KKK pulak video tu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:15 AM | Show all posts
i baca kat fb yang kutuk kata punya banyak kedai buka nak jugak gi mekdi..
pastu ada yang kata raya ni mana ada kedai buka..
dia balas ada je kedai makan buka macam mamak..
nak je i balas real mamak tutup kedai masa raya..
kalau kau masuk kedai mamak buka tu, sah sah tu kelly ngaku mamak..

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 16-4-2024 10:13 AM
hahahahahaha...brengset jantan jihad mcm gini.puih

Makan Mcd KFC Haram. Tgk pompuan2  tak harammmmmm dlm group2 tu opkos la yg seksi meksi seglanya tersembul. jadahhh sangat kan .
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:18 AM | Show all posts
asfaz replied at 16-4-2024 10:11 AM
Hahaha jihadddd sangatttt la kan. Ni Salah seorang contoh

Yang the statement yg anjing tu pun kekonon from Bibi pun depa buat sendiri kan bukan from Bibi pun actually.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 10:19 AM | Show all posts
asfaz replied at 16-4-2024 10:13 AM
Sama la dgn ai. Tpi ai tak pernah post. And ai pilih restoran yg jauh dari laluan org. Dan mana2 m ...

yee mmg tak pernah post sb kita pun faham keadaan sekarang
iols pernah masuk setabak aman sentral, masatu menjajau cari kedai kopi lain dlm tu tp katanya takde, makanya dgn selamba kami masuk setabak.. ok je takde org kutuk kecam maki, takde pun mata2 menjeling cuma kami jela rasa serba tak kena
kt area tebrau pun sama, ok je masuk takde org tengking jeling
last pegi setabak mac lepas, claim kek birthday.. ada je org dlm tu (kaum lain la) dan semua takde rasa pelik tgk iols masuk

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 04:31 AM GMT+8 , Processed in 1.219205 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list