CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 11337|Reply: 23

[Tempatan] Mesej tak senonoh, biadap hantui penghantar barang

[Copy link]
Post time 18-4-2024 09:32 AM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Tidak bermaruah sampai terdesak mencari mangsa menggunakan platform penghantaran terkemuka. Itu trend terbaharu individu kemaruk seks yang menawarkan khidmat mereka kepada penghantar platform terbabit.

Sama ada ia sengaja dilakukan sekadar mencuba nasib mahupun dengan niat sebagai hiburan mahu 'scam' pesanan penghantaran barang, tindakan individu sebegini sangat biadab dan tidak bermoral berikutan platform itu digunakan untuk mereka yang mencari rezeki halal. Bagi penghantar mahu dikenali sebagai Ayus, 34, dia agak kecewa kerana pernah juga menerima tempahan pelik dari pelanggan gila seks seumpama itu.

Dia yang mengambil tempahan menggunakan kereta secara sambilan di sekitar ibu negara sejak enam bulan lalu berkata, isu ini menimbulkan persoalan sama ada aplikasi berkenaan selamat mahupun tidak.

"Memang sejak sebulan lalu, saya terima tempahan pelik-pelik. Tetapi selalunya kalau keluar pesanan pelik, saya akan slide (terima pesanan) dan tekan button report order(butang aduan pesanan).

Pemerhatian Harian Metro dalam satu di Facebook mendapati, beberapa penghantar berkongsi tangkap layar pesanan tidak senonoh diterima mereka sehingga isu itu hangat dibincangkan sesama mereka.

Menerusi beberapa mesej pesanan, individu berkenaan turut memberikan spesifik kriteria pelanggan sasaran seperti penghantar kacak, wanita saja atau tidak mahu berbadan gempal dan berusia.

Mengulas lanjut, Ayus berkata, isu berkenaan menimbulkan masalah kepada penghantar berikutan ada kalanya pesanan diterima tidak menyediakan maklumat terperinci tentang barangan atau pesanan yang perlu dihantar.

"Rasanya apabila ada isu macam ini, kami susah cari makan kerana dua-dua (penghantar wanita mahupun lelaki) pun tidak selamat.

"Saya harap penyedia platform lebih peka dari segi menapis pesanan dan tetapkan syarat supaya pelanggan lebih memperincikan barangan apa perlu dihantar," katanya.

Sementara itu, seorang penghantar wanita Nisa pula berkongsi pengalaman, dia nyaris menjadi mangsa manusia tidak bertanggungjawab, namun nasibnya baik apabila suami menemaninya.

"Pernah dapat macam ini (pesanan tidak senonoh) sudahlah tempatnya tersorok macam bangunan terbiar di Shah Alam.

"Masa itu suami yang bawa (pandu kereta), apabila sampai dia (pembuat pesanan) tanya kenapa bukan perempuan bawa dengan nada mengeluh.

"Pemandu (penghantar barangan) terutama wanita, hati-hatilah. Dapat tempat pelik, tak payah slide (terima pesanan) dan kalau slide cancel (batalkan) lagi bagus," katanya.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 10:35 AM | Show all posts
Org nak cari keje yg halal oi, kalau mcm tu baik dia pergi jadi gigolo ke pempuan lorong ke adoi lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:23 AM | Show all posts
hina nya sex offender tahap desperate mcm ni. adoilahhh... baik jual diri kat twitter je mcm hot daddy. org yg bayar ko nokkk...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:29 AM | Show all posts
Benda dah lama ada, cuma cara ja yang menurut peredaran zaman.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ban je lah pelanggan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:39 AM | Show all posts
Try accept job tu pastu serbu ramai2. Report kat apps, pulis, MCMC etc..Kasi ajar org2 sangap ni..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2024 11:41 AM | Show all posts
sila viral kan id tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg request need young rider with... tu nak apa? Sbb dia taknak pompan, chubby or old..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Thunderclouds at 18-4-2024 08:44 PM
Tinot7 replied at 18-4-2024 07:06 PM
Yg request need young rider with... tu nak apa? Sbb dia taknak pompan, chubby or old..


I presumed DICK
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
jijik la, gila seks pergi mampus la
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 06:37 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 18-4-2024 11:06 AM
Yg request need young rider with... tu nak apa? Sbb dia taknak pompan, chubby or old..

dia ada offer servis blowjob. rider kena bayar kat dia pulak.biasa yang buat macamni pondan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:28 AM | Show all posts
kalau dah gersang, kau download la apps e-curr, bukannya lalamove.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 18-4-2024 08:43 PM
I presumed DICK

Astaga.. nak cari fren wif benefit ka apa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 19-4-2024 06:37 AM
dia ada offer servis blowjob. rider kena bayar kat dia pulak.biasa yang buat macamni pondan.

Hok aloh.. rider nak wat duit.. bknnya kena scam mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 19-4-2024 07:28 AM
kalau dah gersang, kau download la apps e-curr, bukannya lalamove.

Apps e-curr ni amender? Mcm grindr ka?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sanggap cipetttt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2024 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 19-4-2024 07:28 AM
kalau dah gersang, kau download la apps e-curr, bukannya lalamove.

Kannn...bangsat betul, tak tahu pilih apps
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-4-2024 07:48 AM
Apps e-curr ni amender? Mcm grindr ka?

Mcm tinder, omi, bigo, wechat tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 20-4-2024 01:47 PM
Mcm tinder, omi, bigo, wechat tu kot

Iols omi, bigo dan wechat pun tak tau amender? Wechat ni mcm whatsapp, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 20-4-2024 02:46 PM
Iols omi, bigo dan wechat pun tak tau amender? Wechat ni mcm whatsapp, kan?

Wechat tu macam Grindr...uols tahu kan apps Grindr tu camne?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 01:16 AM GMT+8 , Processed in 1.825279 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list