CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 13258|Reply: 78

‘Jangan Ambil Hak Orang, Lagi-Lagi Bila Pakaian Tak Melambangkan Peribadi’ – Puteri Sarah

[Copy link]
Post time 19-4-2024 04:53 PM | Show all posts |Read mode




Pelakon Puteri Sarah memberi peringatan untuk berbuat baik dan tidak merampas hak milik orang lain.


Menerusi hantaran di Instagram Stories, Sarah meninggalkan pesanan untuk memperbanyakkan sedekah pada hari Jumaat yang mulia ini.


Bagaimanapun, kenyataan itu seperti ditujukan kepada seseorang.






"Salam Jumaat, semoga hari ini diberkati."


"Banyakkan sedekah hari ini ya. Jangan curi duit orang. Jangan ambil hak orang. Haram.


"Lagi-lagi bila pakaian tak melambangkan peribadi."






Dalam hantaran lain, Sarah turut menyindir orang yang menggunakan papan ‘whiteboard’ untuk mengira gaji.


"Whiteboard digunakan untuk tulis nota bukan untuk kira gaji.


"Gaji dan penjualan tu je akauntan. Orang bangang je kira gaji dekat whiteboard."


Sumber: Instagram/OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 04:58 PM | Show all posts
Dah kenapa, sape yg kira gaji kat whiteboard? Mengata org takpe, kena kat dia terus nak saman
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 04:59 PM | Show all posts
Begaduh dgn siapa lagi makjanda seko ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 04:59 PM | Show all posts
Begaduh dgn siapa lagi makjanda seko ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 05:31 PM | Show all posts
apo laei yg dibingitkan tu
bawak2 lah rileks sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Whiteboard dia, sukati dia la nak tulis apa. Nak tulis ABC pun lantak dia la.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-4-2024 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sindir ex staff lagi ka ni? Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sindir ex staff cum business partner kettew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bising bingit
PS, RR, FS, The Melvins, Janna Nick
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia kedekut bayar gaji staff kot. Tu pasal marah orang tulis kat whiteboard. Staff pulak kira gaji nak dapat akhir bulan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 07:27 PM | Show all posts
dia ni makin bitter, makin senang triggered

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]chandrahusin replied at 19-4-2024 06:36 PM
Yg bising bingit
PS, RR, FS, The Melvins, Janna Nick
[/quote

style org utaqha kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 19-4-2024 04:59 PM
Begaduh dgn siapa lagi makjanda seko ni?

Haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm kau la. Pakaian x melambangkan peribadi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia bising. Sbb dia bising pun kat org buat hal
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu PS Paling Saman.
Harini PS Paling Sindir.
Besok PS Paling SEMAK LA B4B111111
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebok bab pakaian org, ngko tu pakai tudung tp tunjuk tetek semedang yihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu makhluk tuhan yg cakap xserupa bikin mcm nuat brahim... kehkehkeh harktuihh
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakasotong2 at 20-4-2024 09:47 PM

Meols komen sini la ek. Td ada ternampak PS ni update pakai baju Nurita Harith warna maroon. Mata meols nampak huduhnya sheols pakai baju tu. Ketat tu dah satu hal la sebab nmpk agak melekap kt badan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dian la pantekkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 04:46 AM GMT+8 , Processed in 0.075175 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list