CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5283|Reply: 3

OKU Mental Boleh B'kerja Sbg Grab Driver dgn 1 Syarat

[Copy link]
Post time 21-4-2024 10:00 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum to all
I ada good news nak share, actually I dah mula keje as a Grab Driver since October tahun lepas alhmadulillah .So basicly org yg ada OKU mental boleh keje Grab dgn 1 syarat which is:

1) U need to have an official letter from your Psychiatrist yg mengesahkan

- u boleh drive dgn baik & drop off and pick up passengers

That's all!!

1 more thing I nak share as an OKU mental yea, mungkin ramai yg x tahu x semua yg boleh bekerja dgn baik or get employed. I will share some of my struggles later kalau u all nk bc la. But here is some info mungkin ramai yg x aware.

According to the research, 30 percent of people with ADHD are likely to have chronic unemployment issues and 24 percent of people collecting long-term disability meet the criteria for ADHD.

https://add.org/adda-helps-adhd-adults-work/


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-4-2024 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lupa nk share, lepas dah keje 3 bulan u all boleh apply for bantuan oku bekerja at JKM Pejabat Daerah Petaling dekat Shah Alam

Bulan lepas alhamdulillah i dpt rm450. Apply bulan Feb lewat skit walaupun start keje bulan Oktober bcause of my eczema i x dpt keje 1 month. Masa nk apply tu kena bwk statement/ slip gaji for 3 months.

Ok so i keje about 4 hours a day. Most people yg keje full time grab keje about 8 hours a day ni yg i tgk dekat youtube channel grab.

The thing is for me i mmg x boleh keje 8 hours, my brain setakat 4 jam je dah overwhelmed. Infact masa i keje my 1st job pun i just knew i x boleh buat 9 to 5 job

Apa2 pun yg penting dah keje

Jadi u all yg mungkin alami same situation mcm i jgn tggu yea terus jumpa Dr mana tau ada something with your brain

Sbb the sooner you get treatment the better
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Hari Raya Manja!

i just wanna say..u are awesome!!! u work hard for it. Moga Allah beri u rezeki melimpah ruah and..hati hati memandu ok.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2024 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by manjalara_01 at 8-5-2024 10:07 PM
adila39 replied at 24-4-2024 05:58 AM
Selamat Hari Raya Manja!

i just wanna say..u are awesome!!! u work hard for it. Moga Allah beri u r ...


Thanks a lot U

Just so u know, grab driver xde yg oku mental sbb yg oku mental semua masuk group oku fizikal

Ya at first i thought grab salah, every time i dpt passenger grab app akan send message pd passenger saying yg i ni oku fizikal

Bila i call them mintak betulkan, nope semua masuk 1 group sama. Imean kalau jujur message kata your driver is oku mental nnt mesti terus kena cancel

What 2 do

This our little secret ok?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 230695 Replies : 4175
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 16017 Replies : 40
‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak Boleh’ – Disindir Netizen Di TikTok, Syamimia Respon ‘Wah Cantik Bahasa’
dio5774‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak
Views : 18535 Replies : 114
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 32177 Replies : 172
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 50172 Replies : 87
Lagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata perempuan 24 tahun ke atas sudah dikategorikan sebagai Andartu
mojarean_XLagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata
Views : 12372 Replies : 2
HILANG kawan, sakit ke?
fahdramliHILANG kawan, sakit ke?
Views : 43935 Replies : 85
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28704 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35641 Replies : 35
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92354 Replies : 1008

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:48 PM GMT+8 , Processed in 0.058093 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list