CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Fazura hilang takut nak terima watak penyondol, terima pun alasan ‘penyondol tak sengaja’

  [Copy link]
Post time 29-4-2024 11:27 AM | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 29-4-2024 11:12 AM
Dalam J Revolusi 1 ..faz kan jd watak jahat muka siap berparut hahaha okey jgak .. lepas ni hope d ...

Mmg dlm citer tu muka dia obvious berdendam sungguh start dia mula jadi villain. Padahal sbenarnya dian tu overthinking je dia ingat adik ngan bapak angkat dia tu tak peduli kat dia. Ada isu rasa kurang kasih syg and terpinggir je. Best jugak buat lagi watak camtu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2024 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:24 AM
A'ah da rasa skali cukup la dia kata

Kita kat realiti ni byk sgt kes camni. Mmg realiti tap ...

Ada terbaca kat mana ntah. Racun rihana tu kisah 4 beradik angkat. Tapi ada 1 peristiwa terjadi, peristiwa prank. Macam 3 org kakak angkat tu kenakan rihana, sbb tu rihana berdendam.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:04 AM
Faz da mula terima realiti marriage bleh trjadi mcm2. Suami bleh diambil bila2 masa. Tapi faz cuku ...

Setiap orang pun memang kena terima realiti marriage boleh terjadi mcm2 chouls tapi kalau syg pada sebuah perkahwinan dan orang yg dikahwini memang x akan  terjadi curang dan dicurangi.btw aku rasa pajura memang x nak lakon watak ni tapi Erma yang pujuk dia.entah kenapa aku rasa dia sebenarnya deal dengan Erma watak lain.ingat tak masa kes zul soft pron yang heboh masa tu pajura ada meting dengan Erma kan dan cakap  dapat offer watak yang bagus tapi lepas kes zul tu terus senyap.aku rasa Erma ubah jalan cerita tu yang dapat skrip last minit so pajura buat je lah dh janji kan ambil offer Erma
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:27 AM
Mmg dlm citer tu muka dia obvious berdendam sungguh start dia mula jadi villain. Padahal sbenarnya ...

Kira keluar dari zon wajib watak baik je lah kan ..aku dlu sampai menyampah dgn Erra Fazira pasal benda ni lah asyik dia je watak suci ..org lain x bleh pegang watak suci kalau ada dia...bila lelama dia dh kuar zon watak suci dan tersakiti bru aku okey n suka dia ..dlam telemovie Korsakoff pun dia jadi watak jahat gak
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
eely_shana replied at 29-4-2024 11:28 AM
Ada terbaca kat mana ntah. Racun rihana tu kisah 4 beradik angkat. Tapi ada 1 peristiwa terjadi, p ...

Yg tu pun byk gak watak utama. Nnti jadi cam lelaki itu. Jadi caca marba jadinya bila byk watak. Tapi kalo 4 watak utama ni saling berkait citernya takpe lagi. Mcm lelaki itu watak2 utama ada kisah trsendiri smpai watak lain ada yg kene hold dulu. Kita pun bleh jadi brtukar mood bila tgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 29-4-2024 08:33 AM
Eleh mok cun tu.mcm la org x tau dia pernah sondol ex laki dari engkaulah jejaka idaman.lol

Patut lah ending laki dia d sondol juga kan .so kifarah itu benar lah gitu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-4-2024 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
I.K.A888990 replied at 29-4-2024 08:44 AM
pape pun kiah mmg tak suka imani..kalau betul syg laki tu & kau pulak rapat dgn bini ya buatlah cara ...

Harta sepencarian tu irmani xnk sebenarnya tapi sbb kan Qaidah malukan dia satu Malaysia org kampung sume bergosip dia balas dendam lah ..tgok ending dia pun xnk tp dia suruh sarinah yg mintak sbb sarinah lagi kesian idup menderita
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
nottyyuni replied at 29-4-2024 09:35 AM
Wahai kaum wanita, biarlah dlm diri kt ada sedikit tanggungjawab utk memikul kesalahan dlm suatu hub ...

Aku setuju weh dgn statement ko ni... Tanpa lelaki pun bukan hidup berakhir..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2024 11:41 AM | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:35 AM
Yg tu pun byk gak watak utama. Nnti jadi cam lelaki itu. Jadi caca marba jadinya bila byk watak. T ...

ekceli bagi aku watak watak dan isu dlm Lelaki Itu dah okay

cuma airtime jer yg berat pada sya n khai buat ramai menyampah

patut erma pendekkan bagi dua tiga episod saja cukup utk tunjuk isu sya khai, bukan sampai seminggu lebih

cukup keseluruhan drama 23 episod gitu

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Addrianna replied at 29-4-2024 11:30 AM
Setiap orang pun memang kena terima realiti marriage boleh terjadi mcm2 chouls tapi kalau syg pada ...

Yela bila sedar realiti marriage ni tak dinafikan jadi takut jugak wpun mulut kata bersedia sebarang kemungkinan. Kalo ikut prasaan cinta je mmg kita tak nk pikir lngsung psl realiti yg mcm2 bleh jadi. tp hakikatnya realiti kene hadap byk bnda bleh jadi

Btol kn tahun 2022 mmg spatutnya faz ada brlakon citer erma kn. Masa tu dia smangat ye and dia terima pun sbb watak tu yg dia tunggu.. obviously bukan imani. Kalo in the first place faz tau watak imani tu camne rasanya dia consider utk tolak. Tapi btol la kot ni sbb janji. Sbenarnya masa faz free hair lagi (da kawin) dia da jmpe erma sbb ada dpt offer. Pun senyap gak. Mmg da lama ada janji nk berlakon ngan erma. Tapi tula imani ni and lain2 watak jugak nmpk direndahkan martabat msing2. Cukup la faz watak camni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 29-4-2024 11:34 AM
Kira keluar dari zon wajib watak baik je lah kan ..aku dlu sampai menyampah dgn Erra Fazira pasal  ...

Ratu bila da pkai tudung baru nmpk dia bwk pelbagai watak trmasuk la watak jahat2 skit. Btol la masa muda dulu suci semedang wataknya and sntiasa traniaya.   Yg ada warna skit watak dlm janji diana tu. Nk bagi pelakon tu nmpk versatile mmg sume watak kene try. Baik, jahat, teraniaya, kelakar.. sume watak ni kalo bleh dibawak mmg versatile la.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:41 AM
Yela bila sedar realiti marriage ni tak dinafikan jadi takut jugak wpun mulut kata bersedia sebara ...

Ramai kawan kakak, muda2 dah kehilangan suami atau isteri, dijemput Ilahi...syukur ada anak boleh teman..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:49 AM | Show all posts
Addrianna replied at 29-4-2024 11:30 AM
Setiap orang pun memang kena terima realiti marriage boleh terjadi mcm2 chouls tapi kalau syg pada ...

aku plak suka Faz accept watak out of the box mcm Imani

yg kutuk pun sbb watak Imani, kecuali benaks yg sejak azali benak so tak payah ambil kira lah

kalau Faz jadi Sarinah aku rasa watak tu bosan sebenarnya. Asyik redha kena tinggal  dan berduka bila Khai dan sya sumbang mahram

watak Qaida plak aku rasa Sarimah dah bawa dgn jayanya. Takkan Faz dah bertudung nak senggol senggolan dgn anak ikan dan clubbing

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 29-4-2024 11:41 AM
ekceli bagi aku watak watak dan isu dlm Lelaki Itu dah okay

cuma airtime jer yg berat pada sya n  ...

Kisah syakhai tu org pnye muak smpai request watak dimatikan. Sungguh mmg sya dimatikan   mmg terlalu drag meleret entah pape psl dua bradik sumbang mahram tu. Tnjuk sya tu jadi gila saje da bape episod. Bosan tul!

Sbenarnya mcm watak imani tu, patut skrip dia kene tnjuk part yg dia ada rasa menyesal skit sbb kawin ngan laki org senyap2. Apetah lagi laki someone yg da byk tolong dia. Ptutnya kene sentuh skit bab imani sedar apa yg jadi kat dia tu adalah kifarah. Contohnya situasi dia dimalukan qaidah tu bleh je imani ambik sbagai kifarah dia yg da tikam blakang org yg sgt percayakan dia. Ini dak. Ditunjuk plak imani tu besar kepala nk balas dendam sakit hati dimalukan. Kalo ikut realiti, apa yg qaidah buat tu mmg diidamkan oleh isteri2 pertama

Or at least buat la part imani tesedar mirza tu bukan laki yg baik lepas tgk satu persatu jadi especially apa yg jadi kat sarinah. Ni da jmpe sarinah bleh plak dua2 tu mengagungkan lagi si mirza musibat tu. Hangin btol ngan skrip erma ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 29-4-2024 11:11 AM
Hope malam ni xde scene Mirza bangun dari kuburan lah ye


Enth2 plot twist ni smua mimpi mirza je... bila dia sedar dri mimpi dia pun brterus terang dgn qaida psl imani pstu cri blik sarina yg dh lama dia abaikan
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Geeayden replied at 29-4-2024 11:48 AM
Ramai kawan kakak, muda2 dah kehilangan suami atau isteri, dijemput Ilahi...syukur ada anak boleh  ...

Kita slalu dgr org kata, suami ni kalo tak diambik Tuhan, bleh jadi diambik org. Mksud sbenar suami mmg pinjaman je kat dunia ni.

Tapi mcm bcl yg suami diambik Tuhan, dia lagi rela plak kalo arwah asyraf selingkuh and pi kat pompuan lain. At least dia msih nmpk muka asyraf katanya. Entah la. Mmg hilang pasangan sbb kematian tu menyakitkan. Tapi kalo pasangan tu selingkuh pun bleh jadi lebih menyakitkan. Kita "hilang" dia tapi dia diambik org.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2024 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka cite yg ada setup background yg cntik... lg2 cite brlatarblkgkan musim winter musim bunga...pstu buat love story aaa gitu..klu tgk cite cinta iols selek, hero n heroin kena herlok bru iols tgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:56 AM
Kita slalu dgr org kata, suami ni kalo tak diambik Tuhan, bleh jadi diambik org. Mksud sbenar suam ...

I pulak jadi x setuju dgn stetmen bcl tu. Kalau diambil Tuhan, kita blh ajar hati kita semua org akan tinggalkan juga dunia ni. Blh ajar anak2 supaya redha ayah dah dijemput Illahi. Bila di ambil org ni, lebih pd sakit hati, meroyan merempan n tu lah yg terjadi pada qaidah. Moga yg baik2 aje dan berkekalan buat semua rumahtangga yg masih bahagia dan utuh buat hari ini hingga selamanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 12:03 PM | Show all posts
Realpeople17 replied at 29-4-2024 11:52 AM
Kisah syakhai tu org pnye muak smpai request watak dimatikan. Sungguh mmg sya dimatikan   mmg ...

aku anggap watak penyondol tak akan suci
ramai yg akan tuntut harta sebanyak yg boleh. Mcm kes ni Marsa kecik lagi, mesti nak guna bnyk duit besarkan Marsa

Kalau nak sucikan Imani, patut dia tak stop Qaida dari claim harta sepencarian.  Sebab Imani dah ada hak dalam faraid, harta sepencarian lebih pada hak Qaida yg mengkayakan Mirza dan usia perkahwinan 23 tahun. Berbanding dgn Imani yg hanya setahun


Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2024 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Hoshhi at 29-4-2024 12:22 PM
Incanto replied at 29-4-2024 12:03 PM
aku anggap watak penyondol tak akan suci
ramai yg akan tuntut harta sebanyak yg boleh. Mcm kes ni  ...


Klu mirza x mati pun nti lama2 imani akan mmberontak sbb dia akan rs dia bini yg x diiktiraf n x dpt layanan sme rata dri mirza... nti trcetusnya "pilih sy atau qaida" or nti imani sndiri akan prgi kat qaida n brterus trg psl perkahwinan dia dgn Mirza...dlm kes ni iols rs imani yg akan kena cerai, mirza takut kehilangan pangkat n harta dia...sarina pun dia main tinggal gitu je wpun dia syg sarina tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 198320 Replies : 3588
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20136 Replies : 320
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38596 Replies : 309
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 32779 Replies : 89
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 27176 Replies : 48
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35163 Replies : 25
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 29325 Replies : 104
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92018 Replies : 834
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84089 Replies : 3752
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 260648 Replies : 299

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.226647 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list