Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21447
View
63
Reply

Pinggan Mangkuk Lama

[Copy link]

Author: cmf_bbdd       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2011 08:11 AM | Show all posts
wah nassir ko kenal mrsnor? pernah jumpa ker?
cmf_bbdd Post at 21-4-2011 14:53


memang kami kenal pun...kenal ikut blog..kemudian nassir dtg KB ...dtg rumah dan sama2 hunting ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 08:13 AM | Show all posts
mok nik @mrsnor ...aku selalu skodeng blog ko sejak kal ipertama aku search senjata lama ...terj ...
cmf_bbdd Post at 21-4-2011 14:52

terimakasih selalu masuk blog budu moknik
alahaii koleksi murah2 aje...mahal2 tak mampu nak beli ler sebab kita nie collector miskin aje
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 08:15 AM | Show all posts
salam...
sy collect gak pinggan mangkuk lama (pml) ni..
adalah dlm setahun macam tu..
mostly beli ...
Swift Post at 18-4-2011 11:32

w/salam swift
teruja sungguh bila baca koleksi swift ... care to sharing here? ada blog ker ...boleh moknik jamu mata... moknik juga peminat meakin ..
semalam hunting dpt pinggan meakin rosa cindralela 6 biji dan mangkuk meaki rosa 6 biji
teko sunshine ada tak??
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 03:01 PM | Show all posts
insyaAllah kak nor saya carikan teko sunshine serta tureen sunshine dan jade tu

dah lama tak folo blog2 pml ni,dah ramai collector sekarang ni tak macam dulu2:p
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2011 08:59 AM | Show all posts
dah lama tak tepek gambo kat cari ni...tak ingat sgt camner cara nya..
nak kena blajar balik sat nooo...
dah ingat nnti, akk tepek gambo2 pml akk...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:47 AM | Show all posts
thread best tp x gmbr...kurenggg sket best nye...collectors plz tepek gmbr...nk cuci mata n nak gk tau bunga kangkung tu mcmn? bunga kuning tu yg mcmn?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:58 AM | Show all posts
Hi semua....
Star baru je jenguk2 thread ni....
Klau sesapa berminat ngan PML ni...
cuba jenguk2 kat pasar pagi stadium shah alam....
kat situ byk gak org jual PML ni...
kat rumah makcik Star pun byk....
Tp seganlah nk tanya dia nk jual ke tak....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 01:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by Swift at 4-5-2011 14:01

wokeh..ni for a start..jeng..jeng..tah jadik ke tidak ni..hehe..



ni platter JnG Meakin Sunshine..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 01:50 PM | Show all posts
dapat gak tepek gambar..
nanti akk letak lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 01:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by Swift at 4-5-2011 14:02

ni tureen dia...

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 01:55 PM | Show all posts
Post Last Edit by Swift at 4-5-2011 13:59

antara koleksi sunshine (bunga yg sama, lupa plak apa nama bunga dia ni)..



gambar koleksi sunshine yg polos (kosong, takde bunga) kena carik dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:11 PM | Show all posts
Reply 26# lindasam

bunga kangkung yg macam ni...very de popular zaman dulu-dulu ni..tiap rumah mesti ada...

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:44 PM | Show all posts
ala tringt pngan mangkuk arwah tok dlu..ntah mane dah pgi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:48 PM | Show all posts
Reply 31# Swift

wowwww cantikkk....kalau nak jual kasi tahu lerrr
tp mok nik nak cari tureen sunshine yg kosong polos tak nak yg berbunga ...
yang berbunga akak ada juga sunshinenya ....

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:50 PM | Show all posts
ini sebahagian dari koleksi bunga kangkung yg ada
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:56 PM | Show all posts
koleksi j & g sunshine...sedang mencari tureen kosong sunshine dan tekonya..kawan2 kalau ada nak nak jual hubungi moknik iyerr
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 04:39 PM | Show all posts
koleksi j & g sunshine...sedang mencari tureen kosong sunshine dan tekonya..kawan2 kalau ada nak nak ...
mok_nik Post at 4-5-2011 22:56




mok_nik ni saya mcm kenal je.hehehe
pernah beli a few items ngan mok_nik 
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 05:32 PM | Show all posts
Reply  lindasam

bunga kangkung yg macam ni...very de popular zaman dulu-dulu ni..tiap rumah mest ...
Swift Post at 4-5-2011 14:11



    saya ada byk kolekspi pinggan corak ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 06:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by kurung.biru at 21-5-2011 18:21

ini antara my koleksi, tak da la byk dibandingkan dgn otai2 PML mcm mok_nik

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2011 12:55 PM | Show all posts
mok_nik ni saya mcm kenal je.hehehe
pernah beli a few items ngan mok_nik 
kurung.biru Post at 21-5-2011 16:39

siapa iyerrr???
beri ler link blog...boleh nak cuci mata
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096757s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list