Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21507
View
63
Reply

Pinggan Mangkuk Lama

[Copy link]

Author: cmf_bbdd       Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2011 12:56 PM | Show all posts
ini antara my koleksi, tak da la byk dibandingkan dgn otai2 PML mcm mok_nik
kurung.biru Post at 21-5-2011 18:19


fuyoooooooooooooo tolonggg nak teko tuuu
cawan tu dah serupa moknik punya
kalau nak jual kasi tahu iyerr ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2011 03:21 PM | Show all posts
fuyoooooooooooooo tolonggg nak teko tuuu
cawan tu dah serupa moknik punya
kalau nak jual kasi  ...
mok_nik Post at 22-5-2011 12:56




lom jumpa lagi ke teko sunshine polos moknik?
baru2 ni saya ada borak ngan otai pml ni
kak fozi (blog dia mamaheritage)..kenal tak?
saya ada tanya kat dia, kot2 dia ada lagi teko kuning ni..
kata dia mungkin ada lagi (byk tersorok tu harta karun dia...hehe..kena korek-korek)..
gi lah moknik tanya dia...nombor henfon dia ada kat blog dia tu..
90% of my pml, i beli dari dia...   
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 04:48 PM | Show all posts
kat rumah ada beberapa pinggan ''bunga kangkung'' dan bunga ros.koleksi tahun 50an,60an dan 70an.semua made in china.sesungguhnya tembikar buatan dulu2 baik kualitinya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 06:21 PM | Show all posts
kat rumah ada beberapa pinggan ''bunga kangkung'' dan bunga ros.koleksi tahun 50an,60an dan 70an.sem ...
cmf_Uranus Post at 25-5-2011 16:48



    sangat tebal
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 06:30 PM | Show all posts
Reply  lindasam

bunga kangkung yg macam ni...very de popular zaman dulu-dulu ni..tiap rumah mest ...
Swift Post at 4-5-2011 14:11
sangat cantik.!!!


saya ada satu mangkuk nasi..bunga biru..


p/s - ada masa saya ambik gambar dan kongsi disini..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 06:32 PM | Show all posts
sangat tebal
EBoutique Post at 25-5-2011 18:21


padat,warna susah nak pudar...
ada juga yang gubah pinggan/mangkuk masuk dalam frame dan sangkut di dinding...menarik juga..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 06:41 PM | Show all posts
ya memang betul.. kalau cawan kopi tu memang tebal sgt..
saya ada cawan kopi tapi saiz yg kecil..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 12:42 PM | Show all posts
sekitar awal 80an adik yang masih kecil selalu minum susu Dumex..
waktu ini ada kempen kumpul kupon susu yang ada dalam tin,cukup jumlah boleh tukarkan dengan pinggan.masih ada satu pinggan Dumex warna putih di rumah...
juga baik kualiti tembikarnya dan berat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 01:01 PM | Show all posts
saya ada teko panjang tapi tak penah guna.. simpan dalam lemari
bila saya bawak ke KL (umah saya) tgk dalam ada telo cicak

langsung x jadi guna
buat hiasan je kut.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 12:31 PM | Show all posts
kalau rajin boleh try cari ka Amcorp Mall setiap sabtu & ahad, ada flea market kat situ, mmg ada jual pinggan mangkuk lama ni ;)
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:31 PM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 21-7-2011 16:38

Salam.....wahhh bestnyer thread ni....register kat cari ni pun sbb nk kenal2 dgn otai pengumpul PML mcm moknik hehehe....selalu jadi silent reader jer.....saya pun kumpul gak PML ni..tapi bunga kangkung jela...saya ni pengumpul miskin hehehe...mlkm la duit dari asben...so ada lebih2 leh la beli kalau tak cuci mata jela waaaaa cuci mata pun sakit mata tau
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:37 PM | Show all posts
cmne ye nk masuk gmbr dalam ni....mklm la ambil galah tolong jolok kan hahahha *- matila kene lahar xde kene mengena* cabutttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 05:09 PM | Show all posts
*- matila kene lahar xde kene mengena* cabutttttttttttttt


kah5....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 03:32 PM | Show all posts
Reply 49# EBoutique


    kalau nk jual bgatau ekk hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 07:54 AM | Show all posts
Di rumah mak saya banyak pinggan2 lama suka saya tengok...kebanyakannya pyrex dan duralex yang berat semacam jer...hahahahmama tidak mau jual bila abah cuba sajes ngan mama...tentula mama and saya menentang abiss...hahah bila kenduri dan hari raya kami akan keluarkan pinggan mangkuk lama, oh ya satu lagi itu tempat biskut raya yang plastik warna hijau bentuk segi empat sama... bila kawan lama mama dan abah datang  (Datuk-wakil rakyat...psst ni orang memang marah kalau kami tak jemput dia datang rumah ,...tapi kalau tak jemput pun dia telefon datang juga hahhah kawan lama katakan) mesti dia puji sebab mama pandai jaga barang2 lama...

Datuk ni suka betul duduk kat beranda sebab beranda  kat rumah mama mengadap Gunung Kinabalu... hehehe
abah juga masih simpan majalah2 lama macam URTV, Asian Week, Dian, Mastika dan macam2 lagi.. dia juga masih simpan ini piring hitam...hahaha anak saya cakap CD giant..dengan pemain dia sekali... duit syiling lama pun ada paling lama tahun 1802 ada gambar Raja Brooke... setem lama pun abah masih simpan barangan tembaga seperti tepak sirih ada juga tapi yang itu memang turun temurun punya,,,hehehe

Alamak! melalut pula cerita saya kuar tajuk lagi tuh hahaha sori sori yerr...
takut kana marah..wa chau dulu la nak kerja dulu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 06:02 AM | Show all posts
maaf sy naikkan thread lama.

Saje nk show off 1 koleksi sy..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 06:06 AM | Show all posts
[img][/img]
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2012 10:43 AM | Show all posts
[/img]
melaura Post at 23-5-2012 06:06



   
Cantek. Syg nk pkai ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2012 04:08 AM | Show all posts
x do gmbr ke???
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2014 04:03 PM | Show all posts
Bestnya .....
Takdak lagi ke yg nak upload PML...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081082s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list