CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2024] Lovely Runner - Kim Hye Yoon, Byeon Woo Seok

  [Copy link]
 Author| Post time 4-5-2024 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 10:47 AM
Masa awal2 tu ada yg berkempen stop tayangan ..sbb sama dgn real life idol yg suicide. Tp takkan s ...

Knetz ni cepat sgt jump to conclusion…asal ada persamaan sikit terus terlompat2 suruh cancel…mana ada sama pun dgn idol yg commit suicide tu…

Time travel among my favourite genre…kalau genre time travel memang iols akan tgk kalau ada masa…

Yup rugi siapa tak tgk citer ni…best kot…tak tau apalah magic diorg letak iols dah jadi mcm budak2 baru terjebak dgn kdrama…sibuk baca komen2 & cari video2 interview derang…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2024 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 4-5-2024 02:45 PM
honeybee1802 replied at 4-5-2024 10:58 AM
Ptt le..flower of evil tu best gak..n shoot dia pun cantik..
Agak2 nanti next timeline member dia  ...


I kan risau kata2 kawan dia ni mcm premonition utk imsol n sunjae. Sbb kan imsol berusaha timetravel utk tukar fate kaki dia n kematian sunjae. Nobody knows their future baik ke buruk dr yg sedia ada.
Cuma skrg i bersangka baik je la mmg fokus cerita ni time travel utk selamatkan kaki imsol n sunjae dr kena bunuh. A better future.

Cuma fungsi taesong utk apa tak tau lg. Tp kat current time dia pun ada keluar kejap depan rumah sol.

Shibal 1 pembunuh sunjae most prob taxi driver tu.

Shibal 2 taesung mungkin jd love rival sunjae.

Sbb imsol memori mcm ada dual personaliti. Kejap jd imsol yg x suka sunjae tp suka kat taesung. Kejap jd imsol yg time travel fangirling n now lover sunjae. So blh bygkan taesung mesti tau ada masa imsol tukar personaliti. What if those time imsol balik ke masa muda.... dia masih dgn taesung? Lama tu 15 thn.

Next imsol balik ke year 2009.. time kat kolej or uni kan. Tgk dia masih dgn taesung ke tak.

Jgn taesung plak yg bunuh sunjae sbb jeles. Huhuhu la

Or maybe imsol break dgn taesung ms high school lg?? Eh terlebih pikir plak haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Best k drama ever honestly ❤❤❤
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2024 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 02:41 PM
I kan risau kata2 kawan dia ni mcm premonition utk imsol n sunjae. Sbb kan imsol berusaha timetrav ...

I don’t think Sol still dgn Tae Sung in the original timeline…maybe dah break up masa high school ataupun lepas accident tu…sebab lepas accident tu kan mcm Sol dah putus asa…until dia terima call dari Sun Jae masa eclipse punya radio interview…
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-5-2024 03:06 PM
I don’t think Sol still dgn Tae Sung in the original timeline…maybe dah break up masa high schoo ...

Ha ye. Original timeline imsol berwheelchair tu rasanya takde dah dgn taesung kan sbb dia dok fangirling sunjae je n bff dia pun single. Betulla kot dah break ms high school.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Fionathecousin replied at 4-5-2024 03:00 PM
Best k drama ever honestly ❤❤❤

Kannnnn... hehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 4-5-2024 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni iols punya teori…

Ada 3 benda yg consistent & tak berubah before and after Sol time travel :
1) Sun Jae selamatkan Sol masa accident tu
2) Sun Jae jumpa Sol lepas concert dia in present time
3) Sol punya phone terjatuh lepas someone terlanggar dia masa dia tunggu concert start

Iols punya speku, Sun Jae memang kena bunuh even in the original timeline sebab dia tolong selamatkan Sol…and the killer asalnya nak bunuh Sol tapi tak berjaya sebab ada Sun Jae…so since misi dia tak berjaya & dia kena penjara, dia nak abiskan misi dia nak bunuh both Sol & Sun Jae lepas kuar penjara…dia somehow tau Sun Jae ada jumpa Sol lepas abis konsert (maybe dia stalk Sol), so dia bunuh Sun Jae dulu…iols tak tolak kemungkinan Sol will be next sebab serial killer always come back to his prey…
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 03:13 PM
Ha ye. Original timeline imsol berwheelchair tu rasanya takde dah dgn taesung kan sbb dia dok fang ...

Iols plak rs dia mmg putus dgn tae sung sbb tae sung kena tendang sekolah ke dia sendiri yg berenti in original timeline...
But in new timeline sbb tae sung dah kena tazkirah dgn sol 34...kot dia ada kesedaran teruskan belajar...kot mana tau dia plak jd polis...ada 1 teori berlegar kt net...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-5-2024 06:09 PM | Show all posts
Aik...studio dragon pun nak tumpang populariti citer ni...
Citer ni bawah production CJ ENM...
iols tak tau sama ada 2 company ni ada kena-mengena ke tak...
  

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-5-2024 06:09 PM
Aik...studio dragon pun nak tumpang populariti citer ni...
Citer ni bawah production CJ ENM...
iols  ...

Maybe admin studio dragon pun ngefan imsol x sunjae haha. Who can resist??

I td tak sesabar tunggu guest balik sbb i nak jalan2 kat insta ... down into the rabit hole of lovely runner fandom haha. Dah lama tak feel this giddy over a kdrama.

Thank god byk gila clips n edit n hilarious comments. Bolehlah buat leka2 nak tunggu monday.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-5-2024 03:45 PM
Iols plak rs dia mmg putus dgn tae sung sbb tae sung kena tendang sekolah ke dia sendiri yg berent ...

Maybe. I pun dah lupa sbb episod awal2 sol tau dia deliquint n quit school. I think ada mentioned sol 34 also wonder apsal sol19 suka kat taesung kan. So maybe mmg dah history la love story derang. But since taesung muncul balik so ada la kot plot twist somewhere mcm u ckp or something else.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 06:21 PM
Maybe admin studio dragon pun ngefan imsol x sunjae haha. Who can resist??

I td tak sesabar tung ...

Masing2 dah tersunjae2...tersol2 menanti isnin agaknya...haha...biasanya isnin monday blues...but for these few weeks tidak lg ...lebih kurang mcm ni la...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni ada keluar video klip baru...tp takde translation lagi..yg iols leh tangkap...tae sung je...yg vide kt tepi convinience store dgn basikal...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-5-2024 03:27 PM
Ni iols punya teori…

Ada 3 benda yg consistent & tak berubah before and after Sol time travel :

Yes possible yg original timeline sunjae pun mati kena bunuh bukan suicide.

The taxi driver tu in both timeline kena tangkap kan n released masa dekat2 time nak concert tu. So maybe nak balas dendam lps bebas tu n follow sol. Both timeline lepas concert yg langgar sampai phone sol jatuh tu dia kan? I susah sikit nak repeat tgk scene tu sbb kat L*klok byk iklan huhu. Jenuh.







Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 06:41 PM | Show all posts
Ni ada lg clue.. nenek masih igt sol in timeline yg ori.
  




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2024 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols nmpk someone post gambar ni kat X...so nanti akan ada scene yg Sun Jae, Tae Sung & the killer in 1 frame...
adakah Tae Sung akan mainkan apa2 peranan kali ni dlm time travel Sol yg ke-3?
kalau tgk dlm mydramalist, watak Tae Sung ni main role tapi so far tak byk pun scene dia...
so iols rasa epi 9-16, kita akan nmpk lagi byk scene Tae Sung...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2024 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
studio dragon tu apa? agensi hye yoon yg baru kot.

suka nya lagu run run run
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 02:41 PM
I kan risau kata2 kawan dia ni mcm premonition utk imsol n sunjae. Sbb kan imsol berusaha timetrav ...

Shibal no 3 ialah peminat sun jae yg bakal jd batu penghalang hubungan derang...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2024 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 4-5-2024 02:41 PM
I kan risau kata2 kawan dia ni mcm premonition utk imsol n sunjae. Sbb kan imsol berusaha timetrav ...

And iols terigt jg kata abang dia time tgk baby baru tu...like dia kata awat la hang tak teruskan dgn sunjae...boleh anak2 dia numpang sekaki...
Waiting patiently for mondayyyy....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 4-5-2024 08:37 PM
studio dragon tu apa? agensi hye yoon yg baru kot.

suka nya lagu run run run

Studio Dragon tu production house yg byk hasilkan drama best2 & big budget mcm CLOY, Arthdal Chronicles, 2521, QoT & byk lagi…

Anyway dah cek kat wiki Studio Dragon ni subsidiary kpd CJ ENM…no wonder ikut promote citer ni sekali…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 12:54 AM GMT+8 , Processed in 1.395703 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list