CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: antikorok

[Tempatan] KEMAS KINI: Faisal Halim mula berjalan, mahu balik. Faisal selamat jalani pembedahan ketiga. Faisal alami lecur tahap empat. KES: Faisal Halim cedera disimbah cecair dipercayai asid.

  [Copy link]
Post time 9-5-2024 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 9-5-2024 10:09 AM
Didik anak itu bahawa in any pertandingan ada yg kalah ada yg menang...itu lumrah....bila menang s ...

Ada yg tersirat di balik kenyataan tu. yg faham je la faham
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2024 12:21 PM | Show all posts
green~tea replied at 8-5-2024 06:17 PM
Eleh... whistle-blower plak kena cari sampai lubang cacing
"Jadi, kita mahu kesan dia untuk melihat maklumat apa yang dia ada boleh membantu siasatan. Mana-mana individu yang mempunyai apa-apa maklumat berkaitan boleh tampil bukan mengeluarkan kenyataan sehingga boleh menjejaskan siasatan,” katanya seperti yang dilaporkan Buletin TV3 pada Rabu.


utk bantu siasatan
bg info ke polis
die pun kena la jgk disiasat
ape background, kaitan semua
klu xde ape2 yg mencurigakan tak yah takut
klu risau keselamatan diri mana lah tau pihak yg terlibat akn apa2kan die sbb blow up the case
anonymous je kt polis


tapi tu lah
membuka 1 lembaran akan konspirasi besar behind all of this
klu betul spt yg dinyatakan dlm ig heols (moga masih dlm keadaan 1 piece)

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 02:18 PM | Show all posts
iols lg berminat siapa pelakunya, sbb apa, atas arahan siapa jeng3
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde gossip ka org berhampiran, kereta blkg, security
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih tak tahu ke siapa yang simbah?

Kesian betul mangsa.

Apa nak jadi dgn Malaysia...macam tak takut pada undang2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 9-5-2024 12:21 PM
utk bantu siasatan
bg info ke polis
die pun kena la jgk disiasat

Adoi tengokkan sapa dia nak whistle blow tu lebih probable heols bakalan lenyappppppp ... sapa nomor 1 skang kat mesia...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-5-2024 04:46 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-5-2024 04:32 PM
Adoi tengokkan sapa dia nak whistle blow tu lebih probable heols bakalan lenyappppppp ... sapa nom ...

somehow mengingatkan kpd kes letup org tu
smpi skrg belum ada bukti konkrit mastermindnya siapa


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kat tele ES cakap bodigad tiem.jamaika kena kutip kes FH

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-5-2024 05:11 PM | Show all posts
Faisal Halim jalani pembedahan ketiga petang ini


Oleh
MUHAMMAD ZAKWAN NAZARALY


09 Mei 2024 01:27pm





Faisal Halim




PEMAIN Selangor FC, Faisal Halim akan menjalani proses pembedahan ketiga petang ini selepas kejayaan pembedahan pertama dan kedua.


Ahli Lembaga Pengarah Selangor FC, Datuk Seri Shahril Mokhtar berkata, doa seluruh rakyat Malaysia terus ditagih memastikan proses rawatan Faisal berjaya.


"Petang ini (pembedahan ketiga)," katanya kepada Sukan Sinar.


Sebelum ini, Faisal sudah mengharungi dua pembedahan untuk merawat luka lecuran tahap empat selepas disimbah asid dalam kejadian di sebuah pusat membeli belah pada Ahad.


Shahril berkata, Faisal juga semakin pulih dan mengharapkan keadaan pemain itu bertambah baik selepas selesai pembedahan ketiga.


"Mulai hari ini juga prosedur lawatan akan dipertingkatkan dengan mengehadkan pelawat.


"Macam Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh katakan (semalam), dah boleh (Faisal) main mata. Jadi dah semakin pulih," katanya.


https://www.sinarharian.com.my/a ... n-ketiga-petang-ini

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2024 05:14 PM | Show all posts
Bapa Faisal harap penyimbah asid, perancang diberi petunjuk, hidayah

Firdaus Hashim
firdaushashim@hmetro.com.my



MAJLIS bacaan Yasin untuk kesembuhan Faisal berlangsung di Pulau Pinang malam semalam.


Kuala Lumpur: Bapa kepada bintang bola sepak negara, Faisal Halim iaitu Halim Saad memohon agar Allah memberikan petunjuk kepada pesalah dan perancang yang menyerang anaknya dengan menyimbah asid Ahad lalu.

Jelas Halim, dia reda dengan ujian menimpa Faisal yang sedang bertarung nyawa akibat tindakan jenayah oleh pihak tidak dikenali itu.


Katanya lagi, Faisal atau Mickey tidak pernah bermusuh dengan sesiapa malah sifat periang dan suka berjenaka ketika bersama rakan atau sesiapa sahaja adalah perangai sebenar anaknya itu yang disukai ramai orang.

"Saya berserah...saya reda, mungkin ada hikmah disebaliknya walaupun orang anggap ini sebagai kifarah dia (Faisal), saya terima, saya redha.


https://www.hmetro.com.my/utama/ ... ri-petunjuk-hidayah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-5-2024 04:32 PM
Adoi tengokkan sapa dia nak whistle blow tu lebih probable heols bakalan lenyappppppp ... sapa nom ...

Confirm ke org tu sis
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 08:59 PM | Show all posts
monreyes replied at 8-5-2024 05:00 AM
zaman 90an dulu ramai pemain bola kena buang negeri sebab match fixing kan..so adakah faisal ni x ma ...

Waaa fikir camtu jugak...beliau takmo nak sekongkol dgn bookie...taknk wang haram, tu pasal kena curah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 9-5-2024 08:50 PM
Confirm ke org tu sis

Aiols baca kat IG tu lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 9-5-2024 05:05 PM
kat tele ES cakap bodigad tiem.jamaika kena kutip kes FH

Kenapa dari awal hatiku berdetik bersusur hingga jamaika sana
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 09:42 PM | Show all posts
antikorok replied at 7-5-2024 01:51 PM
Suspek pertama bukan pelaku simbah asid Faisal Halim

Muhaamad Hafis Nawawi

"Suspek pertama yang ditahan itu tiada kaitan dengan kes ini dan akan dibebaskan (selepas reman tamat).

"Namun dia akan ditahan semula kerana ujian saringan air kencing ke atasnya mendapati dia positif dadah,"




Apsal aku rasa macam too kelakar to be a coincidence. Punya lah banyak nombor palsu yang penjenayah ni boleh tiru dan tipu, nombor mat pet juga yang dia pilih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2024 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Motif apa? Dengki? Dendam? Saja suka-suka? Keji betul yang main simbah asid ni... semoga mati kena langgar treler
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2024 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde footage cctv kerr? Kt pusat beli belah bkn pasar mlm kot......Sdg kan mat motor baling bom petrol pusat hiburan mlm2 buta pun nmpk gmbr clear
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.289158 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list