CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: antikorok

[Tempatan] KEMAS KINI: Faisal Halim mula berjalan, mahu balik. Faisal selamat jalani pembedahan ketiga. Faisal alami lecur tahap empat. KES: Faisal Halim cedera disimbah cecair dipercayai asid.

  [Copy link]
Post time 6-5-2024 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sial punya pelaku. Itu asset negara ko tau tak?  Ko reti main bola ka setan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2024 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 6-5-2024 05:31 AM
Awat mesia dah jadi mcm ni.. senang sgt ka nak beli asid utk simbah2 kat org?

Dekat mr.diy pun ada jual sis asid ni,utk singki sumbat la tapi nya
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 6-5-2024 07:35 AM
Kenyataan kenyataan menggesa pihak PDRM utk get to the bottom of things pada kadar segera seolah men ...

Sekadar mengesahkan justice can be swift kalau kena kat dia, dia, dia... but can wait at other times. Something we all know.

Itu komen standard lah dari 'org2 besar' walau pun actually ada ayat yang lebih baik. Next time lah depa fikir kot.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 10:49 AM | Show all posts

Kesian. Apsal la boleh sampai tahap gini.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2024 11:03 AM | Show all posts
Hukuman tegas terhadap pengendali media sosial sukan cetus kebencian - ASFC



Faizal (kiri) bersama Faisal selepas Majlis Pelancaran Piala Sultan Selangor 2024 di Shah Alam, pada 5 April lalu.

ZURAIMEE ZAINAL
06 MAY 2024 10:44 AM


ANAK Selangor Fan Club (ASFC) antara kelab penyokong Selangor FC, mahu pihak berwajib memantau serta mengambil tindakan tegas terhadap pentadbir akaun media sosial sukan yang menyalakan kebencian dalam kalangan pemain ke-12 di negara ini.

Sambil menyifatkan kemajuan teknologi di hujung jari disalahguna akan menjadi barah sekiranya dibiarkan berlarutan, Presiden ASFC, Mohd Faizal Wahid percaya hanya hukuman berat dikenakan terhadap pelaku yang melakukan kesalahan itu akan menjadi pengajaran.

Iklan

Iklan
"ASFC membidas anasir-anasir gangsterism dan pentaasub fanatik yang menggunakan media sosial bagi menyemarakkan kebencian dalam kalangan penyokong-penyokong bola sepak tempatan.

"Bola sepak yang semua tahu merupakan antara ejen perpaduan dalam kalangan masyarakat majmuk di negara ini sekian lama.


"Namun kini, perpaduan dalam kalangan penyokong terutamanya generasi muda semakin rapuh dengan tindakan segelintir pihak atau individu yang mewujudkan page-page 'menghasut' di media sosial," katanya kepada Sukan Sinar.

Pada masa sama Mohd Faizal berharap pihak berkuasa tidak berkompromi dengan kumpulan pengacau yang sering menimbulkan kekacauan atau provokasi menjelang sepak mula Liga Malaysia (Liga-M) 2024/25 yang bakal menyingkap tirai Jumaat ini.


Terdahulu, dua insiden malang menimpa pemain skuad bola sepak negara, Harimau Malaya, Akhyar Rashid dan Faisal Halim.

Faisal dilaporkan telah disimbah asid dalam kejadian di sebuah pusat beli belah di Damansara pada Ahad.


Dalam gambar yang tular di media sosial, bekas pemain Terengganu FC itu kelihatan mengalami kecederaan di badan dan tangan akibat kejadian tersebut.

Dia juga dilaporkan telah dibawa ke hospital swasta untuk mendapatkan rawatan.

Pada Khamis lalu, Akhyar pula disamun pada di hadapan sebuah kondominium di Kuala Terengganu.

Akhyar mengalami kerugian lebih RM4,800 selain dipukul menggunakan senjata besi boleh laras.

Pemain yang pernah menyarung jersi Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Kedah itu dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) menerima enam jahitan iaitu empat jahitan pada bahagian atas kepala dan dua jahitan di atas tapak kaki kiri selain sakit pada anggota badan.

INFO

LIGA SUPER 2024/25

JUMAAT

* Piala Sumbangsih

JDT lwn Selangor FC, 9 malam

SABTU

PDRM FC lwn Kedah Darul Aman FC, 5.30 petang

Sri Pahang lwn Kelantan Darul Naim FC, 8.15 malam

Terengganu FC lwn Perak FC, 9 malam

AHAD

Sabah lwn Penang FC, 4.45 petang

Kalau Lumpur City FC lwn Kuching City FC, 9 malam


https://www.sinarharian.com.my/a ... etus-hasutan---asfc
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-5-2024 11:25 AM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 6-5-2024 09:55 AM
Dekat mr.diy pun ada jual sis asid ni,utk singki sumbat la tapi nya

aku ada beli asid sbb sinki tersumbat tp kt kedai hardware la...diorg yg suruh pakai asid tu..hbs terbakar sinki aku...rentung...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorg player JDT masuk Terangganu, sorg player S'gor... yg pastinya dua² main utk Harimau Malaya. Org suspect bookie.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2024 11:44 AM | Show all posts
teringat citer my demon, adakah pelaku ni buat mcm ni juga?

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
nape jht sgt ni..malaysia ke mexico ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 6-5-2024 11:25 AM
aku ada beli asid sbb sinki tersumbat tp kt kedai hardware la...diorg yg suruh pakai asid tu..hbs  ...

Kena sinki pun terbakar,cuba kalau kena ke kulit?
Sy siap pakai glove,mask lagi time nak tuang dlm sinki tu,risau ada efek kalau terhidu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah selamat kena tahan sorang
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 12:12 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 12:27 PM | Show all posts
semoga sial tu dapat kena tangkap..player2 HM yg lain, harap lebih berjaga2...kita x tau la apa benda yg dah jadi sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 12:50 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-5-2024 09:46 AM
Sial punya pelaku. Itu asset negara ko tau tak?  Ko reti main bola ka setan?

diorg tak reti main bola..diorg reti main komputer dgn telefon jer..kaki bangku tangan kayu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai ahli keybot warior, aku rasa mcm serangan lebih kepada message dan warning… aku masih nak cuba paham apa yang nak di sampaikan oleh mastermind behind this, ini bukan random
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2024 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kang jgn TMJ pasang mg PI sendiri cari si pelaku2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kesan asid mmg hitam ke bkn melecur..biasa tgk efek mcm ni kalau simbah kat lembu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 6-5-2024 11:25 AM
aku ada beli asid sbb sinki tersumbat tp kt kedai hardware la...diorg yg suruh pakai asid tu..hbs  ...

ada jenis yg boleh buat paip bocor kena org kat tingkat bwh mcm kes tuari..naya pak karim
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2024 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aku x minat local player..terutama yg acah smart kalau kaler rambut wpun wajah desa...tapi kesian juga efek asid tu kulit jadi tegang sakit bila tersentuh..so boleh ke nak continue career dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 12:43 AM GMT+8 , Processed in 0.076766 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list