CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: antikorok

[Tempatan] KEMAS KINI: Faisal Halim mula berjalan, mahu balik. Faisal selamat jalani pembedahan ketiga. Faisal alami lecur tahap empat. KES: Faisal Halim cedera disimbah cecair dipercayai asid.

  [Copy link]
Post time 7-5-2024 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
harapan meols tinggi sangat dekat porem cari untuk dapat fastest update tapi tidak rupanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-5-2024 01:43 PM | Show all posts

Kes simbah asid Faisal Halim: Suspek kedua ditahan di Bangi semalam

May 7, 2024 @ 11:18am

Nor Azizah Mokhtar
bhnews@bh.com.my



Foto hiasan.


KUALA LUMPUR: Polis menahan seorang lagi suspek semalam dipercayai dapat membantu siasatan kes serangan dengan asid ke atas pemain bola sepak negara, Faisal Halim.

Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan ketika mengesahkan perkara itu, berkata suspek ditahan di Bandar Baru Bangi, dekat sini.


"Suspek seorang lelaki tempatan berusia lewat 30-an dan ditahan di Bandar Baru Bangi lewat petang semalam.

"Suspek akan direman pada pagi ini di Mahkamah Petaling Jaya," katanya kepada BH, hari ini.


Semalam, BH melaporkan seorang lelaki disyaki terbabit dalam kejadian serangan terhadap pemain bola sepak negara ditahan di Pandan Indah, Ampang dekat sini, malam kelmarin.

Suspek berusia 20-an itu ditahan berdasarkan nombor pendaftaran sebuah motosikal yang digunakan dalam kejadian berkenaan.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain, dilaporkan berkata suspek ditahan oleh sepasukan polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya.

Suspek kemudian direman dua hari bermula semalam untuk membantu siasatan polis.

Terdahulu, Faisal yang juga bintang kelab bola sepak Selangor FC mengalami kecederaan teruk di bahagian lengan dan badannya selepas diserang seorang individu tidak dikenali dengan menggunakan bahan dipercayai asid.

Beliau dikatakan diserang ketika berada di sebuah pasar raya terkemuka di Kota Damansara, Petaling Jaya, kira-kira jam 5 petang kelmarin.

Faisal dilaporkan mengalami cedera kebakaran tahap empat dan keadaannya semakin membimbangkan apabila dikatakan berada dalam keadaan kritikal selepas menjalani pembedahan di sebuah hospital swasta, di sini, semalam.


https://www.bharian.com.my/berit ... an-di-bangi-semalam
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape dah tgk pasal "tea" panas siapa yang sebenar nya pedajal faizal halim tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2024 01:51 PM | Show all posts
Suspek pertama bukan pelaku simbah asid Faisal Halim

Muhaamad Hafis Nawawi
mhafis@hmetro.com.my



FAISAL Halim disimbah asid ketika di sebuah pusat beli belah Damansara.


Petaling Jaya: Suspek pertama kes simbah asid membabitkan pemain bola sepak kebangsaan, Faisal Halim yang ditahan Ahad lalu, didapati bukan pelaku kes berkenaan.

Ketua Polis Selangor Datuk Hussein Omar Khan berkata, siasatan polis mendapati suspek sebenar kes itu menunggang motosikal menggunakan nombor pendaftaran palsu, namun ia nombor yang sama dengan nombor pendaftaran kenderaan suspek pertama.


"Suspek pertama yang ditahan itu tiada kaitan dengan kes ini dan akan dibebaskan (selepas reman tamat).

"Namun dia akan ditahan semula kerana ujian saringan air kencing ke atasnya mendapati dia positif dadah," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.


https://www.hmetro.com.my/mutakh ... h-asid-faisal-halim
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2024 01:55 PM | Show all posts
KES

Kes simbah asid Faisal Halim: Suspek kedua direman lima hari - Polis

Nor Azizah Mokhtar
bhnews@bh.com.my

May 7, 2024 @ 1:21pm



Kes simbah asid Faisal Halim: Suspek kedua direman lima hari - Polis


KUALA LUMPUR: Suspek kedua yang ditahan bagi siasatan kes simbah asid pemain bola sepak negara kelmarin direman lima hari bermula hari ini hingga 11 Mei ini.

Perkembangan terbaharu itu disahkan Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan, ketika dihubungi BH, sebentar tadi.


Beliau turut memaklumkan siasatan kes berkenaan kini diambil alih oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT), Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman.

"Suspek direman lima hari hingga 11 Mei, dan siasatan diambil alih oleh USJT," katanya ringkas.


Sebelum itu, Hussein memaklumkan suspek kedua dalam kes ini iaitu seorang lelaki tempatan berusia 30-an itu ditahan di Bandar Baru Bangi dekat sini, lewat petang, semalam.

Beliau turut memaklumkan suspek pertama yang ditahan di Pandan Indah, Ampang, kelmarin akan dibebaskan selepas direman dua hari kerana didapati tiada kaitan dengan kejadian.

Bagaimanapun dia akan ditahan semula selepas ujian saringan air kencing didapati positif dadah.

Suspek pertama berusia 20-an itu ditahan berdasarkan nombor pendaftaran sebuah motosikal yang digunakan dalam kejadian berkenaan.

Siasatan polis mendapati pelaku dalam kejadian itu menaiki motosikal dengan nombor pendaftaran palsu.


https://www.bharian.com.my/berit ... man-lima-hari-polis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2024 01:58 PM | Show all posts

Faisal bakal jalani pembedahan jam 5 petang



Faisal


MUHAMMAD ZAKWAN NAZARALY

07 MAY 2024 1:28 PM


PEMAIN sayap kebangsaan, Faisal Halim akan menjalani satu lagi pembedahan pada jam 5 petang ini.

Perkara itu dikongsikan Ketua Pegawai Eksekutif Selangor FC, Dr Johan Kamal Hamidon ketika melawat Faisal di hospital pada Selasa.

Menurutnya, Faisal juga berada dalam keadaan sedar, namun kecederaan pada badannya agak kritikal.

Johan juga memberitahu, sejenis ubat khas dari Australia juga akan diberikan kepada Faisal untuk membantu memulihkan kecederaan melecurnya itu.

"Keadaan kecederaannya agak teruk dan serius. Dia dalam keadaan sedar tapi badan dia memang sangat teruk.

"Asid yang disimbah kepada Faisal adalah asid sulfurik pekat," katanya kepada Sukan Sinar.

Faisal ketika ini sedang mendapatkan rawatan di sebuah hospital swasta di Shah Alam susulan disimbah asid pada Ahad.

Dia mengalami kelecuran tahap empat dan akan menjalani beberapa pembedahan lagi.


https://www.sinarharian.com.my/a ... edahan-jam-5-petang
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-5-2024 02:02 PM | Show all posts

Keadaan Faisal kritikal, tangan kiri sukar bergerak


SINAR HARIAN

07 MAY 2024 1:26 PM

BERITA SEMASA 7 MEI 2024





Keadaan pemain sayap kebangsaan, Faisal Halim dilaporkan berada dalam keadaan kritikal susulan kesan asid yang disimbah kepadanya dalam kejadian di sebuah pusat beli belah di Petaling Jaya.

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Datuk Seri Shahril Mokhtar berkata, Faisal ketika ini sedang dipantau rapi dan akan menjalani beberapa pembedahan lagi.

Sharil memaklumkan, Faisal mengadu sakit seperti terbakar di dalam kulit dan mengerang kesakitan.


Pada Ahad, Faisal telah disimbah asid oleh individu yang tidak dikenali dan dikejarkan ke sebuah hospital swasta di Petaling Jaya pada Ahad sebelum dipindahkan ke hospital di Shah Alam.


https://www.sinarharian.com.my/a ... kiri-sukar-bergerak
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 02:09 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2024 02:12 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hasyahana replied at 7-5-2024 02:09 PM

Akhirnya ada gak org tepek.. Kalau btol la dia buat.. Tergamak buat org mcm tu... Kritikal dah faizal tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 02:41 PM | Show all posts
Nurkaseh01 replied at 7-5-2024 02:25 PM
Akhirnya ada gak org tepek.. Kalau btol la dia buat.. Tergamak buat org mcm tu... Kritikal dah fai ...

sapa yg buat?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 6-5-2024 05:31 AM
Awat mesia dah jadi mcm ni.. senang sgt ka nak beli asid utk simbah2 kat org?

Senang sis, kedai hardware byk jual.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 02:58 PM | Show all posts
ig sapo tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape yg paling dpt manfaat klau player2 msia ni x leh men ke apa...diorg bukan hebat mana pun..lagi pun team msia ni level ceroi je
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 03:09 PM | Show all posts
bola sepak malaysia ni tak tara mana pun tapi taksub nye melebihi brazil.. aku dah lama tak tengok liga malaysia sbb membosankan. lepas pasukan kebangsaan kalah dgn Oman 2 kali dan pasukan b23 kalah smua plawanan piala asia b23 aku terus unfollow IG fanpage bola sepak dan FAMB.

apa pun semoga Faisal cepat sembuh, harap yang terlibat bakal dibawa ke muka pengadilan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 7-5-2024 02:52 PM
Senang sis, kedai hardware byk jual.

Kedai hardware ko ingat dia tahu ke? Yg dia tahu kedai pajak jer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2024 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasbunallah wanikmal wakeel

Tahap 4 rupanya.

Untuk family mangsa semoga tabah, kami semua mendoakan, insyaallah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2024 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
hasyahana replied at 7-5-2024 02:12 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2024 03:35 PM | Show all posts
Pelaku guna asid sulfurik pekat

Oleh Syazwan Msar
mohdsyazwan@hmetro.com.my



JOHAN Kamal berkata Faisal berada dalam keadaan sedar namun kecederaan di badannya agak kritikal. FOTO NSTP


Shah Alam: Tonggak Harimau Malaya Faisal Halim disimbah asid sulfurik pekat hingga menyebabkan beberapa anggota badan termasuk mukanya melecur tahap empat.

Perkara itu dimaklumkan Ketua Pegawai Eksekutif Selangor FC, Dr Johan Kamal Hamidon ketika melawat Faisal di hospital swasta, di bandar ini, sebentar tadi.

Beliau yang meluangkan masa melawat pemain Selangor FC itu juga berkata, Faisal berada dalam keadaan sedar namun kecederaan di badannya agak kritikal.

Katanya, pakar perubatan akan menggunakan sejenis ubat khas dari Australia kepada Faisal untuk membantu memulihkan kecederaan melecur itu.

"Keadaan kecederaannya agak teruk dan serius. Dia dalam keadaan sedar tapi badan dia memang sangat teruk.

"Asid yang disimbah kepada Faisal adalah asid sulfurik pekat," katanya, sambil meminta orang ramai mendoakan kesejahteraan pemain itu.

Terdahulu, Arena Metro melaporkan insiden membabitkan pemain kebangsaan itu yang cedera dipercayai disimbah asid dalam kejadian di sebuah pusat beli-belah di ibu kota.

Kejadian itu, menyebabkan Faisal cedera di beberapa bahagian badan termasuk mukanya dan kini dirawat di sebuah hospital di Shah Alam.

Faisal yang juga tonggak Selangor FC dilaporkan sudah selesai menjalani pembedahan pertama di sebuah hospital di Shah Alam.

Kondisi kesihatan Faisal yang juga nadi kepada Selangor FC semakin membimbangkan apabila dikatakan berada dalam keadaan kritikal selepas menjalani pembedahan itu.

Selain itu, Johan berkata, pemain berusia 26 tahun itu akan menjalani satu lagi pembedahan pada petang ini dalam usaha memastikan kesihatan Faisal berada dalam keadaan stabil.

Disiarkan pada: May 7, 2024 @ 2:24pm


https://www.hmetro.com.my/utama/ ... asid-sulfurik-pekat
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2024 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lentera at 7-5-2024 03:49 PM
hasyahana replied at 7-5-2024 02:12 PM


Semoga mamat ni selamat drpd penjahat2 tu
"ada org2 yg lagi besar dr ketua polis & raja2 melayu & agong kita sendiri"
Tak terjangkau dek fikiran ku yg marhaen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 23056 Replies : 27
Rating ekonomi Malaysia meningkat.JP Morgan naikkan penarafan Malaysia kepada neutral selepas enam tahun
AbahmungRating ekonomi Malaysia meningkat.JP Mor
Views : 6672 Replies : 13
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92279 Replies : 884
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 222330 Replies : 3940
Rambut   dalam roti -kek??? HUMAN hair is in your bread, pizza or pastry!
Truth.8Rambut dalam roti -kek??? HUMAN hair i
Views : 10294 Replies : 7
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 34610 Replies : 103
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28454 Replies : 89
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31692 Replies : 216
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3787 Replies : 32
Harry-Meghan kantoi lagi
manopHarry-Meghan kantoi lagi
Views : 19223 Replies : 12

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 10:04 AM GMT+8 , Processed in 0.102989 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list