CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: antikorok

[Tempatan] KEMAS KINI: Faisal Halim mula berjalan, mahu balik. Faisal selamat jalani pembedahan ketiga. Faisal alami lecur tahap empat. KES: Faisal Halim cedera disimbah cecair dipercayai asid.

  [Copy link]
Post time 8-5-2024 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Duriand24 replied at 7-5-2024 08:42 PM
Siapa org lagi besar dr agong dan pmx kat malaysia ni???

Ada bacaaa lamaaaaa dulu dalam blog yg dh bersawang.. Landlord.. Keturunan raja jugak tp xmo jd Sultan,beliau la yg jaga kononnya dr segi duit bank,ekonomi semua dlm.malaysia ni.. Iols tak tahu cerita dongeng ke tak smp dgr PM pun kena merayu nak duit negara dr dia.. Blog tu pn dah kambus lama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2024 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
luvcomot87 replied at 8-5-2024 12:03 AM
Ada bacaaa lamaaaaa dulu dalam blog yg dh bersawang.. Landlord.. Keturunan raja jugak tp xmo jd Su ...

uiii … siapakah?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2024 12:52 AM | Show all posts
Faisal disimbah asid: Suspek sempat patah balik ambil botol terjatuh

Wartawan HM
bhnews@bh.com.my

May 7, 2024 @ 11:32pm



Keadaan pemain skuad Harimau Malaysia, Faisal Halim selepas disimbah asid di kawasan parkir sebuah pusat beli belah di Kota Damansara, petang kelmarin. - Foto fail


PETALING JAYA: Suspek yang terbabit dalam kejadian simbah asid ke atas bintang Selangor FC dan skuad Harimau Malaya, Faisal Halim sempat berpatah semula mengutip botol asid yang tercicir sebelum melarikan diri.

Menurut sumber, dalam kejadian kira-kira 4.40 petang kelmarin, Faisal bersama isteri dan anak dikatakan sedang menuju ke kereta BMW yang di parkir di sebuah pusat beli-belah di Kota Damansara.


"Ketika itulah dua lelaki menaiki motosikal menghampiri Faisal dan seorang menyimbah asid ke arahnya.

"Selepas simbah asid, suspek lari tetapi sempat berpatah balik sebab nak ambil botol (asid) yang terjatuh.


"Akibat insiden itu, pemain bola terbabit melecur teruk di badan, malah isterinya yang berada berhampiran turut terkena sedikit (simbahan asid) sehingga pakaiannya berlubang," katanya ketika dihubungi tadi.

Katanya, sebaik suspek melarikan diri, saksi kejadian menghubungi polis.

Sebelum ini polis dilaporkan menahan dua suspek kelmarin dan semalam di Pandan Indah Ampang dan Bandar Baru Bangi.

Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan dilaporkan berkata, siasatan mendapati suspek pertama tidak terbabit dengan kejadian itu kerana suspek menggunakan nombor pendaftaran motosikal palsu yang sama dengan kenderaannya.

"Suspek kedua yang ditahan di Bandar Baru Bangi pula direman lima hari bermula hari ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan," katanya.


https://www.bharian.com.my/berit ... mbil-botol-terjatuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
luvcomot87 replied at 8-5-2024 12:03 AM
Ada bacaaa lamaaaaa dulu dalam blog yg dh bersawang.. Landlord.. Keturunan raja jugak tp xmo jd Su ...

Aku nak tau siapa ni.. bapak segala naga kah?

Kesian budak tu terbakar sampai stage 4. Entah survive ke tidak... Sengsara kot 4th degree burn tu tak tercapai akal tahap kesakitannya weiiii.. kesiannya la haii
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 8-5-2024 01:33 AM
Aku nak tau siapa ni.. bapak segala naga kah?

Kesian budak tu terbakar sampai stage 4. Entah sur ...


Ala melayu keturunan raja2.. Tp tak duduk takhta.. Mcm ala selendang merah tersembunyi jugak katanyaaa.. Tp tak dipastikan la kesahihannya.. Kalau 4 dragon pun level2 bawah lg katanya... Iolss.takut freemason je.. Kah3..
Kalau kena api level 4 tu biasanya jarang survive.. Kalau asid tidaklah tau.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by scorpionkiki at 8-5-2024 06:04 AM

Patut Fans or Group sukan ni buat majlis solat hajat beramai2 di stadium 3 hari berturut2. Rasa yg ni melibatkan orang muda....tentu akan dapat sambutan. Jugak jd titik bersambung balik silaturrahim dan ukhwah. Common goal nak well being utk our players tak kira negeri mana. Hanya Allah saja dapat bantu sbb nampak gaya this case mcm akan dihumban saja kalau ikut dr pembacaan di sini. Setinggi2 mana pun manusia, Allah lebih berkuasa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-5-2024 08:47 AM | Show all posts
makadek replied at 7-5-2024 11:30 PM
Kes ni akan terkambus percayalah sbb asiah dh bg hint bunga2 cinta layu d pusara

asiah mana pulak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 7-5-2024 11:30 PM
Kes ni akan terkambus percayalah sbb asiah dh bg hint bunga2 cinta layu d pusara

Siapa asiah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2024 10:10 AM | Show all posts
delia3003 replied at 5-5-2024 10:47 PM
Hitam² tu macam kesan bag yang terkena asid sekali kot sebab ada tunjuk beg hitam kesqn asid dala ...

betul nak popular je eh tunggang isu
x pasal ko kena plak sbb org ingat ko saksi dan nampak semuanya
kena hapuskan ko sbb ada bukti
haaa x pasal2
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:15 AM | Show all posts
Semoga pelaku kes jenayah ini dapat hukuman buang daerah. Kalau dia rakyat Malaysia pun, terpaksa menyambut Hari Merdeka dan Hari Malaysia dalam penjara selama-lamanya. Hari Raya? Lupakan aje la Hari Raya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:15 AM | Show all posts
igtkan efek kena campak dek asid ni on the spot je
jd mencair habis part yg kena tu
rupanya die makan dalam eh
no wonder la nmpk die mcm blur2 dlm gmbr hari kejadian tu
menahan sakit agknya

gws la ya
fast recovery

btw heols ni dh kawen atau ada partner ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:18 AM | Show all posts
Semoga di beri kesembuhan untuk Faisal Halim.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2024 10:22 AM | Show all posts
UTAMA

Alhamdulillah...Faisal stabil


Syazwan Msar
mohdsyazwan@hmetro.com.my



SHAHRIL akan melawat Faisal hari ini untuk mengetahui status terkini. FOTO NSTP


Kuala Lumpur: Kondisi atau keadaan terkini pemain kebangsaan Faisal Halim semakin stabil selepas melakukan pembedahan kedua di Hospital swasta di Shah Alam, petang semalam.

Perkara itu disahkan Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) Datuk Seri Shahril Mokhtar yang menyatakan Faisal atau lebih dikenali sebagai Mickey mengharungi pembedahan kedua selama tiga jam bagi memulihkan kecederaan akibat disimbah asid tempoh hari.


"Keadaan Faisal stabil dan saya akan melawat dia hari ini untuk mengetahui status terkini," kata Shahril yang juga Pengerusi Jawatankuasa Teknikal Selangor FC.

Terdahulu, Arena Metro melaporkan Faisal yang juga tonggak Selangor FC terpaksa mengharungi beberapa siri pembedahan bagi merawat lecur tahap empat.


Disyorkan

Mickey kekal milik Gergasi Merah
Februari 1, 2024 @ 3:41pm

Pelaku mahu 'padam' karier Faisal
Mei 7, 2024 @ 3:48pm

Selangor FC mungkin tarik diri Piala Sumbangsih?
Mei 7, 2024 @ 10:35am

Faisal Halim masih di ICU, dipantau rapi
Mei 7, 2024 @ 1:26am


Faisal disahkan doktor mengalami kecederaan di bahagian muka, leher, lengan dan badan kesan daripada curahan asid itu.

Sebelum itu, pemain kebangsaan itu menjadi mangsa individu tidak dikenali yang menyimbah asid dalam kejadian di sebuah pusat beli-belah di ibu kota.

Kejadian itu, menyebabkan Faisal cedera di beberapa bahagian badan termasuk mukanya dan kini dirawat di sebuah hospital di Shah Alam.

Disiarkan pada: Mei 8, 2024 @ 9:38am


https://www.hmetro.com.my/utama/ ... lillahfaisal-stabil
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 8-5-2024 06:02 AM
Patut Fans or Group sukan ni buat majlis solat hajat beramai2 di stadium 3 hari berturut2. Rasa yg n ...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 8-5-2024 10:15 AM
igtkan efek kena campak dek asid ni on the spot je
jd mencair habis part yg kena tu
rupanya die maka ...

Baca news isteri dia kat sebelah terkena asid sikit juga sampai baju berlubang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 10:51 AM | Show all posts
semoga diberi kesembuhan menyeluruh kepada Faisal Halim..aamin, semoga Faisal sendiri dan keluarga tak putus2 berdoa kepada Allah. Mintaklah dengan bersungguh2  kepada Allah. DIA Maha Segala-galanya.. Doa orang teraniaya sepertinya insyaAllah akan dimakbul dan diperkenankan oleh Allah dan tiada hijab bagi mereka.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2024 11:00 AM | Show all posts
ramai peminat bola sepak dari Indonesia pun mendoakan kesejahteraan FH7.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 11:09 AM | Show all posts
Edited by BellaThePrinces at 8-5-2024 11:11 AM

pada siapa yang tanya pasal asiah....







adik asiah si Ali tu yang paling lantang mengutuk belah selatan...tapi itulah...dia dah lari ke sweden



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 12:08 PM | Show all posts
aku tak pernah kena acid on skin...so tak berapa arif about the severity...tapi aku pernah tersimbah air panas yg baru mengelegak...kat tangan je la...almost satu jam setengah jugak aku layurkan air from a running tap kat tangan aku tu...alhamdulillah....tak de kesan lecur....

tu yg aku pelik tengok bila tengok gambar dia lepas disiram....hanya beberapa botol air mineral kecik je yg ada kat sebelah dia....meaning air tu tak cukup untuk menyejukkan lapisan daging and lemak dibawah kulit yg terbakar.....sepatutnya berdiri bawah pancuran air sampai dah tak rasa pedih...atau sampai bantuan perubatan datang....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2024 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 7-5-2024 11:30 PM
Kes ni akan terkambus percayalah sbb asiah dh bg hint bunga2 cinta layu d pusara

Asiah bg hint apa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 12:44 AM GMT+8 , Processed in 0.084296 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list