CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: sora13

BLOCKOUT 2024

  [Copy link]
Post time 12-5-2024 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg paling kelakar benak2 Jah & LMK...meroyan royan x leh terima kenyataan Jah pun acah2 pro Palestine...dasar penonggeng laki bini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hell0jennie replied at 12-5-2024 08:16 PM
merepek2 je rakyat B40 ni... padahal korang tu yg chronically online hp melekat kat tangan 24/7, sam ...

Kat oversea berkesan giler blockout blocking ni sehingga memberi kesan kepada retis2 dan influenza
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 08:28 PM
Merqeen pun kan, lagilah dia duta Tiffany and Co. yang antara penyumbang terbesar ke IDF secara lang ...

Tahuu...tak pe...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 10:57 PM | Show all posts
Whitney72 replied at 12-5-2024 10:54 PM
Tp i rasa kempen blackout ni berjaya juga..sbb kali ni Malaysian bnar2 serius anti Israel..sampai Mc ...

chris hemworth dah siap2 deactivate akaun X dia sebelum netizens sempat blocked. hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Taylor Swift pun dh hilang 5.5m fans...khabarnya album baru bakalan drop next week punya Billboard 200 chart
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:00 PM | Show all posts
auntyonion replied at 12-5-2024 09:36 PM
Xblh boikot sume cubelah boikot yg mane2 mampu..xblh buat semua jgn p tinggal semua..

exactly, buat lah yg termampu

bagi aku ...block artis dalam list ni lah paling senang

dari aku boycott Baskin Robbins(contoh)

begitu tak berharga nya artis dan influencers dlm hidup aku

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-5-2024 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 09:24 PM
orang amerika kenal ke idolat kau since gerakan ni berasal dari sana. cringe tak cringe, Taylor Sw ...

Ntah aih... Nama2 yg tersenarai tu pun aku tak follow pun.. Tapi suka hati la kalau nak block pun kan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:03 PM | Show all posts
iraizz replied at 12-5-2024 10:56 PM
Kat oversea berkesan giler blockout blocking ni sehingga memberi kesan kepada retis2 dan influenza

org Barat lagi peka dan terkesan dgn isu humanitarian dari kita
bagus juga lah...population derang besar, jadi impak pun besar

org Msia ni mentaliti dunia ketiga masih kuat, ramai yg lihat isu ni sbg Muslim vs Kafir



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-5-2024 11:03 PM | Show all posts
Incanto replied at 12-5-2024 11:00 PM
exactly, buat lah yg termampu

bagi aku ...block artis dalam list ni lah paling senang

hahaha...i know right, memang yang terpaling mudah. Orang nak bagi balik dignity dan power pun tak nak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 10:47 PM
dia orang kat Malaysia, menyanyi, berlakon tu bukan pendapatan ke? Kalau stesen tv can still ambil ...

Klu u pn boleh pilih cara nk berperang kt IG, dorg pn boleh pilih lh job apa nk amek… masing2 pnya caraa lh… senangg je ckp suruh stesen tv ambil keja lh, suh nyanyi lah.. dh klu offer pn xda, nk suh jual kt tiktok je mcm dato red gna modal air mata? Artis ni komitmen dorg bkn mcm kita…puluh ribu dorg kna jana sebulan, nk byr PA, manager, etc…  


Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 09:36 PM
Actually memang B40 yang banyak kayakan artis, gerakan ni suruh B40 ni miskinkan balik artis yang d ...

Kan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 12-5-2024 11:03 PM
org Barat lagi peka dan terkesan dgn isu humanitarian dari kita
bagus juga lah...population derang ...

Kan..US yg org kata negara bapak setan tu..bkn main rakyat dia yg pro Palestine...konvo pun bawa isu Palstine...artis pun takut kna boikot..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh puhlisss lahhh banyak betul masa bt list sekor2 nama mana nak di block
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 12-5-2024 11:11 PM

bak kata pro boikot. xleh buat semua jgn tinggal semua. kalau ada nama retis influenza kesayangan korg dlm list tu korg xboleh tinggal ikut lah. xyah pulak nk lekehkan movement ni. malu kt kafirun amereka tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudungpink replied at 12-5-2024 10:06 PM
Terkesan jugak retis2 yg ada dlm senarai tu.. tetiba share pasal palestine ... benak2 je merepek ..

Benak2 je merepek, kesian kat retis kat influenza nanti kacau piuk nasik depa, padahal retis2 influenza2 tu kaya kot tak pandang pun benak2 sengkek harap top up je mampu nak sokong idolat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 10:29 PM
apa yang fitnah, they came with receipt why they put the artists on the list. Dalam actual senarai, ...

Betul tu, jangan malas membaca
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Whitney72 replied at 12-5-2024 11:07 PM
Kan..US yg org kata negara bapak setan tu..bkn main rakyat dia yg pro Palestine...konvo pun bawa i ...

iols sebak tau tgk dorg sungguh2 cmtu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 11:13 PM | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:05 PM
Klu u pn boleh pilih cara nk berperang kt IG, dorg pn boleh pilih lh job apa nk amek… masing2 pny ...

You tahu tak student2 bjiak berbangsa Yahudi dan pelbagai bangsa lagi yang terpaksa membayar berpuluh ribu untuk sambung belajar kat Columbia, Harvard dan semua Ivy League universiti yang terlibat dengan protes pro-Palestin tu, kena tangkap, ada rekod penjara, cedera kena pukul dengan pro-zionist dan polis, kena dakwa kat mahkamah, lepas tu kena buang universiti sampai barang2 dia orang kat dorm tu pun tak boleh ambil. Lepas tu kena doxxing lagi, nama2 dia orang diberi pada syarikat2 untuk jangan diambil bekerja, that's the level yang sanggup dia orang buat untuk bebaskan Palestin. Dia orang tu bukan Islam pun dan masa depan dia orang dah gelap, ada dia orang kisah. They're fighting for MANUSIA di palestin. hari ni doktor keluarkan bateri daripada perut seorang budak sebab dia terlalu lapar sampai dia nampak bateri tu macam gula2. And you fikirkan artis tu nak bayar this and nak bayar that. boleh je hidup zaman COVID dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aqua_marine at 13-5-2024 01:13 PM

Buatlah apa yg kita mampu.

Bila kita cakap nak boikot, ada pulak suara sumbang2 cakap, "Haa boikotlah IG fb microsoft sekali semua. Kenapa nak pakai? Kata boikot kan, boikot la semua sekali?"

Pada ai, kalau tak mampu buat semua, jangan tinggal semua.  Inilah konsep yg selalu sangat orang terlepas pandang. Samada tak faham atau saja buat2 tak faham sebab nak perlekehkan orang yg boikot.

Gunakan IG / FB/ Tiktok utk sebarkan perjuangan ni. Ini yg kita kata senjata makan tuan. Mereka buat platform ni kununnya utk bersosial & engage, kita pakai platform ni utk sedarkan dunia mengenai hipokrasi mereka sendiri.

Anggaplah ni jihad kita.

Nak pergi kat sana tolong rakyat Palestin, tahu dah tak boleh punya.

Nak pergi berdemo depan kedutaan & Univ macam orang US buat, memang tak lah kan? Rakyat US hardcore sebab mereka sedar kerajaan mereka penyumbang utama genosid ni sedangkan PMx kita lantang mencondemn Israhell.

Jadi buatlah apa yg mampu kita buat.

Ingat tak mampu buat semua, jangan tinggal semua..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 11:15 PM | Show all posts
boudinniA replied at 12-5-2024 11:13 PM
Tertekan report. Sorry sangat2.

Maaflah nak cakap. Pentaksub dia mmg over.

what does this have to with Palestine, kau nak kutuk faz, pergilah kat benang Faz, ngok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 10:41 PM GMT+8 , Processed in 0.585546 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list