CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: sora13

BLOCKOUT 2024

  [Copy link]
Post time 12-5-2024 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Whitney72 replied at 12-5-2024 10:54 PM
Tp i rasa kempen blackout ni berjaya juga..sbb kali ni Malaysian bnar2 serius anti Israel..sampai Mc ...

U sure?
Tadi ayam kfc sold out
2 store i pg sold out
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 12-5-2024 10:49 PM
Yang paling tak faham si mak kucing LV tu. Kalu artis tu fahamlah depa nak cari mkn.

Yang ni ntah2 ...

Cari ikan bawal kat butik lv
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 12-5-2024 11:15 PM
U sure?
Tadi ayam kfc sold out
2 store i pg sold out

Mgkin ari ni je kot sbb weekend...lgpun KFC by diskaun lately...its ok utk sapa x nk boikot..

Tp apa yg pasti..dah 105 outlet KFC dah stop operasi masa Ramadhan lalu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 12-5-2024 11:14 PM
Buatlah apa yg kita mampu.

Bila kita cakap nak boikot, ada pulak suara sumbang2 cakap, "Haa boikot ...

Terbaik Sis..yg penting ada sesuatu yg kita lakukan...di samping doa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 12-5-2024 11:10 PM
bak kata pro boikot. xleh buat semua jgn tinggal semua. kalau ada nama retis influenza kesayangan ko ...

Kan... Kot2 influenza kesayangan tu smeg, lemak,
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:05 PM
Klu u pn boleh pilih cara nk berperang kt IG, dorg pn boleh pilih lh job apa nk amek… masing2 pny ...

Ko keje dlm industri ke nmpk tkesan sgt ni?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-5-2024 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 12-5-2024 10:49 PM
Yang paling tak faham si mak kucing LV tu. Kalu artis tu fahamlah depa nak cari mkn.

Yang ni ntah2 ...

Sajer jer tu nk viral sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 12-5-2024 11:14 PM
Buatlah apa yg kita mampu.

Bila kita cakap nak boikot, ada pulak suara sumbang2 cakap, "Haa boikot ...

Kan..aku ni smpai anxiety sejak follow kes palestin ni. Kdg aku rs mcm useless je aku jd manusia sbb tgk org kena bunuh mcm tu je hari hari. So ni slh satu jihad kita laa nk boikot benda2 ni.. xkisah la bekesan ke tak yg pnting tuhan nampak. Korg yg xnk boikot pn lantaklah.. aku pn tak tahu smpai bila rkyat palestin kena bunuh kena siksa ni..7-8bulan dh kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dah knp pergi heret nama retis tak berkenaan pulak ni
kemain kata fans kakafaz terpaling bitter pentaksub over
kau yg fan lopak bangang munafik tu tak terpaling over gak ke...tak nampak retis sembahan kau munafik ya amat acah2 terpaling dior bagai tapi penakut off komen
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 12-5-2024 11:13 PM
iols sebak tau tgk dorg sungguh2 cmtu..

Kan...ni x ..berniqob bagai ..siap bangga lagi tunjuk produk Yahudi di samping 'berterima kasih'...nmpk sgt fake dgn pro Palestine
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 11:13 PM
You tahu tak student2 bjiak berbangsa Yahudi dan pelbagai bangsa lagi yang terpaksa membayar berpu ...

Sbb selama ni berkiblatkn med soc artis…  bila jd mcm ni bru nk seru2 block2 apa bagai… tgk 2,3 org komen dlm ni yg mmg x follow pn selebriti ni sume.. peduli dokk.

Dorg celebriti mmg akn stay gtuu..kita ni yg dr awal lg xpatut pn nk follow apatah lg idolakn dorg… tu kt X tu, kemain yg twit kata selama ni follow dorg sbb cute sgt, sbb sweet sgt tgk dgn partner, sbb cantik sgt bla bla bla… kita boleh control apa yg kita buat sndri je cara masing2, tp kita xleh nk judge or paksa org nk ikut cara selera tekak kita.. nk block nk boikot trus kn, tp lbih2 smpai knapa si polan tu promot tu, nape si polan tnjuk brg ni, guna barang tu etc tu dh luar kawalan kita dh.. xsuka bye2 je xperlu nk desak2 dorg sbb dorg ada terikat apa2 bkn kita tau dh mmg tu cara dorg cari mkn.

Klu one day, dorg rsa terkesan bru nk slow2 ubah cara then let it happen jelah.. time tu nnt akn ada plak yg ngata2 “dh kena cancel bru nk post, bru nk cakna bru nk tnjuk aware”… see, xkn puaskn hati kn
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 12-5-2024 02:45 PM
acik forum kalau tak bergasak mmg tak sah

ot.

Tadapatttt uolsssss takda hapa2 masuk puunnnn

Orang reply aiol pun kengkadang tadak noti.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 12-5-2024 10:11 PM
Mira basic pun sama, dulu pernah pin satu post je sekarang tetiba ada kat igs pasal pelestin

Mira filzah ke u? I tak follow makcik ni. Jadi tak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 12-5-2024 11:21 PM
Ko keje dlm industri ke nmpk tkesan sgt ni?

Jauhh panggang dlm industri ni..

Sbb kt X tu byk bbnu yg sndri meramaikn folower artis smpi juta2 sbb hensem lh, sbb sweet lh, idolizekn…artis mmg gtu lh keja artis dorg cri duit, yg pegi follow kenapa… cer follower academician, tokoh agama etc
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 11:40 PM | Show all posts
Edited by sora13 at 12-5-2024 11:44 PM
aechae replied at 12-5-2024 11:29 PM
Sbb selama ni berkiblatkn med soc artis…  bila jd mcm ni bru nk seru2 block2 apa bagai… tgk 2,3  ...

apa pula luar kawalan, you faham tak movement ni nak help people break the cycle of worshipping idols. inilah caranya. i think i nak stop jelah, because you definitely tak faham or sengaja buat2 tak faham. btw, tak salahpun nak follow artis for whatever reasons tapi jangan taksub je. Tapi bila you tengok artis yang you minat buat something yang tak baik, you tegur, kalau dia tak nak dengar, you unfollow tapi kalau perbuatan dia tu menyumbang kepada pembunuhan rakyat Palestin then blocked. Apa yang susahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
wxyz_abc replied at 12-5-2024 11:31 PM
Mira filzah ke u? I tak follow makcik ni. Jadi tak tahu.

Yup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 12-5-2024 11:20 PM
Kan... Kot2 influenza kesayangan tu smeg, lemak,

tp mcm kelakar la pulak xboleh tinggal retis influenza kesayangan mimismeg tu buat comeback stronger gayanya.. luar rumah ppr dlm mansion.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:34 PM
Jauhh panggang dlm industri ni..

Sbb kt X tu byk bbnu yg sndri meramaikn folower artis smpi juta2 ...

So apa kaitan dgn xpyh nk block diorg? Atleast bila ada move mcm ni elok la bg kesedaran kt bbnu dan netizen yg jdkan retis/influenza tu idola..baru diorg sedar yg diorg la slama ni kayakan retis tu..beli sgala produk retis jual walaupun rege yahudi. Eloklah biar sedar diri sikit
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 12-5-2024 10:18 PM
Setuju.

Drpd satu sudut yg ok, kalau cth nya kat korea boleh jadi kes bunuh diri bila cerita psl ...

Kalau boikot kat Msia ni berkesan sangat
Alep Sukri dah lama bangkrap.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 12-5-2024 11:42 PM
So apa kaitan dgn xpyh nk block diorg? Atleast bila ada move mcm ni elok la bg kesedaran kt bbnu d ...

Iolls sokong jer move ni
Cuma iolls x yakin dgn ummah2 meleis ni.
Si nunis ni boleh bangga plak view ig story dia mencanak2 lps kes tangkap khalwat..
Ko raserrr???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 10:42 PM GMT+8 , Processed in 0.111615 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list