CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: sora13

BLOCKOUT 2024

  [Copy link]
 Author| Post time 12-5-2024 11:40 PM | Show all posts
Edited by sora13 at 12-5-2024 11:44 PM
aechae replied at 12-5-2024 11:29 PM
Sbb selama ni berkiblatkn med soc artis…  bila jd mcm ni bru nk seru2 block2 apa bagai… tgk 2,3  ...

apa pula luar kawalan, you faham tak movement ni nak help people break the cycle of worshipping idols. inilah caranya. i think i nak stop jelah, because you definitely tak faham or sengaja buat2 tak faham. btw, tak salahpun nak follow artis for whatever reasons tapi jangan taksub je. Tapi bila you tengok artis yang you minat buat something yang tak baik, you tegur, kalau dia tak nak dengar, you unfollow tapi kalau perbuatan dia tu menyumbang kepada pembunuhan rakyat Palestin then blocked. Apa yang susahnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
wxyz_abc replied at 12-5-2024 11:31 PM
Mira filzah ke u? I tak follow makcik ni. Jadi tak tahu.

Yup
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 12-5-2024 11:20 PM
Kan... Kot2 influenza kesayangan tu smeg, lemak,

tp mcm kelakar la pulak xboleh tinggal retis influenza kesayangan mimismeg tu buat comeback stronger gayanya.. luar rumah ppr dlm mansion.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:34 PM
Jauhh panggang dlm industri ni..

Sbb kt X tu byk bbnu yg sndri meramaikn folower artis smpi juta2 ...

So apa kaitan dgn xpyh nk block diorg? Atleast bila ada move mcm ni elok la bg kesedaran kt bbnu dan netizen yg jdkan retis/influenza tu idola..baru diorg sedar yg diorg la slama ni kayakan retis tu..beli sgala produk retis jual walaupun rege yahudi. Eloklah biar sedar diri sikit
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 12-5-2024 10:18 PM
Setuju.

Drpd satu sudut yg ok, kalau cth nya kat korea boleh jadi kes bunuh diri bila cerita psl ...

Kalau boikot kat Msia ni berkesan sangat
Alep Sukri dah lama bangkrap.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 12-5-2024 11:42 PM
So apa kaitan dgn xpyh nk block diorg? Atleast bila ada move mcm ni elok la bg kesedaran kt bbnu d ...

Iolls sokong jer move ni
Cuma iolls x yakin dgn ummah2 meleis ni.
Si nunis ni boleh bangga plak view ig story dia mencanak2 lps kes tangkap khalwat..
Ko raserrr???
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-5-2024 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Whitney72 replied at 12-5-2024 10:55 PM
Yg paling kelakar benak2 Jah & LMK...meroyan royan x leh terima kenyataan Jah pun acah2 pro Palestin ...

Mmg Jah pro Palestine
Iolls yakin kita kat Msia ni tak der pro zionis
Cuma they all blm tahap sanggup berkorban hilang income.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 11:40 PM
apa pula luar kawalan, you faham tak movement ni nak help people break the cycle of worshipping id ...

Ye movement nk break cycle worshipping… so break jelah. Stop worship them. Klu dorg terkesan lama2 dorg kembali ke pangkal jln, tp klu dorg wat derk je tu bkn kawalan kita dh..dorg nk trus attend event ke, nk promot brg ke, nk kluar statement ke tu bkn bidang kuasa kita yg dh block n unfollow dorg… dorg tetap artis, bkn esok jd org lain so possibility dorg truskn cra kerja dorg tu ada…  so kita? Nk bash dorg lg n lg? Buat lh klu rsa ok tp biar beradab
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-5-2024 11:49 PM | Show all posts
abadi84 replied at 12-5-2024 11:45 PM
Iolls sokong jer move ni
Cuma iolls x yakin dgn ummah2 meleis ni.
Si nunis ni boleh bangga plak vi ...

i suka movement ni sebab bukan saja artis dan influencer kat US je yg kena block tapi yang orang Arab pun suruh block artis dan influencer arab yang pro-zionis dan yang silence, kat Sudan pun sama. Indonesia I tak nampak lagi ke dah buat, tak sure.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 10:43 PM
yes, it feels great because when you fight with knowledge, they all mula tunjuk perangai loser and ...

Wow..keep in up!
I love your effort.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 11:51 PM | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:49 PM
Ye movement nk break cycle worshipping… so break jelah. Stop worship them. Klu dorg terkesan lama ...

siapa yang bash.I dont understand.Takde siapa yang suruh bash artis pun, just unfollow and block, that's all.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 12-5-2024 11:47 PM
Mmg Jah pro Palestine
Iolls yakin kita kat Msia ni tak der pro zionis
Cuma they all blm tahap sang ...

Mmg btul..tp kalau retis2 ni under contract pn bleh je hold dulu atau klau bkn under contract pn ko xpyh la tayang ko pkai beg dior lv smua tu..mcm xde common sense pulak. Lg lg ko tu berpurdah. Mcm tak kena dgn pembawakan diri. Nmpk sgt laa jenis xkuat pn jihad dlm diri. Klau btul2 berjihad nk lwn, bleh je si lopa tu cut off smua contract or hold dlu..kata retis tersohor..msti brands2 pn akn try deal elok dgn ko yg tpaling sohor ni..melainkan ko mmg mata duitan hadap brand dan duit
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 10:40 PM
Kn i dh ckp dorg bkn mkn gaji mcm kita keja opis, hujung bulan dpt gaji byr komitmen sume, tu mmg  ...

Staff kfc mekdi pun cmtu jgk.  Itu cara dia cari makn

Ko boikot tak kfc mekdi?  Ni soalan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 12-5-2024 11:45 PM
Iolls sokong jer move ni
Cuma iolls x yakin dgn ummah2 meleis ni.
Si nunis ni boleh bangga plak vi ...

Sbb tu meleis mudah diperbodohkan dan retis2 ni bebas buat apa je, jual apa je..smua meleis ni support beli dan halalkan. Aku kdg malu ada bangsa melayu yg bodoh2 cmni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:49 PM
Ye movement nk break cycle worshipping… so break jelah. Stop worship them. Klu dorg terkesan lama ...

Apa benda aku xphm la ko ni…buat cara beradab? Tang mana yg tak beradab nya? Melainkan ko mmg retis sbb tu mcm terkesan sgt dgn movement ni. Lek ah..chill. Xde sapa suruh ko join pn..just nk bukak mata manusia2 yg bodoh yg suka memuja retis.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 12-5-2024 11:42 PM
So apa kaitan dgn xpyh nk block diorg? Atleast bila ada move mcm ni elok la bg kesedaran kt bbnu d ...

I x ckp pn x payah block. I ckp nk block nk boikot teruskn lh.. tp artis ni being an artis mgkin ada yg buat derkk je dh mmg tu keja dorg… kita bash lh mcm mna pn klu dorg terkesan ok, tp klu dorg ada yg still pegi event tnjuk itu ini possibility tu tetap ada.

Paling2 dorg off komen kot tp kita dh rmaai2 block n unfollow shuld be kita xtau pn apa jd lps tu kn?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-5-2024 11:51 PM
siapa yang bash.I dont understand.Takde siapa yang suruh bash artis pun, just unfollow and block,  ...

U tgk kt twitter X sna… xpn kt fb ig retis2
Sni mmg lh xda yg bash…

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:56 PM
I x ckp pn x payah block. I ckp nk block nk boikot teruskn lh.. tp artis ni being an artis mgkin a ...

Ok so?? Apa yg ko nk simpulkan sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 12-5-2024 07:35 PM
nak boikot mende... social media pun pakai facebook, IG... iphone...dekat rumah tengok netflix.... b ...

Haha make sense. Sedangkan waze, ig, fb, bahan military, and apa kau cakap itu datang dari isrHell. Nak boikot2 mende lahh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2024 11:58 PM | Show all posts
aechae replied at 12-5-2024 11:57 PM
U tgk kt twitter X sna… xpn kt fb ig retis2
Sni mmg lh xda yg bash…

netizens malaysia ni apa je yang dia orang tak bash.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:03 AM GMT+8 , Processed in 0.121959 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list