CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 77422|Reply: 248

Kau bagi tahu tahu apa yang sebenarnya kau buat atau nak aku yang bagi tahu - Aliff Aziz

  [Copy link]
Post time 12-5-2024 11:33 PM | Show all posts |Read mode




SELEBRITI sensasi, Aliff Aziz memberi amaran kepada pelakon baharu Muaz Zabir agar terlebih dahulu sedar diri apabila meminta pertemuan empat mata dengannya bagi membincangkan konflik rumah tangga dengan isterinya, Bella Astillah.


Kata Aliff, 33, dia tidak perlu berbuat demikian, sebaliknya sebagai orang luar, Muaz sendiri perlu faham perbuatannya bersama Bella tetap juga sesuatu yang salah.


“Kenapa aku pula yang kena cari kau. Sebab kau perlu tahu apa yang kau buat dengan isteri orang.


“Kau yang buat hal dengan bini orang, nak aku cari kau buat apa,” katanya dalam satu video temu bual program televisyen.


Pada masa sama, Aliff meminta pelakon drama Bukan Hanya Sekadar Cinta itu agar menceritakan hal yang sebenar kepada umum. Tegasnya juga tidak ada lelaki lain yang berhak masuk campur dalam hubungannya dengan isterinnya, waima dia bergelar banduan sekali pun.


“Dalam keadaan baik kau tutup mulut. Biarpun aku bekas banduan, jahat macam mana sekali pun, itu tidak berikan kau hak buat apa yang kau buat kepada isteri aku. Selepas ini jika ada sesiapa yang bertanya kepada kau, nanti kau bagi tahu tahu apa yang sebenarnya kau buat atau nak aku yang bagi tahu.


“Aku takkan halallkan dunia akhirat apa kau buat kat isteri aku,” ujarnya beremosi.


Sebelum ini Muaz meluahkan rasa tidak puas hati apabila dirinya dikaitkan dengan kemulut rumah tangga antara Aliff dan Bella menerusi siaran audio (podcast) pada 3 Mei lalu.


Muaz turut meminta agar Aliff menjadi lelaki sejati untuk bertemu dengannya memandangkan mereka pernah berhubung mengenai perkara tersebut sebelum ini.


Selain itu, Muaz turut mengatakan Aliff mempunyai niat jahat terhadap dia dan Bella berdasarkan pendedahan perbualan mesej aktor terbabit dengan individu dinamakan sebagai NRF.


Menerusi siaran audio Aliff di The Common Folks, dia menceritakan tentang hubungan yang terjalin antara Bella dan Muaz sehingga isterinya itu berubah sikap.


Aliff juga mempertikaikan tindakan Muaz yang dikatakan mengganggu isterinya.




Pada 13 Mac lalu, Bella memfailkan cerai terhadap Aliff di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.


Sebelum itu, Aliff dan pelakon Ruhainies ditangkap berkhalwat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) di sebuah kondominium di ibu negara pada 9 Mac lalu.


Aliff bagaimanapun enggan menceraikan Bella ketika sebutan kedua kes tuntutan cerai pada 4 April atas alasan masih sayangkan isterinya.


Susulan itu muncul dakwaan mengatakan dakwaan hubungan sulit antara Muaz dan Bella selepas tular gambar mesra mereka di media sosial.


Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Ayden Adrean, 6, dan Ara Adreanna, 3.


Sumber -HIBGLAM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Pusingggg selagi boleh putik weiii... Aku tak percaya munafik mcm ko. Tabligh pun ko boleh tunggang ini kan pulak BBNU
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hamboooiiii tau marah ekkkkk

MARAHHHH EKKKKKK



Semoga lebih ramai jantan himpit ex wife to be kau lepas ni biar tambah mental ko tengok ujung2 jadik gilo talak (tak dilupa kena stroke seumo hidup mak kau jaga).
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak halal dunia akhirat kuhnonnnnnn

Apa weng jantan NPD ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:41 PM | Show all posts
Muaz baru silap sekali. Kau silap berkali2 sampai berbelas kali dah. Lagi nak tunjuk baik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bks bnduan? Bila pulak dia masuk lokap? Ke aku yg tetinggal ketapi. Yihhh aneh.
Gilanya tabiat manipulative dia dh tahap teruk.
.
Dh la nk tido dulu.
.
Camart malarm untooq cemua kecuali alip ajis dan emak dia.
.
Zzzzzz shutting down
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-5-2024 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak gaslight semua orang supaya orang ingat yg dia buat perangai sebab kemik curang. Boooo. Dah terlondeh baru nak nak acah2 suami manly padahal nampak perempuan terus ketaq lutut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm kes Alep vs Muaz mmg iolls side Alep.
Menyampah tgk vc Muaz kata Alep maki dia.
Dah kau kacau  bini dia, kau expect apa?
Puji-pujian??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2024 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaling maroh la pulak heols. korg sama je. mcm ckp kt cermin, marah kt diri sendiri. bini ko pn sure tak halalkan perbuatan ko kt dia. pusing2 la korg ye..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
putik ni diam boleh tak? ckp apa pn org dh tak percaya. kalau mcmni la smpai raya thn dpn pn tak abis2 jaja kisah buruk bini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2024 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosannya kisah derang ni.klu ada niat curang mesti pikir jgk r/tangga pasti melingkup cpt atau lambat je.jgn pikir pala kote ko je.sblm buat jahat pikir rmhtangga n ank2 dulu..terlajak perahu blh undur dekk!teelajakk perbuatannn hilang semua yg ko adaaaa! Dpt balaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Very typical npd punya perangeii..cari salah orang..besar2kan salah orang
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi sy dr pesbuk. Siapa bini org beranak 3 dr terengganu tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
muaz ni pun patut dikecam sebaris dengan penyondol yang lain..just because wasep convo dengan gambar2 tak viral, kau jangan ingat kau suci sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Betullah tu Alep cakap, kau yg kacau bini orang Muaz, kau pula yg ajak laki orang tu gaduh dengan kau. Xmalu ke apa? Tebal gila muka dok main langsi dengan laki orang yg kau skandal tu.

Sebab tu meols cakap Muaz ni patut diam je xpayah nak bukak mulut mengulas isu ni. Kau kalau cakap benda elok xpe gak, ni ntah hape yg keluar dr mulut tu. Apooooo. Lepastu isu ni jadi melarat-larat sampai adik nabelah pun sama dok membalas tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
tulah tak nak cerai express, ikut sgt ckp kemek. kalau tak dh aman2 je takde sapa pn tau pasal scandal 11 org
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
normally ofkos la orang marah pebinor, tapi in this case rasanya memang semua orang harapkan dia bertemu buku dengan ruas

time engko curang berbelas kali takpe ek, dasar jantan keparat. Najis betul yach perangai
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 13-5-2024 12:08 AM
Hi sy dr pesbuk. Siapa bini org beranak 3 dr terengganu tu?

Sapa pulak? Skandal latest putik ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 01:07 AM | Show all posts
Aku takkan halallkan dunia akhirat apa kau buat kat isteri aku,” ujarnya beremosi.


yang ko curang berbelas2 kali tu acano lak?  ko nak halalkan ke segala perbuatan keji ko kat isteri ko?  phuihhhh…

- aku tak beking muaz cuma aku benci manipulator and narcissistic babeh macam alif ni…
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts


Saja mengeruhkan apa yg dah keruh

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 01:33 AM GMT+8 , Processed in 0.075871 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list