CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Kau bagi tahu tahu apa yang sebenarnya kau buat atau nak aku yang bagi tahu - Aliff Aziz

  [Copy link]
Post time 13-5-2024 04:58 PM | Show all posts
_blackbird replied at 13-5-2024 07:33 AM
i like this idea. kena langgar dengan sbs bas masa tgh dating pastu stoke

Sapa Che Rabiatul Adawieyah tu nok?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 05:05 PM | Show all posts
isu ni takkan berlarutan
RT yg terlalu toksik sampai ke tahap tiada maruah antara semua yg terlibat
dah lama tak perlu diperjuangkan
tapi sebab takut stigma janda, anak2 tak berbapa?
diteruskan juga bertahun2

adik2 or sesapa yg menghadapi RT yg retak seribu ni
tolong angkat kaki, tak perlu malu dgn masyarakat yg takkan bagi korg sebutir beras
tak perlu nak malu dgn ahli keluarga mulut joyah yg takkan bagi korg sesen

just cerai jer - Allah tak suruh korg stay in such a marriage
awal2 dulu shin dah kata, si alif kalo tak selera dgn isteri
CERAIKAN aja

ramai mengelupur marah2 - termasuk lar ada porumer yg gila isim
kalo baca my post mesti ckp i anti wife2 teraniaya

si didie ni, serapat mana pun korg adik beradik, what happens
between the bedroom you will never know
tak kisah lar kaklong spill the beans on everything
you will never know

si aisya yg dah lama senyap, kalo abg tu masih suami org
balik bawak sarah mereng tu, that was the turning point to bitch slap him
right across left and right

utk adik2 yg berangan nak berkahwin dan harapkan fairty tale
this is the prime example of how an RT is wrong for you

anak2 tu masih terlalu muda utk dihidangkan dgn fighting scenes
theres no love lost pun, dah takda lama dlm RT dorg ni
yg ada cuma amik kesempatan to each other jer
dah jadi marriage of convenience, zero about empathy, love, affection, honesty and
trust

kemek tak perlu nak gather an army of celebs nak tunjuk you are in the right
cuma standby lar aisyah pun dah bagi hint akan what will happen in the court room
their last ammo

anyways alip - tolong jadi jantan bermaruah, lepaskan bella secara elok
i think you both will co-parenting very well after this
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 05:12 PM | Show all posts
Part bella curang, yg PRO ALEP cakap takde compromise, curang tetap curang dan curang tak patut di balas dgn curang, then apa yg alep buat tu pegi curang dgn ruhainies tak ke benda sama, tak kisah lah rumahtangga ada masalah ke hapa, curang tetap curang dan curang tak patut di balas dgn curang, tak boleh tunggu ke selesaikan masalah rumahtangga dulu?? Lepas cerai baru move on to another relationship. Tak malu lagi kena tangkap khalwat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hypothetically replied at 13-5-2024 01:22 PM
Tak faham celah mana muaz provoke alep, of cos lah muaz kena respond sbb cerita side alep tu tak s ...

X payah komen panjang pun.
Ye saya tahu salah saya ganggu isteri dia
Dan saya dah minta maaf dgn dia pun..
Cukup...
Ni suruh dia dtg jumpa cerita kena maki buat apa.
Dah mmglah kena maki dah kacau bini dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hypothetically replied at 13-5-2024 05:12 PM
Part bella curang, yg PRO ALEP cakap takde compromise, curang tetap curang dan curang tak patut di b ...

Alep mmg hauk chuollss
Tak ade apa yg betol pun dgn segala tindakan alep tu.
Tp dia mmg pandai bercakap
Sbb tu ade lagi acik porum husnuzon alep ni baik
Siap kata klu dpt isteri dan family yg betul boleh jd baik
Seriously alep ni nak dijaga mcm mana pun tak taulah.
Padahal dia pun x tau jaga diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2kepam replied at 13-5-2024 01:36 PM
korang jgn terpdaya lakonan dia nih, tiba2 kat melodi tunjuk mcm laki yg sayang bini sgt tak suka  ...

Dia tahu bella sayang dia
Dan keep on maafkan dia
Tu yg dia mcm terima tamparan hebat bila
Bella pun berani curang
Bella dah tawar hati dan syg bella pd dia dah tak mcm dulu.
Jadi sebelum ditendang Bella
Baik dia yg ceraikan bella dulu dan bongkar kecurangan bella
So alep
Taknak dipersalahkan atas penceraian tu
Tp Allah maha kuasa kan
Jd pulak kes khalwat tu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-5-2024 08:32 PM | Show all posts
hah? kau berderet scandal, siap menyara kau lagi
ada hati?
anak bini kau termasuk scandal2 pun ku rasa tak halalkan segala tipu helah kau
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:37 PM | Show all posts
abadi84 replied at 13-5-2024 08:06 PM
X payah komen panjang pun.
Ye saya tahu salah saya ganggu isteri dia
Dan saya dah minta maaf dgn d ...

I dont think dia suruh alep jumpa dia, mesti lah dia perlu cakap pasal yg minta maaf tu pasal nak tekan kan yg dorang semua dah settle perkara ni, baca ni :-
“Dia minta saya jangan kecohkan perkara ini selain sudah membuat perjanjian awal supaya hal ini tidak didedahkan kepada orang lain, tapi lain pula berlaku.

“Saya sudah minta maaf padanya November tahun lalu dan itu ini tidak sepatutnya diungkit lagi,” katanya ketika ditemui pada sesi ramah mesra bersama peminat sempena Karnival Jom Heboh di sini, hari ini.


Boleh baca the rest kat sini

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5342977

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pehal la liat sgt nk cerai bella tu? Dah Tau bella x btul,lepas je la..ni lg nk konar sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 13-5-2024 08:19 PM
Dia tahu bella sayang dia
Dan keep on maafkan dia
Tu yg dia mcm terima tamparan hebat bila

Selagi belum cerai dia masih terikat sbg suami bella dan takde alasan utk dia curang, itu yg korang pun kata pada bella takde alasan utk curang sbg isteri org kena jaga maruah. Kenapa alep tak boleh settle dulu masalah rumahtangga?? Itu yg sebaik2 nya sbg org Islam, tbh,  i akan salah kan bella juga dlm hal curang ni if alep tak mencurang lagi tapi bella yg buat hal  but  he obviously cannot control himself so it boils down to his own perangai, an opportunist.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam sewel je dah jantan ni..elok le kalau betul sewel...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Eww aliputik dayus simpan bini curang, yg dh sampai tahap bilik tdur (kate haters kemek)
Ewww aliputik tk ade telur, sanggup lagi nk hadap bini yg dah digauli jantan lain (kate haters kemek)
Ewww aliputik tk nk cerai kn bini dia yg curang tu, sanggup ye tdur sebantal, tk jijik ke?

So teori iols, muaz-bella tk sampai ke bilik tdur pn. Sbb tu aliputik and mak toxic dia boleh terima bella balik.
Klu ye smpai ke bilik tdur, haruslah dia gunakn chance ni nk ceraikn bella yg obses dgn dia (kate haters kemek).
Dia pn tk sayang dh, dh semak tk thu nk lepaskn diri mcm mne (kate haters kemek)

Bodoh aliputik ni, ptut kantoi curang tu. Buat press conf, haters acik2 classy mmg bersorak tggu mase bella yg tk lawo tk layak jadi retis tu jatuh tersungkur.
Tp tu lh, aliputik ksyangan acik forum classy ni DAYUS simpan bini curang
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:30 PM | Show all posts
nw111 replied at 13-5-2024 09:19 PM
Macam sewel je dah jantan ni..elok le kalau betul sewel...

memang sewel pun...ko dah buat salah berkali kali tapi tetap nak berlagak bagus. Pendosa yg jujur kunun

kenapa tak ceraikan saja bini  ko? Dia dah curang kan?

bukan dia nak claim harta ko pun, sbb ko takde harta asyik tumpang skandal sana sini

aku rasa kalau bella serius nak cerai buat mcm Adira, bagi tau hakim ko tak nak apa apa dari alep, bagi alep jumpa anak anak bila dia nak...tapi lepaskan Bella


Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 13-5-2024 12:10 AM
Betullah tu Alep cakap, kau yg kacau bini orang Muaz, kau pula yg ajak laki orang tu gaduh dengan ka ...

Setuju sgt!! Sedap je org level si R to penyondol Alip curang, tp betul kee apa yg bella & muaz buat? Bukan sorang sondol sorang lagi curang kee? Sama je sebenarnyaa!!

Netizen plak menyokong Bella dan Muaz.. ello amende ni.. w both side ada penyondol dan curang.. dosa tetap dosa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 13-5-2024 12:08 AM
muaz ni pun patut dikecam sebaris dengan penyondol yang lain..just because wasep convo dengan gambar ...

Yeaaa dia pun penyondol jugaaa, hahaha sama je level dgn penyondol lainn.. perasan suciii plak geli akuuu u
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2: Betullah tu Alep cakap, kau yg ...


Ni la peel org yg xrasa diri salah wpon dh terang2 mmg salah..

Btw dlm issue ni semua ego nk mamp
Sebab tu xhbs2 berbalas2 statement
Siap pki 3rd party..adik beradik pun menyemak sama pdhl ni kes rumah tangga je pun..ptt settle antara deme je...xreti nk settle in private..hmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hypothetically replied at 13-5-2024 08:53 PM
Selagi belum cerai dia masih terikat sbg suami bella dan takde alasan utk dia curang, itu yg koran ...

Mmglah..kan alep ni mmg hauk.
Nak harapkan apa daripd jantan mcm alep ni.
Dan paling kelakar adik dia nak raised up issue jd mangsa buli kat sekolah plak.
Seolah2 terapi dia jd mangsa buli dgn mencurang.
Tak make sense lsg.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hypothetically replied at 13-5-2024 08:37 PM
I dont think dia suruh alep jumpa dia, mesti lah dia perlu cakap pasal yg minta maaf tu pasal nak  ...

Ada i tgk interview dia kat tt
Psl klu tak puashati sila jumpa dia
Betullah apa yg alep bisingkan psl muaz ni.
Muaz beruntung kes curang dia terbongkar pada masa yg tepat.
Masa semua org marah dgn alep
So dia terlepas dari kecaman.
Tp sbg suami wlupun hauk, tetaplah sakit hati bila org kacau bini dia.
Padan muka lah alep baru tau perasaan dicurangi tu mcmmana.
Alep berhak marah.
Bella berhak marah
Tp muaz dgn nunis, sarah just a skandal
Doranglah yg paling tak layak bersuara
Taraf skandal dgn isteri/suami sah mcm langit dgn bumi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 11:06 PM | Show all posts
bukan itu hari berlakon jual beger ke sama2?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 12-5-2024 11:46 PM
Nak gaslight semua orang supaya orang ingat yg dia buat perangai sebab kemik curang. Boooo. Dah terl ...

Ni ungkit lg sbb xpuas hati la tu netizen x bising sgt mcm kes dia kena tgkap basah. Pdn muka. I sokong sgt bella curang. At least biar dia merasa sekali kena curang. Dia buat berkali2 xpe. Yg kantoi 12x, yg xkantoi? Then xpaham kenapa media byk kali up pasal dia ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 23056 Replies : 27
Rating ekonomi Malaysia meningkat.JP Morgan naikkan penarafan Malaysia kepada neutral selepas enam tahun
AbahmungRating ekonomi Malaysia meningkat.JP Mor
Views : 6672 Replies : 13
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92279 Replies : 884
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 222330 Replies : 3940
Rambut   dalam roti -kek??? HUMAN hair is in your bread, pizza or pastry!
Truth.8Rambut dalam roti -kek??? HUMAN hair i
Views : 10294 Replies : 7
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 34610 Replies : 103
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28454 Replies : 89
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31692 Replies : 216
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3787 Replies : 32
Harry-Meghan kantoi lagi
manopHarry-Meghan kantoi lagi
Views : 19223 Replies : 12

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:52 AM GMT+8 , Processed in 0.067059 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list