CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 23954|Reply: 127

Impian bergelar penasihat undang-undang bakal tercapai, Wani Kayrie genggam ijazah undang-undang

  [Copy link]
Post time 20-5-2024 12:46 AM | Show all posts |Read mode





Impian penyanyi, Wani Kayrie untuk bergelar penasihat undang-undang bakal tercapai selepas menggenggam ijazah pada Majlis Konvokesyen Management & Science University (MSU) di sini, hari ini.


Lebih membanggakan, Wani atau nama sebenarnya, Syazwani Abdullah, 24, memperoleh Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) cemerlang bagi Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dan Perdagangan.


Menurut anak sulung daripada tiga beradik itu, dia bersyukur usaha keras dalam pengajiannya sejak 2019 membuahkan hasil.


“Apabila menjadi anak seni, saya akui menempuh kesukaran untuk membahagikan masa antara kerjaya seni dan akademik.


“Namun, segala kepayahan sebagai penuntut universiti terbalas menerusi ijazah ini dengan doa ibu bapa dan keluarga,” katanya ketika ditemui pada majlis konvokesyen itu.


Beliau antara 2,253 graduan yang diraikan pada konvokesyen meliputi 128 program pengajian termasuk Ijazah Doktor Falsafah (PhD), Sarjana dan Diploma.


Jelas Wani yang memperoleh purata CGPA 3.5, pencapaian itu turut membuktikan bahawa anak seni juga mampu berjaya dalam pendidikan.


Tambahnya dia bercadang melanjutkan lagi pengajian di peringkat sarjana undang-undang pada masa depan.


“Saya sememangnya berhasrat mahu menjadi penasihat undang-undang terutama kepada rakan anak seni lain di negara ini,” katanya.


Sumber -KOSMO!ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 12:50 AM | Show all posts
bagus dik Wani ni rajin belajar. Mintakla nasihat daripada kak najwa latif.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia Ni Kan yg spm Banyak A tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:29 AM | Show all posts
Tahniah la. Tak macam sorang retis kerempeng tu, kenmain lagi tunjuk study sampai pagi. Tapi, hujan gerimis ditengahari, setelah mendapat laki chubbi…
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 20-5-2024 02:29 AM
Tahniah la. Tak macam sorang retis kerempeng tu, kenmain lagi tunjuk study sampai pagi. Tapi, hujan  ...

Lepas dapat laki chubby terus tk kelek buku asyik show luggage LV la kereta mewah la. Dia pernah cakap yang laki dia marah kalau quit study i rasa laki dia yang suruh study, Wani ni lepas SPM terus sambung belajar kan walaupun time tu dah jadi retis umur 24 grad yang itu 27 dah tahun ni tp baru habis foundation kalau dia betul2 nak belajar mesti dah lama dah belajar ni belajar lepas kenal laki chubby tu rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah. Tapi iols takleh recall sheols artis bertudung ke tak. Circle artis, boleh buat duit jadi penasihat.


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2024 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 20-5-2024 01:03 AM
Dia Ni Kan yg spm Banyak A tu...

Yes, 7A kot rasanya. For retis, memang power la. Nyanyi pun not bad. Tapi takde rezeki menonjol. I sarankan budak ni focus je nak jadi lawyer or paralegal. Nyanyi tu part time je. Walaupun budak ni MSU graduate je, tapi she budak bijak la. Unlike alumni MSU yang kat perthlis tu. Itu dah la tak lawa, repeat paper berulang kali. Pencapaian pun takde
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 07:38 AM | Show all posts
baik la practise lepas tu ko ambik job artis2 kan masyukkk
masa ni la nak buat duit
nyanyi tu part time jer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 20-5-2024 07:20 AM
Yes, 7A kot rasanya. For retis, memang power la. Nyanyi pun not bad. Tapi takde rezeki menonjol. I ...

ada pencapaian lah..
pencapaian memalukan dan memceceh pasal ex yang dah tak pandang dia pun
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah dak Wani
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dek Wani.. tumpang bangga
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-5-2024 12:50 AM
bagus dik Wani ni rajin belajar. Mintakla nasihat daripada kak najwa latif.

Nk minx nasihat dr penguin tu utk apa pulak? Dh wani ni bijak sndiri dia, jalan je la sndiri. Xdak keperluan pun nk p minx nasihat org lain. Bodoh apa la advice ko ni. Advice ko ni simpan, ko g advice kt sesapa yg mls bljr ,cthnya anak ko. Sewel sgt dh ni. Artikel dh sah2 ckp wanie cmrlg, dh abis dgree dh pun. Dia nk smbung master ke phd ke dia bole jln sndiri xperlu bntuan orglen. Bengap dan bahlol ko
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 20-5-2024 07:20 AM
Yes, 7A kot rasanya. For retis, memang power la. Nyanyi pun not bad. Tapi takde rezeki menonjol. I ...

Dia kerap repeat paper ke? Sapa gtau?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bambimo at 20-5-2024 09:15 AM

So pasni kena g chambering plak kan???..nk jd practising lawyer?
Pointer 3.5..terror tu
Tahniah wani..ada la achievement lain yg boleh dbanggakan.xde la reput asyik kena ulang2 tulis pencapaian spm 7A...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 20-5-2024 07:20 AM
Yes, 7A kot rasanya. For retis, memang power la. Nyanyi pun not bad. Tapi takde rezeki menonjol. I ...

Ye. Dia dulu budak Asunta rasanya. Mmg budak pandai dan aktif kat sekolah mengikut kata kawan aku yg anak dia sekolah assunta jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:29 AM | Show all posts
Kekdahnya I baru tau MSU ada law school. Congratulations walaupun I tak kenal sheols sape sebenarnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
KakZianaZain replied at 20-5-2024 09:13 AM
Ye. Dia dulu budak Asunta rasanya. Mmg budak pandai dan aktif kat sekolah mengikut kata kawan aku  ...

Asunta..patut le
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:39 AM | Show all posts
vanillaninja replied at 20-5-2024 09:29 AM
Kekdahnya I baru tau MSU ada law school. Congratulations walaupun I tak kenal sheols sape sebenarnya ...

I pon sama tak kenal. Penyanyi ke pelakon sheol nie?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:45 AM | Show all posts
bagus la dek wani ni,, jaga badan, suara pun ok.. pandai pulak tu..

iolls sokong uolls...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Minik nya rahim sepatu pon graduate gak kan..sama msu tapi aku xtau la course apa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.101559 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list