CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Impian bergelar penasihat undang-undang bakal tercapai, Wani Kayrie genggam ijazah undang-undang

  [Copy link]
Post time 21-5-2024 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 20-5-2024 09:48 PM
Handsome + muka nampak educated tp ntah laa nampak dioraang tuu sombong tak friendly mcm budak fac ...

Org ambik law ni mmg ade one kind air skit jarang jumpa budak law yg mesra alam

Tapi budak law ni mmg terer menghafal lah. SG dulu pernah ambil insurance law pon pening nak menghapal akta lah, case study lah, nak fikir apa law yg sesuai utk case study la. SG otak math. Kena part menghafal mcm ni mmg gila lah nak menggoreng jawap soklan exam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 21-5-2024 08:08 AM
business law tu ada company law kan subjek dia? susah weehhhhhhh


Susah kan…

Tapi bagus dak wani ni pilih biz law. Prospect luas. Byk companu dia boleh keje n masyuuukkk kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 11:58 AM | Show all posts
SalenaGomez replied at 21-5-2024 02:31 AM
Susah kan…

Tapi bagus dak wani ni pilih biz law. Prospect luas. Byk companu dia boleh keje n mas ...

mmg kena jadi advisor company yg bsr2 lah utk masyukkkkk betul. sbb kwn iols bgtau skrg majikan kalau boleh depa nak yg mmg ada LLB (with honours) (loyar betul). br sggup bg gaji masyuk.

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 12:53 PM | Show all posts
royaldanish replied at 20-5-2024 07:56 PM
seronok and tumpang happy tgk mereka kan cuols

Ye bener...moga mereka bijak dan tak kufur dengan nikmat yg diterima.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 21-5-2024 08:08 AM
business law tu ada company law kan subjek dia? susah weehhhhhhh

Yaa yuuu business law mmg susah sebab act dia berubah2 lepas tu w/pun kita dah follow current trends & issues kita tetap kena related kan dgn cases zaman tokkaduk mana nk ingat kes2 + enekmen berapa kurungan kerapa kemurungan oo aii tiap kali kelas business law
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 21-5-2024 10:29 AM
Org ambik law ni mmg ade one kind air skit  jarang jumpa budak law yg mesra alam

Tapi budak  ...

Beeetooiiii kn diorang nampak belagak sikit..pandang kita semacam jaa lecture law aii pun cakap hafal jaa laa kes..ingat act law.. masalahnya yg confused tuu kurungan2 tuu la..mmg xboleh go laa business law ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-5-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 21-5-2024 02:29 PM
Beeetooiiii kn diorang nampak belagak sikit..pandang kita semacam jaa lecture law aii pu ...

Lepas tu wording law ni berbelit2. Dedulu stress membaca nya. Skrg ni dah bijak la juga. Kalau baca agreement tu, insyaAllah tau kat mana point yg nak disampaikan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:56 PM | Show all posts
Edited by Hessa at 21-5-2024 02:58 PM
SalenaGomez replied at 21-5-2024 10:29 AM
Org ambik law ni mmg ade one kind air skit  jarang jumpa budak law yg mesra alam

Tapi budak  ...

dulu zaman belajar pernah ada debates antara mass comm vs law tau. masa tu ktorg junior thn 1. berkumpul kat foyer menara Uitm tu, dgr kiri kanan diorg sok sek sok sek, yg tgk tu dtg dari mcm2 fakulti lah. diorg sok sek sesama diorg konon buku temu ruas mcm tu,kena la tu mass comm dgn law students, yelah satu konon bidang glamour, satu lagi konon bidang law..dua2 bidang yg sinonim dengan perbincangan/perbualan mcm tu maksud diorg..ktorg yg junior ni terpinga2 dgr senior sok sek
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hessa replied at 21-5-2024 02:56 PM
dulu zaman belajar pernah ada debates antara mass comm vs law tau. masa tu ktorg junior thn 1. berk ...

Hahahah yang ni betul. Mass comm vs law mmg buku bertemu ruas sgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 03:13 PM | Show all posts
SalenaGomez replied at 21-5-2024 02:59 PM
Hahahah yang ni betul. Mass comm vs law mmg buku bertemu ruas sgt

iye u, sampai skrg i ingat, ada one time tu, ada senior ni student law tau, dia sempat ngata debator mass comm yg kebetulan sorang je perempuan, lepas tu free hair tak pakai baju kurung (kebetulan hari jumaat). debator mass comm tu pakai long skirt lah dgn blouse. i kata dgn my fren, alamak, itu pun jadi isu mmg buku temu ruas sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 20-5-2024 08:18 PM
Ada acik porumer perlekeh 7As sheol dulu sebab bukan aliran Sains katanya so senang nak dapat 7As  ...

Dia aliran akaun kan? Ingt sains tulen je ke budak pandai at least semua subjek teras tu dapat A okay la tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 03:23 PM | Show all posts
makneng replied at 20-5-2024 06:52 PM
Aduhai dah ada degree law sayang pulak tak boleh proceed chambering. So blh ke sheoll nak jadi legal ...

kalau nk jd lawyer jgk dia kne amek degree law y dikitiraf dkt U lain, ni berlaku dekat kenalan i jgk.. dia ade degree law MSU , then sbb nk jd lawyer smbung degree law UITM.. degree MSU tu wasted jee.. boleh la stkt nk jd legal assistant, legal clerk..nak practise mmg x bole sbb x bole further chambering...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
BerbiriOren replied at 21-5-2024 03:23 PM
kalau nk jd lawyer jgk dia kne amek degree law y dikitiraf dkt U lain, ni berlaku dekat kenalan i  ...

Dia kalau nak study uni swasta ni kena check betul2 la uni tu recognize ke tak kalau tak jadi mcmni la duit dah berhabis banyak last2 tk boleh kerja masa pun membazir jgk sbb dua kali buat degree
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 20-5-2024 09:48 PM
Handsome + muka nampak educated tp ntah laa nampak dioraang tuu sombong tak friendly mcm budak fac ...

I ambil business law masa diploma dpt B je kot.. hahaha.. x bp suka subjek membaca.. hahaha.. business math skor dpt A+..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 20-5-2024 03:16 PM
degree msu dik wani takleh pi chambering…
refer sini degree uni yg boleh…


Yg no 4 tu institut teknologi mara tu uitm la kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
royaldanish replied at 20-5-2024 06:17 PM
betul cuols, cousin i perempuan legal advisor company dari us yg menapak di penang.. sebulan 20k g ...

Kalau tau iols suruh ank iols ambik law dr ambik aktuarial
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 21-5-2024 06:25 PM
Kalau tau iols suruh ank iols ambik law dr ambik aktuarial

adık kawan ai
aambil aktuarial science tgk dari Great eastern gi takaful…gaji mencanak….
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 21-5-2024 02:35 PM
Lepas tu wording law ni berbelit2. Dedulu stress membaca nya. Skrg ni dah bijak la juga. Kalau bac ...

Beeetooiiii sgt..jenuh nk membaca between in line..boss aii slu cakap open ur eyes big2 during reading
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 21-5-2024 05:58 PM
I ambil business law masa diploma dpt B je kot.. hahaha.. x bp suka subjek membaca.. hahaha.. busi ...

Aii yg ambik fundamental pun susah nak mati yuu..mampu berdoa tak repeat paper jaa.. tapi mmg struggle jugak nak dapat B pun banyak score kat assignments, quizzes & presentation jaa..nasib baik laa carry mark tinggi kalau tak mmg aii rebus jugaj laa buku law tuu buat minum
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 20-5-2024 10:56 AM
Alaaa...
Siapakah...

Bini popeye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:44 PM GMT+8 , Processed in 0.631304 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list